Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Πέτσας: «Λυπηρό το ότι fake news της Άγκυρας αναπαράγονται σε ελληνικά ΜΜΕ»

Την διάταξη για την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, υπεραμύνθηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τονίζοντας ότι σκοπός της είναι η προαγωγή της πολυφωνίας, του πλουραλισμού και της ποιότητας στο δημόσιο διάλογο.

 

 

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, το προηγούμενο πλαίσιο ενίσχυσης του Τύπου αποδείχθηκε στην πράξη ότι οδηγούσε σε στρεβλώσεις για αυτό και η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάργηση του.

 

 

«Προχωράμε στη θέσπιση ενός νέου πλαισίου οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων οι οποίες τηρούν τη δημοσιογραφική ηθική και δεοντολογία και η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτικών που εφαρμόζουμε με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια», ανέφερε.

 

 

Ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε θετικό ότι η κατάργηση των αντικινήτρων που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, οδήγησε σε νέες επενδύσεις στον χώρο των επιχειρήσεων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και πρόσθεσε ότι «είναι ακόμη πιο ελπιδοφόρο ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στον ευρύτερο χώρο των οπτικοακουστικών μέσων, που θα τραβήξουν προς τα πάνω τον κλάδο και την απασχόληση σε αυτόν.

 

 

Μίλησε ακόμα για εκτενή διαβούλευση που έγινε πριν την κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης και πρόσθεσε ότι «αποτελεί χρέος της Πολιτείας να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του Τύπου, μακριά από τις τοξικές παρενέργειες της διαπλοκής, της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης, η οποία, δυστυχώς, έχει αναδειχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες και πλέον επικίνδυνες μάστιγες της εποχής μας, μέσα από την κατασκευή και διακίνηση των fake news».

 

 

«Ιδίως αυτές τις ημέρες που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια χιονοστιβάδα fake news από πλευράς της Τουρκίας, με αφορμή την χρησιμοποίηση μεταναστών και προσφύγων εκ μέρους της, ως πιόνια, για την επιδίωξη γεωπολιτικών σκοπών. Και είναι πραγματικά κρίμα, που ελληνικά μέσα και δημοσιογράφοι, υιοθετούν και αναπαράγουν τα τουρκικά fake news. Τέτοια φερέφωνα δεν θα τα σχολιάζαμε, αν δεν έπλητταν το εθνικό συμφέρον. Τα αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών τους και όλων των Ελλήνων», κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00