Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Φήµες για µετοχική εµπλοκή Σαββίδη στη «∆ηµοκρατία»

Εντυπωσιακή και ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει (γενικώς) στην πιάτσα η απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να προτείνει τον εκδότη της «Δημοκρατίας», Γιάννη Φιλιππάκη (φωτ. δεξ.), ως μη εκτελεστικό μέλος στο Δ.Σ. του τηλεοπτικού σταθμού Open. Οι γνωρίζοντες αποδίδουν τη συγκεκριμένη κίνηση στο θυμικό του ομογενούς επιχειρηματία και τη συνδέουν με την ένταση που υπάρχει ανάμεσα στον κ. Σαββίδη και το Μέγαρο Μαξίμου. «Θέλησε να στείλει μήνυμα προσωπικά στον Μητσοτάκη», αναφέρουν όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο του τελευταίου διαστήματος. Μάλιστα, φαίνεται να είχε προειδοποιήσει και δη γραπτώς τον πρωθυπουργό για την απόφασή του να έρθει σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση.

 

Στο πλαίσιο αυτής της επιλογής, ο Γ. Φιλιππάκης είναι ένα πρόσωπο με ξεχωριστή σηματοδότηση, αφού αποτελεί κοινό μυστικό ότι διατηρεί «βεντέτα» με τον σημερινό πρωθυπουργό.
Ανεξάρτητα όμως από τη σκοπιμότητα που υπάρχει πίσω από την ενέργεια Σαββίδη, η ουσία είναι ότι ο εκδότης της «Δημοκρατίας», αν και μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., προσεχώς αναμένεται να αποκτήσει ενεργό ρόλο στο Open. Συγκεκριμένα, δεν αποκλείεται να τον δούμε να εποπτεύει τον τομέα των ειδήσεων, πάνω από τον διευθυντή Ειδήσεων, Χρήστο Παναγιωτόπουλο.

 

Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον Ιβάν Σαββίδη να συζητά -και μάλιστα αρκετό καιρό- σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησης ενός μεγάλου ποσοστού στην εταιρεία Εστία Εκδοτική, η οποία εκδίδει τις εφημερίδες «Δημοκρατία», «Εστία», «Espresso» και Livesports. Το ποσοστό που φαίνεται να παζαρεύει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ κινείται από 35 έως 50%. Η είσοδος Σαββίδη
στον όμιλο Φιλιππάκη με οποιοδήποτε ποσοστό θα έδινε φιλί ζωής στη δοκιμαζόμενη εδώ και αρκετό καιρό εκδοτική επιχείρηση. Επίσης, θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις να υλοποιηθεί και ένα επενδυτικό πλάνο που είχε στα σκαριά ο εκδότης της «Δημοκρατίας», αλλά αδυνατούσε να το κάνει λόγω έλλειψης χρημάτων. Αυτό αφορούσε την είσοδο και στο πεδίο των εκτυπώσεων, με τη διεκδίκηση των περιουσιακών στοιχείων της «Ναυτεμπορικής»

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου