Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Ο Κολοκοτρώνης έγινε ήρωας κόμικ

Σε όλο τον κόσμο θα ταξιδέψει ο εθνικός μας ήρωας Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μέσα από μια ταινία κινουμένων σχεδίων, στην οποία καταγράφονται η δράση και τα κατορθώματα του Έλληνα αρχιστράτηγου.

 

Τρεις άνθρωποι με εμπειρία στον κινηματογράφο (εκτός από το δημιουργό και σκηνοθέτη Δημήτρη Βόρρη, ο Ελληνοκύπριος συνθέτης Γιώργος Καλλής έχει συνεργαστεί με την Ντίσνεϊ, ενώ ο Νάσος Βακάλης έχει βραβευτεί με Emmy), με σπουδές και δουλειές στο Λος Άντζελες, εμπνεύστηκαν από την ηγετική φυσιογνωμία της Επανάστασης, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, «το δικό μας σούπερ ήρωα, που είναι η πραγματική απάντηση στους αντίστοιχους της Marvel», όπως λένε χαρακτηριστικά.

 

Με αυτό το σκεπτικό, οι τρεις δημιουργοί έφτιαξαν ένα απίστευτο ταινιάκι που σκοπό του έχει να εμπνεύσει, να ξεσηκώσει και -γιατί όχι;- να διδάξει όλες τις ηλικίες, αλλά κυρίως τα παιδιά, που θα βρουν έναν βασικό λόγο για να ταυτιστούν με έναν ήρωα μιας άλλης επανάστασης – της δικής μας.

 

Η ταινία φέρει τον τίτλο «Κολοκοτρώνης – Ο Γέρος του Μοριά», το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Βόρρη, η μουσική σύνθεση και η ενορχήστρωση του Γιώργου Καλλή και ο σχεδιασμός και η καλλιτεχνική διεύθυνση του Nάσου Βακάλη.

Το σενάριο βασίζεται στα «Απομνημονεύματα περί της Ελληνικής Επαναστάσεως» του Φωτάκου, πρώτου υπασπιστή του Κολοκοτρώνη, και τη «Διήγηση συμβάντων της Ελληνικής Φυλής» του Γεωργίου Τερτσέτη.
Ενδιαφέρον έχουν ήδη επιδείξει τα σχολεία του εξωτερικού που επιθυμούν να την προβάλουν στους χώρους τους

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime την Τετάρτη 9/9/2020

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου