Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Γιάννης Μούτσος «Τιμή και πρόκληση το MEGA»

 

Το πάθος του για τη δουλειά του είναι ένα από τα μεγαλύτερά του «όπλα» που τον έχουν κάνει να ξεχωρίσει στον χώρο  της δημοσιογραφίας. Ο Γιάννης Μούτσος με ένα αξιοζήλευτο βιογραφικό που περιλαμβάνει  συνεντεύξεις όπως εκείνη  με τον συγγραφέα των Best Seller Dan Brown, στην Μασαχουσέτη, πατάει γερά στη γη και δίνει τον καλύτερο του εαυτό κάθε Σαββατοκύριακο ώστε να ενημερώνει κατάλληλα τους τηλεθεατές μέσα από το κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο MEGA. Σήμερα μιλά στο Secret  και τη Σπυριδούλα Τριάντου για το στοίχημα της ενημέρωσης  και δηλώνει πως η δουλειά στο τέλος κερδίζει

 

 

«Το θεώρησα τιμή και πρόκληση να αναλάβω το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου στο MEGA… Ήταν μια αναγνώριση της δουλειάς και της προσπάθειας που έκανα -και συνεχίζω να κάνω- για χρόνια στην δημοσιογραφία και την τηλεόραση» δηλώνει  ενώ εξηγεί ποια θεωρεί τα  βασικά στοιχεία  του καλού  παρουσιαστής ειδήσεων «Η παρουσίαση ειδήσεων είναι συνδυασμός προσόντων, ωστόσο θεωρώ πως ο παρουσιαστής-δημοσιογράφος πρέπει να έχει σφαιρική γνώση και απόλυτη ψυχραιμία, για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η αντικειμενικότητα και η καθαρή σκέψη, σε συνδυασμό με την ψυχραιμία, μπορούν να δώσουν στην είδηση, την πραγματική της διάσταση, χωρίς ακρότητες» εξηγεί και παραδέχεται πως οι στιγμές που έζησε και ζει ακόμα στον «αέρα» λόγω της πανδημίας είναι αρκετά δύσκολες

 

 

«Οι προσωπικές ιστορίες των συγγενών των θυμάτων ή ακόμη και ανθρώπων που επιβίωσαν από τον κορονωϊό ήταν οι πιο δύσκολες στην αντιμετώπισή τους… Καλείσαι να μιλήσεις για τον θάνατο και την ζωή, σε μια παγκόσμια κρίση που χτυπάει και την πόρτα σου…δεν είναι κάπου μακριά σε μια άλλη ήπειρο! Είναι εκεί, μέσα στο σπίτι σου… Θυμάμαι τον εαυτό μου να αναθαρρώ όταν πήρα συνέντευξη από την πρώτη βρετανίδα ασθενή – μητέρα δυο παιδιών- που μόλις είχε βγει από την εντατική ενώ ανάρρωνε από τον κορονωϊό…  η θέλησή της για την ζωή ήταν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, κάτι που με έκανε να πιστεύω ότι υπάρχει ελπίδα και θα ξεπεράσουμε και αυτή την δοκιμασία…» τονίζει.

 

 

 

 

Ο ίδιος δέχεται συνεχώς ερωτήσεις από τον κόσμο που τον συναντά και θέλει να μάθει το κάτι παραπάνω « Δυστυχώς η ανησυχία του κόσμου είναι μεγάλη και αναζητά πληροφορίες από υπεύθυνα χείλη… Η αλήθεια είναι πάντως ότι πολλοί, ειδικά μέσα την καραντίνα, με ρωτούσαν τι θα γίνει με τα φάρμακα και τα εμβόλια και αν θα βγούμε νικητές, καθώς πίστευαν ότι οι δημοσιογράφοι είχαμε κάποια προνομιακή ενημέρωση λόγο της επαφής μας με τους επιστήμονες…» δηλώνει στο Secret  και αφού η κουβέντα αφορά τους ανθρώπους αποκαλύπτει και τι δεν αντέχει «Την αστάθεια στον χαρακτήρα και την αχαριστία» τονίζει ενώ η κουβέντα οδηγείται στον ανταγωνισμό «Πάντα υπάρχει ένας εμφανής ή υποβόσκων ανταγωνισμός… Εγώ αφήνω την δουλειά μου να μιλήσει για εμένα και μάχομαι για αυτήν» ξεκαθαρίζει καθώς μόνο έτσι θέλει να απαντά στους … καλοθελητές. Με τη δουλειά του.

 

 

Οι παρουσιαστές της ενημέρωσης έχουν συνήθως σκληρό προφίλ… Θυμάται ωστόσο πότε ήταν η τελευταία φορά που δάκρυσε; «Νομίζω πως ήταν στην γέννηση της κόρης μου. Από τότε που γεννήθηκε, μάλλον έχω γίνει λίγο… χαζομπαμπάς και αυτό με επηρεάζει και συναισθηματικά! Νομίζω ότι για κάθε άνθρωπο, όταν γίνεται γονιός, αυτό είναι ένα  σπουδαίο ορόσημο στη ζωή του» αποκαλύπτει. Για τα νούμερα τηλεθέασης δεν αδιαφορεί καθώς «Η τηλεθέαση, σημαίνει πολλά καθώς είναι το μοναδικό μετρήσιμο κριτήριο για την αγορά! Ωστόσο μαζί με τα νούμερα θέλω να  προσφέρω στον τηλεθεατή που παρακολουθεί είτε το δελτίο, είτε την εκπομπή – (να σημειωθεί ότι αναμένουμε να ξεκινήσει και πάλι η εκπομπή έρευνας  «Off the Record») την πληροφορία  και την είδηση, με τεκμηρίωση και αντικειμενικότητα».

Τέλος ο Γιάννης Μούτσος αν και έχει βαρύ πρόγραμμα εξηγεί πως βρίσκει τις ισορροπίες ανάμεσα στο σπίτι και τη δουλειά «Όποιος θέλει το μπορεί… με πολύ κόπο! Νομίζω ότι έχω βρει μια ισορροπία που με κρατάει σε εγρήγορση για να ανταποκρίνομαι σε όλα χωρίς εκπτώσεις…  αν και δεν σου κρύβω ότι περιμένω τις διακοπές για να περάσω χρόνο με την οικογένειά μου» ολοκληρώνει.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου