Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Ο Φιλιππάκης κήρυξε τον πόλεµο στις ΗΠΑ – Επίθεση στον Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ

Μέχρι και με τις ΗΠΑ τα έβαλε ο… μεγαλοεκδότης Γιάννης Φιλιππάκης , ο οποίος φαίνεται πως θέλει να ανοιχτεί σε νέους ορίζοντες. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι, χωρίς προφανή αιτία, αλλά μόνο στο πλαίσιο της γνωστής δημοσιογραφικής ντου αντίληψης, έφθασε στο σημείο να τα βάλει μέχρι και με τον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιτ, τον οποίο παρομοίασε με τον… κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο νΠέτσα;

 

 

Ακόμη βεβαίως πιο περίεργα (στην καλύτερη περίπτωση) είναι όσα του καταλογίζει. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Δημοκρατία», η αμερικανική πρεσβεία προχώρησε σε διανομή διαφήμισης στα ελληνικά ΜΜΕ, διαδικασία από την οποία -όπως επισημαίνεται μετά βδελυγμίας στο σχετικό άρθρο της σελίδας 9- εξαιρέθηκε η ίδια. «Ο Τζέφρι Πάιατ ζήλεψε τη λίστα Πέτσα! Μοιράζει λεφτά», τονιζόταν σε πρωτοσέλιδο τίτλο του. Επαναφέροντας μάλιστα την αντίστοιχη κριτική που είχε διατυπώσει και με φόντο την περιβόητη λίστα Πέτσα πριν από λίγο καιρό, επιστράτευσε εκ νέου τις σχετικές θεωρίες συνωμοσίας, που, αν και στην περίπτωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν κατανοητές, λόγω της ανάγκης να χρησιμοποιήσει απολύτως ακραία ρητορική νεις βάρος της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, ως είθισται, σε ό,τι έχει να κάνει με την πρεσβεία των ΗΠΑ και προσωπικά τον πρέσβη η επιστήμη σηκώνει τα χέρια… ψηλά.

 

 

Εκτός κι αν ο Φιλιππάκης θεωρεί ότι το προϊόν του οφείλει να έχει περίοπτη θέση στους γενικότερους σχεδιασμούς της Ουάσινγκτον ή πιστεύει ότι ο Πάιατ νέχει προσωπικά μαζί του επειδή στη γειτονιά του εξαντλούνται ταχύτατα τα Μέσα του ομίλου και δεν έχει πρόσβαση σε αυτά. Ανάλογη επιχειρηματολογία βεβαίως ανέπτυξε στα μέσα της εβδομάδας και ο μονίμως παραπονούμενος Κώστας Βαξεβάνης, καθώς η εφημερίδα «Documento» έχει περιέλθει σε ιδιαίτερα δεινή οικονομική κατάσταση μετά την εκλογική ήττατου ΣΥΡΙΖΑ.

 

Οπως λέει ο ίδιος ο εκδότης, οι εποχές της γενναίας απορρόφησης διαφημιστικών προγραμμάτων παρήλθαν ανεπιστρεπτί. Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, θέτει και μια σειρά… ερωτημάτων, απαιτώντας (!) από την αμερικανική πρεσβεία να απαντήσει άμεσα.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου