Connect with us

Hi, what are you looking for?

slider

Facebook: Βάζει πιο αυστηρούς κανόνες στις πολιτικές διαφημίσεις

Σε μεγάλες αλλαγές προχώρα το Facebook όσο αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι διαφημίσεις με πολιτικό περιεχόμενο λειτουργούν στο διάσημο social media, ενόψει των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Μάϊο.

Σε κείμενό του ο Richard Allan, VP Global Policy Solutions του Facebook, αναφέρει πως η εταιρεία είναι έτοιμη να παρουσιάσει νέα εργαλεία που θα βοηθήσουν να επιτευχθούν δύο βασικοί στόχοι, ιδιαίτερα σημαντικοί για την προστασία της ακεραιότητας των εκλογών: η παρεμπόδιση της χρήσης διαδικτυακής διαφήμισης για ξένη παρέμβαση και η αύξηση της διαφάνειας γύρω από όλες τις μορφές πολιτικής και διανομής διαφημίσεων.

“Για να αποτρέψουμε την κατάχρηση και τις παρεμβολές, η πολιτική των διαφημίσεων  θα απαιτεί τώρα από οποιονδήποτε τοποθετεί μια διαφήμιση που σχετίζεται με την πολιτική ή με αυτήν σχετικά θέματα να βρίσκεται στη χώρα όπου θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις. Θα τους ζητήσουμε να υποβάλουν έγγραφα και να χρησιμοποιήσουν τεχνικούς ελέγχους για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα και την τοποθεσία τους. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα συνδυασμό αυτοματοποιημένων συστημάτων και αναφορών των χρηστών για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Αναγνωρίζουμε ότι μερικοί άνθρωποι μπορούν να δοκιμάζουν να εργάζονται σε οποιοδήποτε σύστημα, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα αποτελέσει πραγματικό φραγμό για όποιον σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τις διαφημίσεις μας για να παρέμβει σε εκλογές εκτός της χώρας.

Αυτό είναι σημαντικό, καθώς σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι που στοχεύουν σε εσάς με διαφημίσεις που έχουν προσδιοριστεί ως σχετικές με την πολιτική έχουν εξουσιοδοτηθεί να είναι στη χώρα σας και θα πρέπει να παρέχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το ποιοι είναι. Αυτό θα βοηθήσει τις αρμόδιες αρχές να τις διερευνήσουν, εάν είναι ύποπτες. Υπάρχουν πολλά θέματα τα οποία μόνο οι ρυθμιστικές αρχές των εκλογών μπορούν να αποφασίσουν αποτελεσματικά, για παράδειγμα εάν έχουν εφαρμοστεί κανόνες για τη χρηματοδότηση εκστρατειών, τα νέα μας εργαλεία θα βοηθήσουν σε αυτό το σημαντικό έργο” τονίζει ο Allan.

Όπως σημειώνει για να αυξηθεί η διαφάνεια, όλες οι διαφημίσεις που σχετίζονται με την πολιτική και τα θέματα στο Facebook και το Instagram στην ΕΕ πρέπει να φέρουν σαφή επισήμανση – συμπεριλαμβανομένης της ένδειξης «Αμειβόμενος από» από τον διαφημιζόμενο στην κορυφή της διαφήμισης. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να δει ποιος πληρώνει για τη διαφήμιση και, για οποιαδήποτε επιχείρηση ή οργανισμό, τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Όταν κάνει κλικ στην ετικέτα, θα βλέπει περισσότερες πληροφορίες, όπως ο προϋπολογισμός της καμπάνιας που σχετίζεται με μια μεμονωμένη διαφήμιση και πόσοι άνθρωποι την είδαν και την ηλικία, την τοποθεσία και το φύλο τους. Γι’ αυτό καλεί όλες τις πολιτικές εκστρατείες  να ξεκινήσει τώρα η διαδικασία εξουσιοδότησης διαφημίσεων για να αποκλειστούν οι πολιτικές διαφημίσεις ή διαφημίσεις που δεν έχουν καταχωριστεί σωστά από τα μέσα Απριλίου.

“Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αποτυπώνουμε το ευρύ φάσμα διαφημίσεων που ενδέχεται να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Αυτό σημαίνει όχι μόνο διαφημίσεις που υποστηρίζουν την ψήφο για συγκεκριμένους υποψηφίους ή κόμματα, αλλά και διαφημίσεις με θέματα που δεν υποστηρίζουν ρητά έναν υποψήφιο ή πολιτικό κόμμα, αλλά εστιάζουν σε ιδιαίτερα πολιτικοποιημένα θέματα όπως η μετανάστευση” σημειώνει.

Πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τις διαφημίσεις που δημιουργούνται από πολιτικές καμπάνιες. Οι πληροφορίες αυτές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τις ρυθμιστικές αρχές των εκλογών και τις ομάδες ελέγχου. Έχουμε δημιουργήσει ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται «Βιβλιοθήκη διαφημίσεων» για να διευκολύνει όλους να μάθουν για πολιτικές διαφημίσεις στο Facebook. Εδώ θα δείτε όλες τις διαφημίσεις που έχουν ταξινομηθεί ως σχετικές με την πολιτική και θα αποθηκεύονται στη βιβλιοθήκη για επτά χρόνια. Όταν κάνετε κλικ στο “Δείτε Λεπτομέρειες της διαφήμισης“, θα δείτε πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό προβολών της διαφήμισης και τα δημογραφικά στοιχεία σχετικά με το κοινό που έχετε στοχεύσει, συμπεριλαμβανομένου του εύρους ηλικίας, της θέσης και του φύλου. Εκτός του ότι επιτρέπει σε οποιονδήποτε να περιηγείται και να ψάχνει στη βιβλιοθήκη, επεκτείνουμε την πρόσβαση στο API μας, έτσι ώστε οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί, οι ρυθμιστικές αρχές, οι ομάδες παρακολούθησης και οι άνθρωποι μπορούν να κρατήσουν τους διαφημιζόμενους και εμάς πιο υπεύθυνους.

Αναγνωρίζουμε ότι η κάλυψη των εκλογών και σημαντικών ζητημάτων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης διαφέρει από τις διαφημιστικές εκστρατείες ή τις σχετικές με τις  εκλογές διαφημίσεις, ακόμη και αν αυτές οι ειδήσεις μπορούν να αναφέρονται σε κόμματα και υποψηφίους και να λαμβάνουν διανεμόμενη πληρωμή στο Facebook. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εργαζόμαστε για την εξαίρεση διαφημίσεων από ειδησεογραφικά μέσα από αυτά τα νέα εργαλεία. Δεν διαθέτουμε ακόμη τα συστήματα που απαλλάσσουν τις ειδήσεις από όλες τις χώρες, αλλά θα το μεταφέρουμε σε ολόκληρη την ΕΕ, καθώς χτίζουμε την απαραίτητη υποδομή.

Πιστεύουμε ότι η μεγαλύτερη διαφάνεια θα οδηγήσει σε αυξημένη υπευθυνότητα με την πάροδο του χρόνου – όχι μόνο για το Facebook αλλά και για τους διαφημιστές. Έχουμε επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε περισσότερους ανθρώπους και καλύτερη τεχνολογία για να εντοπίσουμε προληπτικά την κατάχρηση. Αν όμως βλέπετε μια διαφήμιση που πιστεύετε ότι σχετίζεται με την πολιτική και δεν φέρει ετικέτα, παρακαλούμε να την αναφέρετε. Το Facebook θα εξετάσει και αν η διαφήμιση εκπίπτει στην πολιτική των Πολιτικών διαφημίσεων, θα το καταργήσουμε και θα το προσθέσουμε στη βιβλιοθήκη διαφημίσεων.

Αυτές οι αλλαγές δεν θα αποτρέψουν εντελώς την κατάχρηση. Είμαστε ενάντια σε έξυπνους, δημιουργικούς και καλά χρηματοδοτούμενους αντιπάλους που αλλάζουν την τακτική τους καθώς παρατηρούμε κατάχρηση. Πιστεύουμε όμως ότι θα βοηθήσουν στην πρόληψη μελλοντικών παρεμβολών στις εκλογές στο Facebook. Και γι ‘αυτό το λόγο αυτό είναι τόσο σημαντικό”.

Για ενημέρωση σχετικά με τα εργαλεία διαφήμισης σε όλο τον κόσμο, δείτε εδώ.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00