Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Φιλιππάκης: Ζητά να του βγάζει δωρεάν τις εφημερίδες η κυβέρνηση

Μετά τη “βιομηχανία” των επιστολών που εξέδωσε η Ένωση Ιδιοκτητών υπό τους Χατζηνικολάου – Φιλιππάκη, την Πέμπτη, ο μεγαλοεκδότης και ιδιοκτήτης του Ομίλου, της “Δημοκρατίας”, συνέγραψε άρθρο – επιστολή, προς την κυβέρνηση, προτείνοντας μια σειρά από μέτρα για τη διάσωση του κλάδου.

 

Ο γνωστός και επιστήθιος φίλος του Μίμη Παπαγγελόπουλου ( σ.σ για να μη ξεχνιόμαστε, μέρες που είναι), Ιωάννης Φιλιππάκης ζητά επί της ουσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβει την έκδοση των εφημερίδων, για να έχει τη δυνατότητα να εξακολουθήσει να κάνει τον εκδότη ο εν λόγω κύριος.

 

Με οφειλές που ξεπερνούν κάτι εκατομμύρια ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο, με άνοιγμα προς τους προμηθευτές και εργαζομένους, ο κ.Φιλλιπάκης συμβουλεύει την κυβέρνηση πώς θα καταφέρει να σώσει τον Τύπο και κατ’ επέκταση τον ίδιο και τις υπό χρεοκοπία επιχειρήσεις του.

 

Ο εκδότης της “Δημοκρατίας” σε ένα άρθρο από αυτά τα ομολογουμένως απολαυστικά που γράφφει εισηγείται προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει άμεσα στο πρόγραμμα ενίσχυσης των εφημερίδων, να κρατικοποιήσει τη διανομή του Τύπου, να επιδοτήσει το χαρτί των εφημερίδων, να επιδοτήσει την εκτύπωση των εφημερίδων και να σταματήσει δια νόμου τις προσφορές των εφημερίδων, ως μέτρο διασφάλισης του ανταγωνισμού.

 

Επί της ουσίας, ο κ. Φιλιππάκης ζητά από την κυβέρνηση να του πληρώσει την έκδοση των εντύπων του, για να εξακολουθήσει να ασκεί (τσάμπα) κριτική στους πάντες και για τα πάντα.

 

Ωστόσο, είναι αντιληπτό ότι πρόκειται για ανεδαφικές προτάσεις, που γίνονται ακόμα πιο ανεδαφικές από τη στιγμή που προέρχονται από τον ιδιοκτήτη μιας επιχείρησης που κρατιέται ζωντανή επιεδή επί μακρό διάστημα δεν πλήρωνε τις υποχρεώσεις της προς το ελληνικό Δημόσιο.

 

Αν, λοιπόν, μιλάμε για νόθευση του ανταγωνισμού, πρέπει να ξεκινήσει κανείς από το γεγονός ότι η ανοχή του Δημοσίου επί της ουσίας, “χρηματοδότησε” τις εκδοτικές επιχειρήσεις Φιλλιπάκη.

 

Τα υπόλοιπα είναι για τις ανακοινώσεις της ΕΙΗΕΑ, που δεν λαμβάνονται σοβαρά από κανέναν, αφού στην συγκεκριμένη Ένωση δεν μετέχει κανένας από τους μεγάλους και σοβαρούς παίκτες του Τύπου.

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου