Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Νικήτας Τσακίρογλου:Ο ρόλος του στη ζωή του Αγίου Παϊσίου!

O σπουδαίος ηθοποιός Νικήτας Τσακίρογλου σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, η οποία δόθηκε λίγες μέρες πριν το lockdown, μίλησε για το νέο του επαγγελματικό βήμα που αφορά στη ζωή και στο έργο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη. Σε δηλώσεις του, ο ίδιος παραδέχτηκε: «Χαμογελάω γιατί μου φαίνεται πως με καλεί ο Θεός, αυτή την περίοδο κάνω την ιστορία του Αγίου Παϊσίου».

 

Ο ηθοποιός αποκάλυψε πως η σχέση του με τον Θεό και η πίστη του είναι βαθιές και, μάλιστα, ανάφερε στη δημοσιογράφο Μαίρη Αρώνη πως η γιαγιά του ήθελε να τον δει κληρικό. «Ο προπάππους μου ήταν ιερωμένος και η γιαγιά μου ήθελενα με κάνει ιερέα. Παρομοιάζω το θέατρο με τη μοναχική ζωή. Το καμαρίνι τουηθοποιού είναι χώρος περισυλλογής».

 

Ακόμα, ο Νικήτας Τσακίρογλου μίλησε και για τη σύζυγό του, Χρυσούλα Διαβάτη, με την οποία στο παρελθόν έχει
βρεθεί μαζί στο ίδιο θεατρικό σανίδι: «Η Χρυσούλα έχει περισσότερο ταλέντο από μένα. Είναι αυθόρμητη ως προσωπικότητα, δεν είναι δύσκολος άνθρωπος απλά το ισχυρό ένστικτο που διαθέτει, το απορρίπτει και δεν το αποδέχεται η κοινωνία».

Όπως έχει πει σε συνέντευξή του: «Στην ιστορία αυτή εγώ ενσαρκώνω τον τότε ιερέα και μετέπειτα Άγιο Αρσένιο, ο οποίος υπήρξε και αυτός μια μεγάλη μορφή της Ορθοδοξίας και πνευματικός ηγέτης της περιοχής των Φαρασών της Καππαδοκίας. Ο Αρσένιος βάφτισε τον Παΐσιο (κατά κόσμον, Αρσένιος Εζνεπίδης), δίνοντας σε αυτόν το όνομά του.

 

Από τη στιγμή που οι Τούρκοι εκδιώκουν από τα Φάρασα, το 1924, τους χριστιανούς, αυτοί για να επιζήσουν παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς. Μαζί με αυτούς είναι ο μικρός Αρσένιος -μετέπειτα Παΐσιος- και οι γονείς του…
Ύστερα από πολλές περιπέτειες φθάνουν στον τελικό προορισμό τους, την Κόνιτσα. Επιβιώνουν, χωρίς ωστόσο να
κλονίζεται η πίστη τους. Ο Αρσένιος δεν έπαυε στιγμή να τους ενθαρρύνει και να τους στηρίζει. Τους έλεγε ότι η ενδυνάμωση της ψυχής θα προέλθει μέσα από την υπέρβαση της σωματικής δοκιμασίας» εξήγησε ο κ. Τσακίρογλου, συμπληρώνοντας ότι ο Αρσένιος έφερε τον Άγιο Παΐσιο κοντά στη θρησκεία. Όπως αποκάλυψε ο γνωστός ηθοποιός, αφιέρωσε πολύ χρόνο διαβάζοντας διάφορα βιβλία, προκειμένου να προσεγγίσει και να κατανοήσει τους δύο μεγάλους καθοδηγητές της χριστιανικής πίστης.

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime το Σάββατο 21 Νοεμβρίου

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου