Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Τα prive… παραµύθια του Παναγιωτόπουλου στον Ιβάν Σαββίδη

Απευθείας επικοινωνία με τον Ιβάν Σαββίδη έχει αποκτήσει εσχάτως ο διευθυντής Ειδήσεων του Open, Χρήστος Παναγιωτόπουλος. Μάλιστα, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο ομογενής επιχειρηματίας έχει να πατήσει εδώ και έναν χρόνο το πόδι του στο κανάλι, μεταφέρει τη δική του πραγματικότητα στο μεγάλο αφεντικό. Το βασικό στην επικοινωνία των δύο ανδρών έχει να κάνει με το γεγονός ότι «πάντα κάποιος τρίτος έχει την ευθύνη για τα λάθη».

 

Αυτήν την περίοδο, εκείνο που διαφημίζει ο Παναγιωτόπουλος στον Ιβάν είναι τα ανοδικά νούμερα του δελτίου, κάτι που φυσικά δεν ισχύει, αφού αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν, θα διαπιστώσει ότι είναι, στην καλύτερη, στα ίδια. Μάλιστα, στην ενημέρωση προς τον Ιβάν θεωρείται απίθανο να παραδέχεται το λάθος για την αλλαγή της ώρας προβολής του δελτίου, την οποία είχε εισηγηθεί ο νυν διευθυντής Ειδήσεων.

 

Το δεύτερο που «πουλάει» στον Ιβάν ο Χρ. Παναγιωτόπουλος είναι οι καλές σχέσεις που διατηρεί με την εξουσία. Φυσικά, ακόμη και ο Σαββίδης γνωρίζει ότι οι μόνοι με τους οποίους μιλάει είναι οι Βενιζέλος, Χρυσοχοΐδης, άντε και ο Νίκος Δένδιας. Αυτό μάλιστα είναι και το μεγάλο πρόβλημα του Open. Οτι δεν υπάρχει αξιόπιστο πρόσωπο για να κρατά σε υψηλό επίπεδο τις σχέσεις του καναλιού με την κυβέρνηση. Το μεγάλο πρόβλημα, που σίγουρα αγνοεί ο Ιβάν, έχει να κάνει με τον «εργασιακό μεσαίωνα» που προσπαθεί να επιβάλει στο κανάλι ο Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων.

 

Συγκεκριμένα, εκτός από το γεγονός ότι έχει καταργήσει γενικώς τις υπερωρίες, έχει μειώσει και αυτές των τεχνικών, εξέλιξη που οδηγεί σε μειώσεις μισθών. Την ίδια στιγμή, προσπαθεί να θεσμοθετήσει δελτία μετά το κεντρικό, ενώ κρατά τη βάρδια (χωρίς τις προβλεπόμενες υπερωρίες) μέχρι τις 24.00. Στο κανάλι, εκτός όλων των άλλων, φοβούνται και την «εισβολή» της Επιθεώρησης Εργασίας.

 

Τέλος, και σε ό,τι αφορά τη μείωση του κόστους, η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξε κάποια στρατηγική, πέραν της απόγνωσης πολλών δημοσιογράφων, που δεν άντεξαν τις πρακτικές Παναγιωτόπουλου με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν. Ωστόσο, στον Ιβάν το αφήγημα του κυρίου Χρήστου προφανώς και είναι διαφορετικό.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου