Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Η μούσα του Λάνθιμου συνεργάζεται με τη Ζωή Καζάν

Της Ντονατέλλας Αδάμου

 

«CRYPTOZOO», ελληνιστί «Κρυπτόζωο», λέγεται η πολυαναμενόμενη ταινία φαντασίας, με πρωταγωνίστριες την εγγονή του Ηλία Καζάν, Ζωή, και την Αγγελική Παπούλια. Μετά τις «Άλπεις», τον «Αστακό» και τον «Κυνόδοντα», η Παπούλια, μούσα του Γιώργου Λάνθιμου, παίρνει μέρος σε φιλμ με προϊστορικά τέρατα που επιχειρούν να καταλάβουν το μυθικό όρος Μπακού.

 

Η ταινία θα ντεμπουτάρει στο πλαίσιο του επερχόμενου Sundance Film Festival, ενός φεστιβάλ απ’ όπου συνήθως ξεπηδούν διαμαντάκια-προϊόντα ανεξάρτητων κινηματογραφικών εταιρειών. Όσο για τη Ζωή, εκτός απ’ το «Cryptozoo» με τον αμιγώς ελληνικό τίτλο, πρωταγωνιστεί στην ολοκαίνουρια σειρά του HBO «The Plot Against America». Θεωρείται, δε, απ’ τις νέες πολυαγαπημένες του αμερικανικού κοινού. Όπως θα λέγαμε στα τέλη της δεκαετίας του ’90-αρχές του 21ου αιώνα, είναι κάτι σαν «Αmerica’s sweetheart», αντίστοιχη με την Τζούλια Ρόμπερτς, όταν δεν υπήρχε… πέτρα στις ΗΠΑ που να μη λάτρευε την ηθοποιό.

 

Mη φανταστείτε πάντως ότι θ’ αντικρίσουμε τις δυο τους μεταλλαγμένες σε τερατάκια. Το «Cryptozoo» είναι φιλμ κινουμένων σχεδίων, φιλόδοξο ομολογουμένως, αφού θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για βραβείο στο Sundance. Το φετινό φεστιβάλ, που θα μεταδοθεί διαδικτυακά, άνευ κοινού και φωτογράφων (εννοείται) λόγω Covid, σηκώνει αυλαία στις 29 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στις 3 Φεβρουαρίου

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου