Connect with us

Hi, what are you looking for?

slider

Νίκος Καστρινάκης:Ο Χανιώτης ηγέτης της Amazon

Αυτές οι απίστευτες εμμονές των γονιδίων να επαναλαμβάνουν πρότυπα από κόσμους παλιούς με εντυπωσίαζαν πάντα. Κάποιες μορφές από συγκεκριμένους τόπους, όπως η Κρήτη, φέρνουν μαζί τους τα χαρακτηριστικά ψυχής και σώματος, που πλάστηκαν μέσα στον Μινωικό πολιτισμό, τον αρχαιότερο στην Ευρώπη.

 

Οσες μεταλλάξεις και αν έχουν υποστεί στο πέρασμα του χρόνου, έχουν μείνει σημάδια ανεξίτηλα και στο πνεύμα τους και στη γλώσσα τους που το εκφράζει. Μια τέτοια σύγχρονη περίπτωση συνάντησα, καθώς έψαχνα διαδικτυακά να βρω την «Synergy Education», μια πολύ έμπειρη και δυναμική εταιρεία, με πολυετή πείρα στην εκπαίδευση, ηγετικών δυνατοτήτων(Leadership).

 

Κοιτώντας τους εκπαιδευτές, η ματιά μου στάθηκε στην 4η σειρά αριστερά στη διαδικτυακή σελίδα και χωρίς καν να δω το όνομα σκέφτηκα μεμιάς: «Αυτός πρέπει να είναι Ελληνας και Κρητικός». Ναι! Ο Νίκος Καστρινάκης ήταν Κρητικός και επειδή πάντα, όταν βλέπω έναν και μοναδικό Ελληνα ανάμεσα σε διάφορες άλλες εθνότητες, μέσα σε μεγάλους οργανισμούς, εταιρείες, νοσοκομεία, πανεπιστήμια και ό,τι άλλο υπάρχει στην Αμερική, που προσφέρει μόρφωση και εργασία, χαίρομαι ιδιαίτερα, του έστειλα απευθείας μήνυμα να του πάρω μια συνέντευξη.

 

Ο Νίκος Καστρινάκης μπορεί σε μένα να ήταν άγνωστος, αλλά από τη συζήτησή μας είδα ένα δημιουργικό και πετυχημένο άνδρα, 49 ετών, δημοφιλή στην Ομογένεια, με μια αξιόλογη καριέρα στην Amazon, σε διευθυντική θέση, στο τμήμα που εξυπηρετεί τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην AWS, εθελοντή εκπαιδευτή στην «Synergy Education» και γνήσιο Ελληνα λάτρη της πολιτικής, του πολιτισμού και της ζωής. Με σπουδές στο «Information Systems Management», στο City University of New York και στη συνέχεια στο «Management Engineering» στο Long Island University, ξεκίνησε να δουλεύει, μόλις είχε τελειώσει το τρίτο έτος στο City University και απο τα 24 χρόνια του μέχρι σήμερα, δεν σταμάτησε ποτέ.

 

Εξωστρεφής, γελαστός, αισιόδοξος με δομημένη σκέψη και γνήσιες ηγετικές ικανότητες, έφυγε από την Κρήτη στα 17 του χρόνια, και μετά από μια μικρή περιπλάνηση και σπουδές Πληροφορικής στην Αθήνα, ήρθε στη Νέα Υόρκη, στην πηγή της τεχνολογίας, που του κρατάει ασίγαστο το ενδιαφέρον με τις καινοτομίες της.

 

Ο Νίκος Καστρινάκης ξέρει να σχεδιάζει την επόμενη μέρα και έχει το ταλέντο να σας μάθει πώς να την σχεδιάζετε και εσείς.

 

Ποια είναι η δράση της Amazon σήμερα στον δικό σας τομέα στο AWS Global Financial Services;

 

Ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει την Amazon από το εμπορικό της τμήμα. Ομως, το ενδιαφέρον κομμάτι της Amazon είναι οι υπηρεσίες υποδομής Cloud, το Amazon Web Services (AWS). Σε αυτό τον τομέα η AWS είναι αδιαμφισβήτητα ο ηγέτης στις υπηρεσίες Cloud και κατέχει σήμερα το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς παγκοσμίως. Οπως επίσης χαρακτηρίζεται ο πιο καινοτόμος και ο πιο αποτελεσματικός οργανισμός παραγωγής λογισμικού στον κόσμο. To AWS Global Financial Services είναι το τμήμα του AWS που σκοπός του είναι να βοηθήσει τα μεγάλα, παγκοσμίου εμβέλειας, χρηματοοικονομικά ιδρύματα, αφενός να εξελίξουν και να βελτιώσουν τις υπηρεσίες χρησιμοποιώντας τις καινοτόμες υπηρεσίες Cloud της Amazon και αφετέρου να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του μέλλοντος για να φτάσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους κάτι που αρκετές φορές, δεν είναι και τόσο ευδιάκριτο.

 

Αυτό το σενάριο της υψηλής τεχνολογίας που καταφθάνει δεν σας δημιουργεί ερωτηματικά για το κατά πόσο θα επηρεάσει τις κοινωνικές σχέσεις, όταν όλα θα αυτοματοποιηθούν και θα γίνονται από το σπίτι ή το τηλέφωνό μας;

 

Κάθε εποχή έχει την τεχνολογία της. Κάθε τεχνολογία ιστορικά έχουμε δει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θεμιτούς ή και μη σκοπούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φοβόμαστε την τεχνολογία, το αντίθετο μάλιστα, θα πρέπει να την προσεγγίσουμε. Η ανθρωπότητα πάντα προσαρμόζεται σε κάθε τι καινούργιο και πάντα η τεχνολογία ανοίγει καινούργιους δρόμους. Ναι ίσως σύντομα να είναι όλα αυτοματοποιημένα, αλλά αυτό θα δώσει χρόνο στον άνθρωπο. Το θέμα είναι τι θα κάνει ο καθένας μας με αυτόν το χρόνο. Όσοι επιλέγουν να είναι δημιουργικοί, όχι μόνο θα επιβιώσουν αλλά θα είναι αυτοί που θα δημιουργήσουν το καινούριο. Στην τεχνοκρατική γλώσσα, αυτό το λέμε «κουλτούρα της καινοτομίας», δηλαδή το να μη φοβάσαι να δοκιμάζεις καινούργια πράγματα, να αποτυγχάνεις, να κυνηγάς την γνώση και να προσαρμόζεσαι σε όσα φέρνει η νέα εποχή, και τελικά να δημιουργείς το καινούριο, αυτό που δεν υπάρχει.

 

Κατά πόσο η τεχνολογία, μπορεί να επηρεάσει την πολιτική;

 

Παλαιότερα, αν κάποιος πολιτικός διέπραττε κάτι ανάρμοστο, τις περισσότερες φορές, ίσως να μη γινόταν καν αντιληπτό. Το καλό με την τεχνολογία είναι, ότι πολύ γρήγορα μπορεί να φωτίσει την αλήθεια. Υπάρχει βέβαια και η άλλη όψη του νομίσματος, το ότι κυκλοφορούν ψευδείς ειδήσεις και μπορεί κάποιος να τις χρησιμοποιήσει, για να στρέψει ένα ευάλωτο κομμάτι της κοινής γνώμης προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, όπως ισχυρίζονται ότι συνέβη με τον Τραμπ. Αυτό που έχει όμως σημασία, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι το αν οι Ρώσοι κατάφεραν να επηρεάσουν την κατάσταση, αλλά ποιος είναι ο λόγος, που η Αμερική το επέτρεψε αυτό. Πιστεύω, πως κάτι λείπει από τον Αμερικανό πολίτη και δεν μπορεί να δει την αλήθεια, γιατί αν μπορούσε να την δει κανένας Ρώσος δεν θα μπορούσε να αναμειχθεί στα εσωτερικά μας. Πρέπει ο καθένας μας να κοιτάξει την παιδεία μας και όχι με τη στενή έννοια των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αλλά με την ευρύτερη ματιά, τη ματιά της κατανόησης, της επικοινωνίας και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Υπήρξατε ο νεότερος πρόεδρος στο Σύλλογο Κρητών «Ομόνοια», δεύτερος αντιπρόεδρος στην Παγκρητική Ενωση και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας. Ποια είναι η εικόνα που έχετε για τις οργανώσεις αυτές;

 

Οι περισσότερες οργανώσεις ιδρύθηκαν με το μέλημα να είναι αλληλοβοηθητικές, φιλοπολιτιστικές και φιλεκπαιδευτικές προς τα μέλη τους. Προσέφεραν αλληλεγγύη. Αυτή η αλληλεγγύη που και τώρα χρειάζεται, αλλά σε διαφορετική μορφή, για διαφορετικό κοινό, δεν υπάρχει. Υπάρχει επιφανειακή, ρηχή σύνδεση με την πατρίδα και έτσι υπάρχει ο κίνδυνος οι επόμενες γενιές να αποκοπούν παντελώς από τις ρίζες τους. Πιστεύω, οτι οι οργανώσεις δεν έρχονται κοντά στις ανάγκες των ομογενών κυρίως της 2ης και της 3ης γενιάς, που είναι πολύ διαφορετικές από αυτές της πρώτης γενιάς. Δεν τους επιτρέπουν να αρθρώσουν τον δικό τους λόγο, να δημιουργήσουν τα προγράμματα που είναι κατάλληλα για αυτούς. Λειτουργούν με μια ανοργάνωτη δομή, έχουν συνηθίσει σ’ αυτήν και θεωρούν, ότι είναι οργανωμένοι. Κάνουν μικροπολιτική και τσακώνονται, χωρίς αποτελεσματικές λύσεις, που θα οδηγήσουν την Ομογένεια σε μια αναδιοργάνωση με καινούργιες ιδέες, νέους ηγέτες και αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι άνθρωποι που έχουν να πουν κάτι και βρίσκονται σε ακαδημαϊκούς και επιστημονικούς χώρους, σπάνια πλησιάζουν προς τα εκεί. Οπότε, εν κατακλείδι, έχουμε μία υποτιθέμενη οργανωμένη Ομογένεια, που είναι ανοργάνωτη και έχουμε πολλές ισχυρές μονάδες, που είναι «παρείσακτες» στις οργανώσεις αυτές, στις οποίες εμμέσως πλην σαφώς απαγορεύεται η προσφορά της γνώσης και της εμπειρίας τους. Θέλουμε Ελληνες με ουσιαστική γνώση της ημετέρας παιδείας και κουλτούρας.

 

Στην «ημετέρα παιδεία», πού τοποθετείτε το γλωσσικό πρόβλημα;

 

Ο Ελληνισμός πατάει διαχρονικά σε τρεις πυλώνες, που τον εκαναν αυτό που είναι. Σην παιδεία, τον πολιτισμό και στις αρετές. Οταν μιλάς την ελληνική γλώσσα, είναι ευκολότερο να κατανοήσεις το τι είναι ο Ελληνας διαχρονικά. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι απαγορευτικό αν κάποιος δεν ξέρει την ελληνική γλώσσα να μην έχει ελληνική παιδεία. Αυτό όμως αποτελεί εξαίρεση, και πάντα κάτι θα λείπει, γιατί χωρίς την γνώση της γλώσσας, δεν μπορεί να διατηρηθεί ο Ελληνισμός, ούτε μέσα μας, ούτε στον κόσμο. Το μεγάλο πρόβλημα με την γλώσσα, κατά την γνώμη μου, ξεκινάει από τους γονείς και τη δική τους αντιμετώπιση, στο πόσο σημαντική θεωρούν τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, έχοντας σαν θεμέλιο την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Αν ο πατέρας και η μάνα δε δίνουν σημασία στην ελληνικότητά τους, αυτό θα καθορίσει και τη στάση των παιδιών τους σε σχέση με την ταυτότητά τους. Αν οι γονείς δεν αγαπούν την Ελλάδα και δεν θέλουν να την βοηθήσουν, ειδικά στην εποχή μας, που η Ελλάδα χρειάζεται πολύ μεγάλη βοήθεια, πώς τα παιδιά αυτά θα την αγαπήσουν αύριο και θα βοηθήσουν την χώρα μας! Η αδράνεια και η αδιαφορία των γονέων για την τύχη της ελληνικής ταυτότητας των παιδιών τους, είναι αυτή που δημιουργεί κατά κύριο λόγο, το πρόβλημα στην παιδεία εδώ στην Αμερική. Οι γονείς δεν είναι αμέτοχοι. Οπως επίσης η πολιτεία στην Ελλάδα και όλοι μας πρέπει να εξηγήσουμε καλύτερα τα οφέλη που έχει η ελληνική γλώσσα, να την διδάξουμε μέσα από την πραγματική ιστορία, την φιλοσοφία και την ετυμολογία που θα κάνει την μάθηση ενδιαφέρουσα, ελκυστική και όχι αποτρεπτική.

 

Πλησιάζει η 28η Οκτωβρίου. Τι σκέψεις κάνετε εσείς γι’ αυτή την γιορτή;

 

Έχουμε αρχίσει να ξεχνάμε τις εθνικές επετείους, γιατί δυστυχώς στην εποχή μας οι Ελληνες το θεωρούν εθνικιστικό να τιμάς την εθνική επέτειο, τη σημαία σου. Πρέπει όμως να διαχωρίσουμε τη λέξη «εθνικισμός» από την λέξη «πατριωτισμός». Ο λαός που δε θυμάται την Ιστορία του θα χαθεί. Το μεγάλο δίδαγμα της επετείου του ΟΧΙ είναι, πως τα παράδοξα που είναι αλληλέγγυα στο τέλος γίνονται επικά.

 

Στην Ελλάδα το 1940 συνέβη το μεγάλο παράδοξο, από το πώς αντιμετώπισε ο απλός κόσμος έναν πόλεμο. Τον αντιμετώπισε με χαρά, με αισιοδοξία, ήταν νικητής πριν ξεκινήσει, μέχρι το ΟΧΙ ενός δικτάτορα. Σε όλα τα επίπεδα οι Έλληνες έβαλαν το κοινό καλό, όχι μόνο την προάσπιση του λαού, αλλά και την προάσπιση του Ελληνισμού, τα έβαλαν πάνω από κάθε προσωπικό συμφέρον. Οι Ελληνες όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο, ακόμα και στην Ελλάδα, πρέπει να προβάλλουν την ταυτότητά τους χωρίς ενδοιασμούς, να βάζουν την ελληνική σημαία στις εθνικές επετείους και να μην έχουν το φόβο, ότι θα χαρακτηριστούν εθνικιστές.

 

Ποια νομίζετε ότι θα πρέπει να είναι η θέση της Ομογένειας σε σχέση με το Ελληνοτουρκικό ζήτημα;

 

Η στάση του Τραμπ δεν βοήθησε την Ελλάδα, ο Ερντογάν καταπατά συστηματικά το διεθνές δίκαιο και ο Τραμπ επέλεξε να τον καλύψει με την ηχηρή σιωπή του. Ο Μπάιντεν μπορεί να έκανε δηλώσεις υπέρ του δικαίου, αλλά θα μπορούσε να ήταν πιο ξεκάθαρος απέναντι στον Ερντογάν.

 

Η Ομογένεια πρέπει να είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει σε τρεις τομείς. Ο πρώτος είναι καθαρά πολιτικός και πρέπει να καταστήσει σαφές, ότι θα καταψηφιστεί και θα καταψηφίζεται όποιος δε βοηθά την Ελλάδα, όπως το κάνουν και ομογένειες άλλων εθνικοτήτων, π.χ. η Εβραϊκή. Αυτό είναι εφικτό ιδιαίτερα την στιγμή που η ψήφος των Ελληνοαμερικανών μετράει πολύ. Ο δεύτερος είναι να είναι έτοιμη να αντιδράσει, με την έννοια της κινητοποίησης, αν γίνει ένα επεισόδιο, που όπως φαίνεται θα είναι αναπόφευκτο, αν η Τουρκία δεν αλλάξει στάση. Θα πρέπει να είναι έτοιμες οι οργανώσεις να κινητοποιηθούν άμεσα και την ίδια «στιγμή» που θα γίνει το επεισόδιο,όταν δεν το περιμένει κανείς, για να ενισχύσει τον πολιτικό τομέα και να δείξει στην διεθνή κοινή γνώμη, ότι θα διεκδικήσουμε τα δίκαιά μας. Ιδιαίτερα στα κέντρα αποφάσεων, όπως η Νέα Υόρκη, η Ουάσιγκτον και ακόμα και στην Ευρώπη είναι σημαντικό να γίνουν μαζικές κινητοποιήσεις και ταχύτατα σε περίπτωση επεισοδίου.

Τέλος, πρέπει να είναι έτοιμη να δώσει οικονομική βοήθεια. Η Ελλάδα πρέπει να ενδυναμώσει την ένοπλη άμυνά της, με έξυπνες τακτικές και επενδύσεις σε έξυπνες λύσεις. Η αμυντική θωράκιση είναι η μόνη αποτρεπτική οδός που κατανοεί η Τουρκία. Η Ομογένεια βρίσκεται στο κέντρο των αποφάσεων, έχει μεγάλες δυνατότητες και γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε τι.

 

Πως αντιμετωπίσατε την πανδημία. Τι σας δίδαξε η περίοδος αυτή;

Ο Covid-19 είναι ένας μεγάλος «δάσκαλος αλληλεγγύης», που δεν το έχουν καταλάβει πολλοί. Ας σκεφτούμε, ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει εμβόλιο, ο μόνος τρόπος να γλυτώσουμε ζωές, είναι να φερθούμε αλληλέγγυα. Δεν προσέχω για τον εαυτό μου, αλλά προσέχω για τους άλλους, γιατί εγώ μπορεί να μεταδώσω τον ιό στους υπόλοιπους. Αυτή είναι και η βαθύτερη έννοια της μάσκας, που τόσες και τόσες συζητήσεις έχουν γίνει. Μέχρι να βρεθεί ένα φάρμακο ή ένα εμβόλιο, ας φερθούμε αλληλέγγυα, είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Αν στην Αμερική το είχαμε εφαρμόσει, και αν η ηγεσία το είχε εξηγήσει αυτό από την αρχή, θα είχαμε αποφύγει την άρνηση και θα είχαμε λιγότερα θύματα. Οι οικονομίες μπορούν να ανακάμψουν μόνο όταν βάζουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή και την προάσπιση της.

 

Σαν τεχνοκράτης πόσο σημαντική θεωρείτε την εξ αποστάσεως εργασία και διδασκαλία που συνετελέστηκε τώρα με την πανδημία;

Η εργασία εξ αποστάσεως έχει συμβεί και πάλι, όταν ξεκίνησε το γρήγορο ίντερνετ, κοντά στο 2000 και αναπτύχθηκε η φιλοσοφία να δουλεύουμε από το σπίτι, γιατί έχει λιγότερο κόστος. Είναι αλήθεια, ότι στην αρχή αυτό φάνηκε να ισχύει. Με την πάροδο του χρόνου όμως ανακαλύψαμε, ότι η καλύτερη επικοινωνία και το καλύτερο δέσιμο της ομάδας γίνεται, όταν η ομάδα περνάει ζωντανό χρόνο μαζί και ότι, για να φτάσει ο εργαζόμενος το μέγιστο της απόδοσής του, πρέπει να επικοινωνεί και να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τους συνεργάτες του, ο ένας δίπλα στον άλλον.

Μόλις τα πράγματα μπουν σε μια κανονικότητα, θα δουλεύουμε πάλι όλοι μαζί, γιατί η ομαδική δουλειά είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος που έχει αποδειχθεί διαχρονικά, για να μπορούν οι άνθρωποι να παράγουν, είτε σε επίπεδο εργασίας, είτε σε επίπεδο σκέψης. Είμαστε κοινωνικά όντα, γι’ αυτό δεν φοβάμαι ότι θα αποξενωθούμε μετά την εμπειρία του Covid-19. Δεν μπορεί να γίνει αυτό, γιατί αν δεν επικοινωνούμε, θα εκλείψουμε σταδιακά σαν είδος.

 

Κύριε Καστρινάκη, επιτρέψτε μου να πάω στην πρόσφατη εθελοντική σας ενασχόληση με τα «Leadership» σεμινάρια και τι ακριβώς σας παρότρυνε να ασχοληθείτε με αυτό.

Τα σεμινάρια ανάπτυξης ηγετικών δυνατοτήτων που προσφέρει το Synergy Education είναι σχεδιασμένα να δίνουν, απτά, πρακτικά εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιος στην καθημερινότητα της ζωής του για να είναι αποτελεσματικός σε όλες τις πτυχές της ζωής του. Μέσα από την εμπειρία της δουλειάς μου στην Αmazon, στην Citibank, στην American Express και σε διάφορες άλλες εταιρείες, που έχω εργαστεί τα τελευταία 28 χρόνια, και ιστορικά ακόμα αν θέλετε, έχω κατανοήσει ότι αυτοί που είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα είναι πάντα αυτοί που έχουν καλή σχέση με τον εαυτό τους και χρησιμοποιούν αυθόρμητα τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να μπορούν αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, στην προσωπική τους ζωή, στην επαγγελματική τους ζωή και στις κοινωνικές τους σχέσεις.

Παράλληλα έβλεπα, ότι η εμπειρία μου σε ηγετικές θέσεις, σε συνδυασμό με μια προσωπική μου επιλογή, να βοηθώ τους ανθρώπους να προοδεύουν, με οδήγησε να γίνω εθελοντής εκπαιδευτής στη «Synergy Education», η οποία έχει σαν όραμα να εμπνέει τους ανθρώπους να ζουν με το θάρρος, το πάθος και την αυτοπεποίθηση της δημιουργίας μιας ζωής με νόημα και σκοπό, δημιουργώντας σωστούς «ηγέτες», που μπορούν να διαχειριστούν όχι μόνο την δική τους ζωή, αλλά και να προωθούν την πρόοδο των άλλων, στην οικογένειά τους, στο χώρο εργασίας τους και στην κοινότητά τους.

 

Πείτε μας πιο αναλυτικά, τι προσφέρει η εκπαίδευση αυτή σε έναν άνθρωπο, που θέλει να βελτιώσει την ζωή του;

Με τα βιωματικά σεμινάρια ηγετικών δυνατοτήτων της «Synergy Education» μπορείς να δώσεις την ευκαιρία στους ανθρώπους να ανακαλύψουν αρχικά ποια είναι αυτά τα στοιχεία, που εμποδίζουν τον καθένα ατομικά να φτάσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του, όπως και εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να ξεπεράσουν αυτά τα εμπόδια με τελικό στόχο,να τα χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητά τους και να φτάσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο πώς να βγάλουμε τους ανθρώπους από την ζώνη ασφαλείας τους για να επικοινωνούν σωστά, να μην παρερμηνεύουν ή να παρεξηγούν τις συμπεριφορές των άλλων, να συνδέονται ουσιαστικά μέσα από τις σχέσεις που δημιουργούν στη δουλειά, ή στο κοινωνικό και στο προσωπικό περιβάλλον τους, να μπορούν να διαχειρίζονται θετικά καταστάσεις, επιτυχίες, αποτυχίες ακόμα και θέματα της ψυχοσωματικής τους υγείας. Το μέλλον μας δίνει πολλές ευκαιρίες και ο σκοπός μας είναι να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους, που έρχονται στη «Synergy Education», να δουν την αισιόδοξη και δημιουργική πλευρά της ζωής και να πάρουν εργαλεία, για να είναι αποτελεσματικοί στην κατάκτηση των στόχων τους.

 

Τα σεμινάρια αυτά σε ποιες γλώσσες διδάσκονται;

Τα σεμινάρια μέχρι τώρα διδάσκονται στα αγγλικά και μερικά από αυτά στα εβραϊκά και στα ισπανικά. Εχουμε αρκετούς Έλληνες που έχουν πάρει τα σεμινάρια στη Νέα Υόρκη και το 2019 διδάξαμε τα δύο πρώτα επίπεδα στην Ελλάδα. Είχαμε εκπαιδευόμενους από 4 χώρες με ζωντανή μετάφραση σε δύο γλώσσες, Ελληνικά και Ισπανικά. Τον επόμενο μήνα από τις 12-15 Νοεμβρίου θα κάνουμε με τηλεδιάσκεψη στα Ελληνικά, το πρώτο από τα πέντε επίπεδα που υπάρχουν. Το κάθε επίπεδο έχει διαφορετική δομή και διαφορετικά εργαλεία. Μερικές ασκήσεις του σεμιναρίου έχουν προσαρμοστεί, για να είναι αποτελεσματικές σε περιβάλλον τηλεδιάσκεψης και άλλες από τη φύση τους είναι πιο αποτελεσματικές μέσα από το διαδίκτυο. Το τελικό αποτέλεσμα μέσα από την τηλεδιάσκεψη, είναι το ίδιο αποτελεσματικό όπως και πριν, επιπλέον δημιουργεί άρρηκτες φιλίες, και περιβαλλον αλληλεγγύης και στήριξης, που χτίζεται σταδιακά μέσα στο σεμινάριο.

Ας πάμε ξανά στην Amazon τώρα, και θα ήθελα να μας πείτε πώς η εκπαίδευσή σας σαν Leadership Coach σας βοήθησε με τους πελάτες σας;

Η δουλειά μου στην Amazon είναι καθαρά η επιτυχία των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων που εξυπηρετεί το AWS. Ο ρόλος μου είναι να κατανοώ τα στρατηγικά σχέδια του πελάτη μας και πώς αυτά μεταφράζονται σε τεχνικό επίπεδο, να είμαι η φωνή του μέσα στο AWS και να βρίσκω τρόπους ώστε να ξεπερνάμε τα εμπόδια που εμφανίζονται για να φτάνει στην επιτυχία με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Οι διαπροσωπικές σχέσεις ανάμεσα στην κοινή ομάδα πελάτη-AWS που πρέπει να λειτουργήσει είναι πολύ σημαντικές. Χρησιμοποιώ εργαλεία που πήρα από την εκπαίδευση των σεμιναρίων ηγετικών δυνατοτήτων καθημερινά, ιδιαίτερα για την επικοινωνία και τη δημιουργία «κουλτούρας της καινοτομίας». Ετσι μας δίνεται η δυνατότητα να υπάρχει εμπιστοσύνη στις ομάδες μας και να έχουμε αποτελέσματα, δηλαδή επιτυχία, όπως και υπόβαθρο με προοπτική για ακόμα μεγαλύτερα επιτεύγματα σε βάθος χρόνου.

 

πηγή: parakritika.gr

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου