Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Κύµα αποχωρήσεων από τη «∆ηµοκρατία» του Φιλιππάκη

Παρα τα επαναστατικά πρωτοσέλιδα και τις δημόσιες οδηγίες για τη σωτηρία του ελληνικού Τύπου, ο όμιλος της «Δημοκρατίας» του Ιωάννη Φιλιππάκη διανύει τις χειρότερες μέρες του. Εκτός από τις επιταγές που «γυρνάνε»
από εικοσαήμερο σε εικοσαήμερο, εσχάτως έχει προκύψει και θέμα αποχωρήσεων από πρόσωπα που συνδέονταν πολύ στενά με το αφεντικό του ομίλου.

 

Πιο πρόσφατη είναι η αποχώρηση του δικηγόρου Μανώλη Μαργωμένου, ο οποίος, έπειτα από ώριμη σκέψη, αποφάσισε να εγκαταλείψει το σκάφος του κ. Φιλιππάκη. Πρόκειται για έναν δικηγόρο που επί χρόνια χειριζόταν τις πιο ευαίσθητες υποθέσεις του ομίλου, ανάμεσα σε αυτές την ιστορία με το συμφωνητικό Μιωνή, αλλά και την αγοραπωλησία της «Espresso» από τον φυγόδικο απατεώνα Κυριακίδη.

 

Εκτός από τον κ. Μαργωμένο, από τη «Δημοκρατία» έχει αποχωρήσει ο επί χρόνια υπεύθυνος κυκλοφορίας και στενός φίλος του εκδότη, ενώ αντίστοιχο δρόμο ακολούθησε προσφάτως και ο υπεύθυνος πολιτικού,
Νίκος Ελευθερόγλου.

 

Η κατάσταση στις εφημερίδες του Φιλιππάκη είναι απερίγραπτη, με τους εργαζομένους να παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες, χωρίς ωστόσο να αποφασίζουν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, υπό τον φόβο της απόλυσης.

 

Πέραν των εργαζομένων, έντονα προβληματισμένος εμφανίζεται και ο διευθύνων σύμβουλος της Εστίας Επενδυτικής, Νίκος Χαβούτης  αφού έχει αρχίσει και αντιλαμβάνεται τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί ένα βίαιο λουκέτο στην εκδοτική επιχείρηση.

 

Με δεδομένο ότι είναι ο μόνος που υπογράφει, ο πονοκέφαλος αυξάνεται περισσότερο, έχοντας κατά νου τι
είχε συμβεί όταν έβαλε λουκέτο η εκδοτική εταιρεία Σελένα, με την οποία δεν είχε καμία σχέση ο κ. Φιλιππάκης.

 

Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα για τον εκδότη της «Δημοκρατίας» εστιάζεται πλέον στην απροθυμία της αγοράς
(πιεστήρια, χαρτέμποροι) να του δώσει πίστωση, αφού φοβάται το “κανόνι”

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου