Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Στο «µικροσκόπιο» της Κυβέρνησης η διαχείριση της ΕΡΤ

Την πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου και προσωπικά του πρωθυπουργού να διερευνηθούν οι καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης στην ΕΡΤ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταδεικνύει η απόφαση για εκπόνηση μελέτης σχετικά με την εξαγορά αθλητικών δικαιωμάτων από την κρατική τηλεόραση με υπέρογκο κόστος. Πρόκειται για περιπτώσεις όπως οι μεταδόσεις των αγώνων επτά ΠΑΕ για το περσινό πρωτάθλημα της Super League (έναντι 63 εκατομμυρίων ευρώ) αλλά και μια σειρά άλλων αθλητικών διοργανώσεων.

Η μελέτη για τα προγράμματα αυτά, που κάθε άλλο παρά τα προσδοκώμενα διαφημιστικά έσοδα προσέφεραν και έριξαν έξω τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ, ανατέθηκε με fast track διαδικασίες στην Grant Thornton.
Τίτλος της εργολαβίας είναι «Καθοδήγηση και παροχή συμβουλών αναφορικά με τις οικονομικές και τηλεοπτικές επιπτώσεις στον προϋπολογισμό και στο πρόγραμμα της ΕΡΤ Α.Ε. από την αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης συγκεκριμένων αθλητικών γεγονότων», με το σχετικό κόστος να ανέρχεται στα 15.000
ευρώ πλην ΦΠΑ.

Μάλιστα, προβλέπεται η άμεση παράδοση των πορισμάτων, αφού ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει ότι η όποια απόφαση για το μέλλον των εν λόγω προγραμμάτων θα πρέπει να φέρει τη σφραγίδα μιας αξιόπιστης τεχνοκρατικής προσέγγισης. Χαρακτηριστική πάντως της νέας λογικής που θα επικρατήσει στο Ραδιομέγαρο είναι η αποδέσμευση αζημίως του Παναθηναϊκού από τη συμφωνία για τη μετάδοση των εντός έδρας αγώνων του στο πρωτάθλημα, καθώς και η κατάθεση πρότασης για μείωση του τιμήματος κατά 45% για τις υπόλοιπες ομάδες της Super League και
κατά 60% στη Super League 2.

Παράλληλα, η ΕΡΤ δεν θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, την οποία είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση (όπως και για την ΑΕΚ) και για την οποία είχε συγκαλέσει σύσκεψη στο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας στο παραπέντε των εκλογών.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου