Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

«Social µπάχαλο» του Νίκου Μουρατίδη

Στo Μπάντεν Μπάντεν, αδελφές µου…

 

Δεν προλαβαίνει κανείς να σχολιάσει. Τον Μητσοτάκη με το ποδήλατο στην Πάρνηθα, τον Σφακιανάκη, τον Χρυσοχοΐδη, τον Τσιτσιπά με το Harrod’s, τον αντιδήμαρχο του Μπακογιάννη με το Μπάντεν-Μπάντεν…

 

Ωπα! Εδώ είμαστε. Θα σας πάω στο Μπάντεν-Μπάντεν, μέρες που είναι – μην τυχόν βρεθείτε σε καμιά παρέα και δεν ξέρετε λεπτομέρειες γι’ αυτό το ταπεινό τουριστικό χωριουδάκι, όπου κάθε Χριστούγεννα συρρέει πλήθος πιστών χριστιανών για να γιορτάσει τη γέννηση του Ιησού. Κάπου εκεί γύρω ήταν η φτωχική φάτνη με τα ζώα, που με τα χνώτα τους ζέσταιναν το νεογέννητο. Γι’ αυτό μαζεύονται εκεί με τις Rolls-Royce τους και τις Aston Martin τους, για κατάνυξη και προσευχή.

 

Τα παλιά χρόνια ένας Ελληνας, ο ηγεμόνας της Μολδαβίας, Μιχαήλ Στούρτζας, ήταν επίτιμος πολίτης της πόλης Μπάντεν-Μπάντεν. Τώρα σκέφτονται να κάνουν επίτιμο τον Νικόλαο Μακρόπουλο, τον αντιδήμαρχο της Αθήνας, για την τεράστια διαφήμιση που τους έκανε.

 

To Μπάντεν-Μπάντεν, κούκλα μου, στα γερμανικά γράφεται Baden-Baden και δεν είναι στην Ελβετία, όπως σου είπε η Σούλα στο κομμωτήριο. Είναι κωμόπολη στο ομοσπονδιακό κράτος της Βάδης-Βυρτεμβέργης, στη Γερμανία. Για να σου δώσω να καταλάβεις, βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές του Μέλανος Δρυμού, εκεί κοντά στις όχθες του ποταμού Οος!

 

Ναι, μωρέ, κοντά στην Καρλσρούη. Α, μπράβο! Η ονομασία της πόλης προέρχεται από τη γερμανική λέξη Μπάντεν (Baden), που μεταφράζεται ως «λούομαι», γιατί εκεί, σε αντίθεση με τους Γάλλους και τις γύρω περιοχές, οι άνθρωποι πλένονταν. Συν που η πόλη έχει και φυσικές πηγές για λουτρά. Εκεί οι πηγές ήταν ονομαστές από τη ρωμαϊκή εποχή. Πήγαιναν, σου λέει, εκεί οι Ρωμαίοι αξιωματούχοι κατακτητές με τις υπηρέτριές τους (ή τους υπηρέτες τους – δεν μας πέφτει λόγος για το γούστο τους) και μούλιαζαν όλη μέρα.

 

Το Μπάντεν-Μπάντεν, λοιπόν, είναι από τις πιο γραφικές λουτροπόλεις της Γερμανίας. Επίσης, όταν είναι καλός ο καιρός, προσφέρει και πολλές ευκαιρίες για ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες. Γιατί, όταν πιάσουν τα χιόνια, παγώνει ο κώλος σου και όχι για αθλητικές δραστηριότητες, ούτε για σεξουαλικές δεν έχεις όρεξη. Αν, πάλι, δεν μπορέσετε να πάτε στο Baden-Baden, σας έχω κι άλλη λύση. Στα Λεγραινά…, αδελφές μου!

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου