Πρώτο θέµα στην Τουρκία η συνέντευξη του Νίκου ∆ένδια στα «Παραπολιτικά»

Βασικό θέμα σε όλα τα μεγάλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έγινε η συνέντευξη του Νίκου Δένδια στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» του περασμένου Σαββάτου. Τα ΜΜΕ της γείτονος χώρας, που ελέγχονται πλήρως από το καθεστώς Ερντογάν, το πήραν βαρέως ότι ο Ελληνας ΥΠ.ΕΞ. μίλησε καθαρά για τα Ελληνοτουρκικά και την προκλητική συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν.

 

Ολα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Εξωτερικών ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη, όπου αναφερόταν στο ζήτημα των κυρώσεων στην Τουρκία. Αυτό προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που απάντησε μέσω Twitter, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση «να σταματήσει να ζητεί βοήθεια από άλλους».

 

«Ο Δένδιας στο προφίλ του στο Twitter μοιράστηκε τη συνέντευξή του στην εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” του Σαββάτου, υποστηρίζοντας ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εναντίον της Τουρκίας δεν ήταν αρκετές», έγραψε στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα « Σαμπάχ». Το πρακτορείο Αναντολού, στη δική του περιγραφή των γεγονότων, αναφέρεται και εκείνο στη συνέντευξη του κ. Δένδια στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ».

 

Ο Νίκος Δένδιας δεν άφησε βέβαια αναπάντητη την αιχμή Τσαβούσογλου, γράφοντάς του στο Τwitter μια ευχή για τη νέα χρονιά: «Το 2021 να είναι το έτος που η Τουρκία θα κάνει τα εξής:

 

1. Θα σταματήσει τις απειλές για πόλεμο κατά της Ελλάδας στην περίπτωση που ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας. Ζούμε, άλλωστε, στον 21ο αιώνα.

 

2. Θα φιλοδοξεί να γίνει πιο ευρωπαϊκή και λιγότερο νεο-οθωμανική. Αυτό θα είναι προς το καλύτερο συμφέρον του τουρκικού λαού.

 

3. Θα απέχει από προκλήσεις και παράνομες δραστηριότητες».