Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Στο κενό το σχέδιο για Media…ΣΥΡΙΖΑ

Τα ρέστα της έδωσε τις προηγούμενες εβδομάδες η Κουμουνδούρου, προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιό της για έκδοση ενός καθημερινού φυλοΣΥΡΙΖΑϊκού φύλλου (ελεγχόμενου, φυσικά, από το σύστημα Τσίπρα), το οποίο θα ενισχύσει την αντιπολιτευτική της στρατηγική, αλλά και τις κινήσεις για την περαιτέρω διεύρυνσή της στην Κεντροαριστερά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, εκτός της προσπάθειας για την οποία γράφαμε τις προάλλες, να πειστεί δηλαδή ο Ιβάν Σαββίδης για την επανέκδοση του ημερήσιου «Εθνους» (η οποία στέφθηκε με αποτυχία λόγω της απόφασης του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ να μειώσει δραστικά τα λειτουργικά έξοδα των Μέσων που ελέγχει), αντίστοιχη βολιδοσκόπηση υπήρξε τόσο στην πλευρά του Δημήτρη Μελισσανίδη όσο και σε αυτήν της οικογένειας Κόκκαλη.

 

Ωστόσο, οι σχετικές συζητήσεις τελείωσαν εν τη γενέσει τους, αφού κανένα από τα εν λόγω επιχειρηματικά κέντρα δεν εμφανίστηκε διατεθειμένο σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον να βάλει χρήματα για ένα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας εγχείρημα.

 

Οπως, πάντως, γίνεται αντιληπτό, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εναποθέσει τις περισσότερες ελπίδες της στην περίπτωση Κόκκαλη, λόγω των ουκ ολίγων παράλληλων διαδρομών της τετραετίας που πέρασε και, στο πλαίσιο αυτό, η άρνηση που εισέπραξε ήταν λογικό να σκορπίσει απογοήτευση.

 

Το ακόμα πιο ανησυχητικό, όμως, για την Κουμουνδούρου είναι το γεγονός ότι, παρά τα όσα ακούγονται περί πρόθεσης του Ντίνου και του Σωκράτη Κόκκαλη να αναστήσουν τον Flash, η επιχειρηματική οικογένεια φέρεται, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες τα μυστικά της, αποφασισμένη μέχρι νεωτέρας να φρενάρει γενικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με την εμπλοκή της σε μιντιακούς πόλους φίλα προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εκτός της μείωσης των πιθανοτήτων για επαναλειτουργία του Flash, θα παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες τόσο το πλάνο για τη διεκδίκηση της ορφανής τηλεοπτικής άδειας πανελλήνιας εμβέλειας όσο και το ενδεχόμενο εκ νέου παροχής χρηματοδότησης στο Kontra.

 

 

Ο πλέον ενημερωμένος για όλα αυτά είναι, βεβαίως, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Ντίνο Κόκκαλη. Πάντως, αν υπάρχει κάποιο ανοικτό παράθυρο σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση της επιχειρηματικής οικογένειας στα media, αυτό έχει να κάνει με τον Flash, ο οποίος στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ θα αντικαταστήσει το ενημερωτικό ρα- διόφωνο που κατείχε ο Δημήτρης Μάρης.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου