Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Βρεττός Βρεττάκος:«Οι… κακές στιγμές, οι λαμπερές stars και ο πατέρας μου»

Της Σάσας Σταμάτη

 

Είναι ένας από τους γνωστούς Έλληνες σχεδιαστές που κάνουν διεθνή καριέρα. Ο λόγος για το διεθνούς φήμης σχεδιαστή Βρεττό Βρεττάκο, ο οποίος μιλάει στην «ΟΝ time» για τη διεθνή καριέρα, την κρίση στην υψηλή ραπτική λογω Covid, αλλά και την απώλεια του πατέρα του, που ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει.

 

Είσαι ένας Έλληνας σχεδιαστής  ου κάνει διεθνή καριέρα. Πιστεύεις ότι η haute couture περνάει κρίση;

 

Σαφέστατα τα haute couture είναι ένα είδος πολυτελείας το όποιο βιώνει δύσκολες στιγμές. Παρόλα αυτά έχει αποδειχτεί και ιστορικά ότι σε εποχές κρίσης, οικονομικής, κοινωνικής, η μόδα της υψηλής ραπτικής είχε ένα κοινό το οποίο τη στήριξε διακριτικά.

 

Φέτος δεν θα γίνουν ρεβεγιόν, κάτι αρνητικό για τον κλάδο σας. Ανησυχείς;

Πιστεύω ότι δεν θα γίνουν τα μεγάλα καλέσματα τα υπερ-glamorous πάρτι ή συνευρέσεις με πολλά άτομα, παρόλα αυτά υπάρχει ένα κοινό που είτε με δύο είτε με 102 άτομα θα επιλέξει να φορέσει ένα κομμάτι υψηλής ραπτικής.

 

Εκτός από σχεδιαστής, έχεις και μια οικογένεια. Είναι δύσκολα τα πράγματα οικονομικά;

 

Όταν έχεις κάνει σωστή διαχείριση στη ζωή σου, νομίζω ότι με αξιοπρέπεια μπορείς τις δύσκολες στιγμές να τρως από τα έτοιμα. Άλλωστε, έχω στη ζωή μου αρκετά ξεκάθαρο ότι εγώ είμαι ο σχεδιαστής και όχι ο πελάτης μου.

 

Ήταν δύσκολο να φτάσεις ως εδώ, σου έκαναν πόλεμο;

 

Όταν ξεκινάς την καριέρα σου με όνειρα και προσδοκίες ποτέ δεν ξέρεις πού θα φτάσεις. Σίγουρα στοχεύεις πολύ ψηλά, αλλά η ουσιαστική προσπάθεια και η απίστευτη δουλειά που έχω ρίξει με οχύρωσαν πάρα πολύ και μου έδωσαν μια αυτοπεποίθηση πως ό,τι και να γίνει στα εύκολα και στα δύσκολα, και πίστεψέ με οι δυσκολίες είναι περισσότερες απ’ όσο φαίνονται, μου έδωσαν τη δύναμη.

Έχεις ντύσει πολλές διεθνούς φήμης σταρ, ανάμεσα σε αυτές Μπιγιονσέ, Λόπεζ, Σακίρα, Τέιλορ Σουίφτ και πολλές ακόμα. Ποια ξεχωρίζεις;

Αυτές είναι αυτό που λέμε οι απόλυτες σταρ. Η καθεμία ξεχωριστή και δεν έχει να αποδείξει τίποτα πέραν της επωνυμίας της, του ταλέντου της και της διαχρονικότητάς τους. Είναι γυναίκες leaders. Είναι στρατιώτες και καθόλου ψωνισμένες. Έχω άψογη συνεργασία.

 

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή σου;

 

Η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου ήταν η απώλεια του πατέρα μου. Είναι κάτι το οποίο ακόμα και τώρα δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Είναι κάτι το οποίο πονάει πολύ και είναι απίστευτα βαθύ.

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου