Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης ο ∆ηµήτρης Κοντοµηνάς

Σε ένα πολύ οργανωμένο ίδρυμα φροντίδας μεταφέρθηκε χθες ο Δημήτρης Κοντομηνάς από το Νοσοκομείο «Υγεία», όπου νοσηλευόταν τους 11 τελευταίους μήνες. Ο 82χρονος επιχειρηματίας νοσηλευόταν στο ιδιωτικό νοσοκομείο από τον περασμένο Νοέμβριο, όπου και είχε 24ωρη στενή ιατρική παρακολούθηση, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται η κόρη του και ο σύζυγός της. Τα προβλήματα υγείας του Δημήτρη Κοντομηνά ξεκίνησαν μετά την επιστροφή του από την Αμερική.

 

Αρχικά, παρέμεινε σε κατ’ οίκον νοσηλεία στο κτήμα της Βαρυμπόμπης υπό 24ωρη παρακολούθηση από αποκλειστική νοσοκόμα, ενώ υπήρχε γιατρός σε επιφυλακή όλη την ημέρα. Ωστόσο, μετά από σύντομο χρονικό διάστημα οι γιατροί έκριναν απαραίτητη την εισαγωγή του επιχειρηματία στο νοσοκομείο, καθώς η υγεία του επιδεινώθηκε. Πληροφορίες αναφέρουν πως η ιατρική ομάδα που «έπεσε» πάνω από τον Δημήτρη Κοντομηνά κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ανακάμψει ο επιβαρυμένος οργανισμός του, καθώς εκτός από τα οργανικά προβλήματα φέρεται να παρουσιάζει και νοητική εξασθένηση.

 

Μετά την πολύμηνη παραμονή του στο «Υγεία», τόσο η κόρη του, Μαρία, όσο και οι στενοί του συνεργάτες αποφάσισαν τη μεταφορά του σε ένα ειδικό κέντρο, όπου οι παροχές θα είναι στοχευμένες και περισσότερο εξειδικευμένες.

 

Το πρόστιμο-μαμούθ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας «Παραπολιτικά», στον Δημήτρη Κοντομηνά επιβλήθηκε πρόστιμο-μαμούθ, που φτάνει τα 331 εκατομμύρια ευρώ, από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ). Το εντυπωσιακό είναι, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο, ότι εδώ και αρκετό καιρό οι φορολογικές αρχές είχαν προχωρήσει σε διάφορους ελέγχους που σχετίζονταν με της επιχειρήσεις του Δημήτρη Κοντομηνά.

 

Παρά τις οχλήσεις τόσο προς την κόρη του όσο και προς άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα, δεν εμφανίστηκε κανείς για να υποβάλει, έστω και για τους τύπους, κάποια ένσταση. Έτσι, μετά τη μακρόχρονη ολοκλήρωση του ελέγχου, ο φάκελος επέστρεψε στο ΚΕΦΟΜΕΠ, το οποίο προ ημερών προχώρησε στον καταλογισμό του ποσού στον Δημήτρη Κοντομηνά.

 

Το πρόστιμο σχετίζεται κυρίως με μη καταβληθέντες φόρους, ενώ υπάρχουν και πολλές άλλες παραβάσεις. Το ΚΕΦΟΜΕΠ μετά τον καταλογισμό του ποσού έστειλε στο Υποθηκοφυλακείο Αχαρνών έγγραφο για την υποθήκη των ακινήτων σε Τατόι και Βαρυμπόμπη για χρέη ύψους 331 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00