Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Η ∆ωροθέα Μερκούρη ετοιμάζει επανάσταση

Της Σάσας Σταμάτη

 

Η Δωροθέα Μερκούρη ετοιμάζεται για… επανάσταση. Η Ελληνίδα Μόνικα Μπελούτσι, όπως την αποκαλούν, θα υποδυθεί τη Μαντώ Μαυρογένους. Η Ελληνοϊταλίδα καλλονή μίλησε στην «ON time» για το νέο της αυτό επαγγελματικό εγχείρημα.

 

Ετοιμάζεις κάτι επαγγελματικά;

 

Ναι βεβαίως. Ετοιμάζω για την Επανάσταση του ‘21 έναν μονόλογο όπου θα παίξω τη Μαντώ Μαυρογένους, την ηρωίδα της Επανάστασης, η οποία ήταν Ελληνίδα μεν, αλλά γεννημένη στην Ιταλία και μεγαλωμένη στην Ιταλία και ήρθε να επαναστατήσει, να βοηθήσει τη χώρα της το ‘21 και ήταν μια τεράστια διαδικασία. Για να το κάνει αυτό,
πούλησε τα πάντα που είχε. Χρησιμοποίησε δικά της λεφτά για ν το κάνει αυτό. Τόσο πολύ αγαπούσε την Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα το κάνω αυτό, γιατί θέλω να κάνω θέατρο.

Πώς αποφάσισες να το κάνεις;

 

Μου το πρότεινε ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Χριστόφορος Αντωνιάδης με τον οποίο έχω δουλέψει μαζί του και έχουμε και μια φιλία. Μου είπε «θέλω πολύ να σε δω στο θέατρο», γιατί με γνωρίζει αρκετά αφού έχουμε και επαγγελματική σχέση. Μου είπε «θα σου πήγαινε πολύ να παίξεις τη Μαντώ». Και μου άρεσε παρά πολύ γιατί θα είναι ένα διαφορετικό καλλιτεχνικό έργο, θα έχει και χορευτικά και ποίηση. Θα είναι ένας ανατρεπτικός μονόλογος. Κάνω πράγματα που μου ταιριάζουν. Θέλω να περάσω πολύ όμορφα στο θέατρο και να δώσω κάτι διαφορετικό.

 

Επειδή θα υποδυθείς μια ισχυρή προσωπικότητα, δεν σε φοβίζουν η σύγκριση και τα σχόλια που θα ακολουθήσουν;

 

Όχι, γιατί πάντα είμαι έτοιμη να ακούσω σχόλια, γιατί θέλω να γίνω καλύτερη, οπότε δεν με πειράζει αυτό αλλά και να σου πω κάτι, τώρα αυτή τη στιγμή περνάμε Covid, να φοβηθώ κάτι παραπάνω από το Covid δεν νομίζω να μου συμβεί. Πραγματικά αυτό το Covid με έχει συγκλονίσει τόσο πολύ που δεν θα φοβηθώ να κάνω θέατρο. Μου κάνει
και πολύ καλό γιατί αυτή τη στιγμή είμαι ήδη σε διαδικασία προετοιμασίας. Δουλεύω στο σπίτι, δεν κάθομαι να σκέφτομαι τι θα γίνει με το Covid, γιατί μπορεί και να με τρελάνει αυτό το πράγμα, όπως και όλους μας.

 

Πιστεύεις ότι έχεις κάποια κοινά στοιχεία με τη Μαντώ Μαυρογένους διαβάζοντας το κείμενο;

 

Ναι. Είμαι και εγώ αρκετά δυναμική. Άμα θέλω κάτι το κάνω. Άμα θέλω να παλέψω για κάτι πάω και παλεύω και το κάνω. Το δυναμισμό τον έχω της επαναστάτριας. Εσύ που με ξέρεις καλά και ξέρεις για τη ζωή μου μπορεί να το έχεις καταλάβει. Είμαι μια γυναίκα που της αρέσει να επαναστατεί, να αλλάζει τα πράγματα. Αν κάτι δεν μου κάνει, θέλω να το αλλάξω.

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου