Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Η ανοχή Βρούτση – Πιτσιλή στις επιχειρήσεις Φιλιππάκη

Οι οφειλές των εκδοτικών επιχειρήσεων Φιλιππάκη  (σ.σ.: Πρώην και νυν εταιρειών) και τα τεχνάσματα με τις αιτήσεις για υπαγωγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό δυσχεραίνουν το έργο τόσο της ΑΑΔΕ όσο και των ασφαλιστικών φορέων.

 

Με δεδομένο ότι ο νομοθέτης δίνει τη δυνατότητα της προστασίας σε όσες επιχειρήσεις υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στον εξωδικαστικό, αυτομάτως περιορίζεται η δυνατότητα ενεργειών από την πλευρά του Δημοσίου.

 

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ερωτήματα είναι αν τόσο ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, όσο και ο
επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, έχουν εξετάσει (νομικά) το γεγονός ότι ο κ. Φιλιππάκης έχει επιχειρήσει ανεπιτυχώς να εντάξει τη «Δημοκρατικός Τύπος» στον εξωδικαστικό μηχανισμό, απολαμβάνοντας ωστόσο την προστασία από τους πιστωτές, και ακολούθως επανέλαβε το ίδιο με τη νέα εταιρεία που ανέλαβε την έκδοση των εντύπων.

 

Επειδή οι οφειλές των εκδοτικών εταιρειών ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια, η επαναλαμβανόμενη διαδικασία ζημιώνει έναν και μόνο φορέα, που δεν είναι άλλος από το ελληνικό Δημόσιο. Η κυβέρνηση, που αναζητά εισροή χρημάτων στα δημόσια ταμεία, δεν μπορεί να παραμένει απαθής σε αντίστοιχα τεχνάσματα, που δεν περιορίζονται μόνο στις επιχειρήσεις συμφερόντων Φιλιππάκη.

 

Με απλά λόγια, από τη στιγμή που απορρίπτεται το αίτημα μιας επιχείρησης, αυτομάτως θα έπρεπε να βεβαιώνονται οι οφειλές στον ΟΑΕΕ, ενώ οι εφορίες θα έπρεπε να προχωρούν στην άμεση είσπραξη των οφειλών. Γιατί με το σημερινό καθεστώς εν προκειμένω ο εκδότης της «Δημοκρατίας», αφού λαμβάνει απορριπτική για την υπαγωγή στον εξωδικαστικό, άμεσα συγχωνεύει εταιρείες και καταθέτει αίτηση με νέα εταιρεία.

 

Με τον τρόπο αυτόν κερδίζει χρόνο στην καταβολή των υποχρεώσεών του. Εμμέσως δανείζεται από το ελληνικό Δημόσιο. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί ότι στην εβδομαδιαία αξιολόγηση των υπουργών μόνιμη θέση στην κορυφή καταλαμβάνει ο εποπτεύων τις εφορίες και γενικώς τα δημόσια οικονομικά, υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας. Επίσης, υψηλή βαθμολογία αποσπά και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου