Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Ο Κουρής σκέφτεται να νοικοκυρέψει τον όµιλο του Kontra

Έντονα προβληματισμένους για τη συνέχιση του συνόλου των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον όμιλο του Kontra εμφανίζεται ο ισχυρός άνδρας της επιχείρησης, Ανδρέας Κουρής. Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες τον εμφανίζουν να εξετάζει σοβαρά διάφορα σενάρια, έχοντας ως απώτερο στόχο να περιορίσει τα κόστητου μαγαζιού σε μια κατά κοινή παραδοχή δύσκολη περίοδο για τα media.

Το τελευταίο διάστημα, εκτός από το Real Group, στο οποίο μετέχει κατά 50%,o έμπειρος επί των Μέσων επιχειρηματίας έχει ρίξει το βάρος της στρατηγικής του στην ενίσχυση του τηλεοπτικού σταθμού Kontra. Μάλιστα, η αλήθεια είναι ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να προσελκύσει έναν σημαντικό αριθμό τηλεθεατών, που παρακολουθούν τα αθηναϊκά (τοπικά) κανάλια στο Kontra. Καθοριστική συμβολή προς την επίτευξη αυτού του στόχου ήταν η επιλογή Κουρή να δώσει χώρο και χρόνο σε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια περίοδο που, επί της ουσίας, βρίσκονταν υπό τηλεοπτικό αποκλεισμό. Σε αυτήν τη φάση, το Kontra, εκτός από εναλλακτικό κανάλι, έχει αποκτήσει και συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα, κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο στη σημερινή μιντιακή πραγματικότητα.

Επειδή το στοίχημα του καναλιού εν πολλοίς κερδήθηκε, ο Ανδρέας Κουρής φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να ρίξει όλο το
βάρος στην περαιτέρω ανάπτυξη του σταθμού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα διεκδικήσει και άδεια, όποτε και αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε διαγωνισμό για τη χορήγηση αδειών τοπικού χαρακτήρα. Ομως, η ενασχόληση με το τηλεοπτικό Kontra βάζει σε δεύτερη μοίρα τα υπόλοιπα Μέσα. Ετσι, για παράδειγμα, υπάρχει έντονος προβληματισμός για το αν θα συνεχίσει να εκδίδεται η ημερήσια εφημερίδα του ομίλου. Μέχρι στιγμής η πλάστιγγα (σ.σ.: αμιγώς η επιχειρηματική) γέρνει προς την αντίθετη κατεύθυνση, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και η συνέχιση της κυκλοφορίας του φύλλου, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00