Ο Ιβάν πουλάει το Open…

Σε ανύποπτο χρόνο, όταν οι περισσότεροι «ανακάλυπταν» τη δήθεν επέλαση του Ιβάν Σαββίδηστα media, τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» επισήμαιναν ότι ο ομογενής επιχειρηματίας όχι μόνο δεν κινούνταν προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά, απεναντίας, εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο της πλήρους απεμπλοκής του από τον χώρο. Το λουκέτο στην εφημερίδα «Εθνος» ήρθε να επιβεβαιώσει σε πρώτη φάση τα όσα γράφαμε.

 

Εσχάτως, όμως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ εξετάζει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο της πώλησης του τηλεοπτικού σταθμού Open, κάτι που αυτομάτως θα σημάνει και την αποχώρησή του από τον πολυδάπανο χώρο των media.  Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες τους σχεδιασμούς του κ. Σαββίδη, ήδη έχει δοθεί ατύπως η εντολή για πώληση του Open. Καταλυτικό ρόλο ως προς την κατεύθυνση της επίσπευσης της σχετικής απόφασης φαίνεται ότι έπαιξαν οι οικονομικές επιδόσεις του καναλιού.

 

Συγκεκριμένα, όταν ο Ιβάν αντιλήφθηκε ότι χρειάζεται να βάλει περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ για να καλύψει την τρύπα του 2020, φαίνεται ότι άναψε το πράσινο φως για την άμεση εξεύρεση αγοραστή. Μάλιστα, αν και δεν επιβεβαιώνεται επισήμως, ο ομογενής επιχειρηματίας εμφανίζεται να μην αξιώνει μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις από όποιον ενδιαφέρεται. Στις πρώτες συζητήσεις που έχουν γίνει στον σκληρό πυρήνα των ανθρώπων του Ιβάν, μεταξύ των άλλων, έπεσε η ιδέα της προσέγγισης του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ιδιοκτήτη των τηλεοπτικών σταθμών Star και Alpha.

 

Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Σαββίδης δείχνει να προτιμά ένα deal με τον ισχυρό άνδρα της Motor Oil έναντι οποιουδήποτε άλλου ενδεχομένως να ενδιαφερόταν. Ανεξάρτητα, πάντως, από τις όποιες επιθυμίες προβάλλει το σύστημα του ιδιοκτήτη του Open, ένα είναι σίγουρο: Το γεγονός ότι πλέον προκύπτει και χρονικός περιορισμός σε σχέση με τις κινήσεις που επιβάλλεται να γίνουν, προκειμένου να κανάλι να περάσει σε άλλα χέρια. Το ιδανικό σενάριο για τον κ. Σαββίδη είναι να καταφέρει μέχρι τον Μάρτιο του 2021 να έχει πουλήσει το Οpen