Μιμή Ντενίση:«Η µαµά µου µου λείπει ως µανούλα»

Της Σάσας Σταμάτη

 

Η Μιμή Ντενίση ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι η αγαπημένη της μανούλα έφυγε από τη ζωή έτσι ξαφνικά.
Η μεγάλη σταρ του θεάτρου μιλάει αποκλειστικά στην «ΟΝ time» για τον ξαφνικό χαμό της μητέρας της, Μαρίας, και για το ταξίδι που είχαν κάνει λίγες μέρες πριν. «Το καλό ίσως για εκείνη είναι ότι έφυγε όρθια. Αυτό είναι το χειρότερο για εμάς γιατί την προηγούμενη μέρα ήμασταν έξω.

 

Κανείς δεν είχε πάρει είδηση ότι είχε πρόβλημα με την καρδιά της. Είχε εξεταστεί ένα χρόνο πριν και ήταν μια χαρά. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε πάει εκδρομή στη Θεσσαλία, στο πατρογονικό μου στα Κανάλια, στο θεσσαλικό κάμπο.

 

Με βράβευσε ο δήμος και θα ονομάσουν μια λεωφόρο με το όνομα του πατέρα μου, γιατί ο πατέρας μου ήταν αρχηγός στρατιάς. Ο πατέρας μου θυμόταν πως όταν ήταν μικρά πήγαιναν με τα πόδια από το χωριό στο σχολείο. Αυτό του είχε μείνει καημός και έτσι έφτιαξε τη λεωφόρο που ένωνε τα χωριά με την Καρδίτσα και θα δώσουν σ’ ένα
δρόμο το όνομά του. Ήταν και η μαμά μου εκεί. Ενώ δεν ήθελε να έρθει, ήρθε μαζί μας και κάναμε μια υπέροχη εκδρομή».

«Έφυγε ξαφνικά»

Η αγαπημένη ηθοποιός δεν πίστευε ότι η μητέρα της θα έφευγε από τη ζωή έτσι ξαφνικά, αφού δεν είχε κάποιο θέμα υγείας. «Μα δε φαντάστηκε κανείς ότι η μητέρα μου θα φύγει. Έκανε το προηγούμενο βράδυ έναν εμετό και πήγα στου Παπάγου στο πατρικό μας που έμενε να δω τι συμβαίνει και την άλλη μέρα την πήγαμε στο “Υγεία”. Δεν ανέπνεε καλά.

 

Την πήγαμε να δούμε τι έχει. Ήταν όπως πάντα κοκέτα. Ντυμένη, περιποιημένη, βαμμένη. Μπήκαμε Κυριακή πρωί, μου λέει ο γιατρός “δεν αναπνέει καλά, να την βάλουμε Eντατική να της βάλουμε οξυγόνο”. Μου φώναζε “Μιμάκι, έλα μέσα”, της έστελνα φιλάκια – δεν μπορούσα να μπω λόγω Covid. Tην άλλη μέρα, με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν
“η μαμά σας έφυγε”».

 

Η ίδια μάλιστα δηλώνει τι είναι αυτό που της λείπει περισσότερο από τη λατρεμένη της μανούλα. «Η μαμά μου φυσικά και μου λείπει ως μανούλα. Ό,τι και να είναι η μάνα κάποιου, είναι πάντα η μάνα, το στήριγμά του. Η δικιά μου όμως δεν μου λείπει μόνο ως μάνα, αλλά και ως προσωπικότητα, ήταν ένας άνθρωπος που είχε δει θέατρο σε όλο τον κόσμο. Είχε άποψη για τα θεατρικά. Είχε ζήσει με τον πατέρα μου όλες τις πολιτικές καταστάσεις από κοντά».

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime το Σάββατο 17 Οκτωβρίου