Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Ο «Ακάκιος» (ο παππούς του Μάκη) με τα μακαρόνια γίνεται βιβλίο

Της Σπυριδούλας Τριάντου

 

Τη συναρπαστική ζωή του Λευτέρη Μαντζίκα περιγράφει ο συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας

 

Πρόκειται για μια υπέροχη ιστορία για την οποία έχουν προηγηθεί πολλές ώρες έρευνας και συζητήσεων. Κεντρικό πρόσωπο ο Λευτέρης Μαντζίκας, ιδρυτής της Misko και παππούς του συζύγου της Ελένης Μενεγάκη, Μάκη Παντζόπουλου. Ο γνωστός βιομήχανος ήταν ένας από τους βασικότερους ιδρυτές της εταιρείας ζυμαρικών.

 

Συγκεκριμένα, ήταν ο άνθρωπος που το ’62 ανέλαβε την εταιρεία και τη μετέτρεψε σε κολοσσό δημιουργώντας ένα μοναδικό ελληνικό διαχρονικό success Μstory. «Πλημμυρισμένο από εικόνες, μυρωδιές και ιστορικά γεγονότα το #ακάκιε θα σας ταξιδέψει στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και στη συνέχεια διανύοντας τις δεκαετίες θα φτάσει σχεδόν στις μέρες μας! Τα υπόλοιπα τον Μάιο…» αναφέρει ο συγγραφέας στη σελίδα του.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ON time», οι αναγνώστες θα μάθουν πολλά για τον παππού του Μάκη, ενώ θα ζήσουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μοναδικές ιστορίες, αλλά και μεγάλες αποκαλύψεις. Το βιβλίο θα φτάσει και στο σήμερα, τους απόγονους του Μαντζίκα, που ένας από αυτούς είναι ο Μάκης Παντζόπουλος, ο σύζυγος της Ελένης Μενεγάκη, που είχε μεγάλη αδυναμία στον παππού του και στη γιαγιά του, Μαρίνα, η οποία ήταν μεγάλο στήριγμα και ο άνθρωπος που αγαπούσαν και τιμούσαν όλοι.

 

Για 67 χρόνια στάθηκε με θάρρος, αγάπη και τρυφερότητα στο πλευρό του συζύγου της, Λευτέρη Μαντζίκα, γι’ αυτό και η Ελένη Μενεγάκη, όταν έφερε τον κόσμο τον καρπό του έρωτά της με τον Μάκη, αποφάσισαν να δώσουν στην κόρη τους το όνομα Μαρίνα για Μνα την τιμήσουν!

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου