Connect with us

Hi, what are you looking for?

slider

Facebook: Nέα τεχνολογία εντοπίζει μη συναινετικές προσωπικές φωτογραφίες

Μία νέα τεχνολογία που χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση και τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίζει μη συναινετικές προσωπικές φωτογραφίες λανσάρει το Facebook. Ειδικά εκπαιδευμένο μέλος της ομάδας Community Operations θα εξετάζει το περιεχόμενο που βρέθηκε από την τεχνολογία του Facebook και εάν εικόνα ή το βίντεο παραβιάζει τα κοινοτικά πρότυπα, θα το καταργεί. Επίσης το Facebook ξεκινά το “¨Όχι χωρίς την Άδεια μου“, ένα κέντρο υποστήριξης των θυμάτων στο Κέντρο Ασφαλείας μας, το οποίο αναπτύχθηκε από κοινού με ειδικούς, για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιδράσουν όταν οι προσωπικές εικόνες τους μοιράζονται χωρίς άδεια.

 

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Antigone Davis, Global Head of Safety

Όταν οι προσωπικές φωτογραφίες κάποιου μοιράζονται χωρίς την άδειά του, μπορεί να είναι καταστροφικές. Για να προστατέψουμε τα θύματα, εδώ και πολύ καιρό η πολιτική μας είναι να αφαιρούμε τις μη συναινετικές προσωπικές φωτογραφίες (μερικές φορές αναφέρονται ως πορνογραφική εκδίκηση) όταν μας έχουν αναφερθεί – και τα τελευταία χρόνια έχουμε χρησιμοποιήσει τεχνολογία αντιστοίχισης φωτογραφιών για να αποτρέψουμε -την κοινή χρήση. Για να βρούμε αυτό το περιεχόμενο γρηγορότερα και να υποστηρίξουνε καλύτερα τα θύματα τέτοιων ενεργειών, ανακοινώνουμε νέα τεχνολογία ανίχνευσης και ένα διαδικτυακό κόμβο πόρων για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αντιδράσουν όταν συμβαίνει αυτή η κατάχρηση.

 

 

Η εύρεση αυτών των εικόνων υπερβαίνει την ανίχνευση γυμνού στις πλατφόρμες μας. Χρησιμοποιώντας μηχανική μάθηση και τεχνητή νοημοσύνη, μπορούμε πλέον να ανιχνεύσουμε προληπτικά σχεδόν γυμνές εικόνες ή βίντεο που μοιράζονται χωρίς άδεια στο Facebook και το Instagram. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να βρούμε αυτό το περιεχόμενο προτού κανείς το αναφέρει, κάτι που είναι σημαντικό για δύο λόγους: συχνά τα θύματα φοβούνται την εκδίκηση, επομένως διστάζουν να αναφέρουν το ίδιο το περιεχόμενο ή αγνοούν ότι το περιεχόμενο έχει μοιραστεί. Ένα ειδικά εκπαιδευμένο μέλος της ομάδας Community Operations θα εξετάσει το περιεχόμενο που βρέθηκε από την τεχνολογία μας. Εάν η εικόνα ή το βίντεο παραβιάζει τα κοινοτικά πρότυπα, θα το καταργήσουμε και στις περισσότερες περιπτώσεις θα απενεργοποιήσουμε επίσης το λογαριασμό για την ανταλλαγή προσωπικού περιεχομένου χωρίς άδεια. Προσφέρουμε μια διαδικασία προσφυγής αν κάποιος πιστεύει ότι έχουμε κάνει λάθος.

 

 

Αυτή η νέα τεχνολογία ανίχνευσης συμπληρώνει το πιλοτικό μας πρόγραμμα που λειτουργεί από κοινού με οργανισμούς δικηγόρων των θυμάτων. Αυτό το πρόγραμμα δίνει στους ανθρώπους μια επιλογή έκτακτης ανάγκης για την προληπτική παροχή μιας φωτογραφίας στο Facebook, οπότε ποτέ δεν γίνεται κοινή χρήση στις πλατφόρμες μας. Αφού λάβουμε θετικά σχόλια από τα θύματα και τις οργανώσεις υποστήριξης, θα επεκτείνουμε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα τους επόμενους μήνες, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να επωφεληθούν από αυτή την επιλογή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

 

 

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τον πιλότο να επεκτείνεται ώστε να ενσωματώσει περισσότερες οργανώσεις για την ασφάλεια των γυναικών σε όλο τον κόσμο, καθώς πολλά από τα αιτήματα που λαμβάνουμε προέρχονται από θύματα που κατοικούν εκτός των ΗΠΑ.” – Holly Jacobs, Ιδρυτής, Cyber Civil Rights Initiative (CCRI)

 

 

Ασφαλώς, τα θύματα αυτού του εγκλήματος αισθάνονται συχνά συναισθηματικές δυσκολίες και απώλεια ελέγχου. Θέλουμε να κάνουμε περισσότερα για να τους βοηθήσουμε. Ξεκινάμε επίσης το “¨Όχι χωρίς την Άδεια μου“, ένα κέντρο υποστήριξης των θυμάτων στο Κέντρο Ασφαλείας μας, το οποίο αναπτύχθηκε από κοινού με ειδικούς, για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιδράσουν όταν οι προσωπικές εικόνες τους μοιράζονται χωρίς άδεια. Εδώ τα θύματα μπορούν να βρουν οργανισμούς και πόρους για να τους υποστηρίξουν, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων που μπορούν να λάβουν για να αφαιρέσουν το περιεχόμενο από την πλατφόρμα μας και να αποτρέψουν την περαιτέρω διανομή του, καθώς και πρόσβαση στο πιλοτικό πρόγραμμα μας. Και θα καταστήσουμε ευκολότερο και πιο διαισθητικό για τα θύματα να αναφέρουν όταν οι προσωπικές εικόνες τους μοιράζονται στο Facebook. Επιπλέον, τους επόμενους μήνες θα δημιουργήσουμε ένα εργαλείο υποστήριξης των θυμάτων για την παροχή πιο ουσιαστικών πληροφοριών στα θύματα ανά τον κόσμο με τοπική και πολιτισμική υποστήριξη. Αυτό θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Γραμμή Βοήθειας Εκδικητικού Πορνό(Ηνωμένο Βασίλειο), την Πρωτοβουλία Πολιτικών Δικαιωμάτων στο Διαδίκτυο ​​(ΗΠΑ), το Ίδρυμα Ψηφιακών Δικαιωμάτων (Πακιστάν),το Δίκτυ Ασφαλείας(Βραζιλία) και τον Καθηγητή LeeJi-yeon (Νότια Κορέα).

 

 

Το έργο μας για την καταπολέμηση αυτής της εκμετάλλευσης δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων από όλο τον κόσμο. Είμαστε ευγνώμονες για την συνεργασία τους, καθώς η δέσμευσή μας συνεχίζεται. Σήμερα, στο πλαίσιο της 63ης Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τη Θέση των Γυναικών, θα διοργανώσουμε μια εκδήλωση για το θέμα αυτό με την Ειδική Εισηγήτρια για τη βία κατά των γυναικών, τη Dubravka Šimonović. Συγκεντρώσαμε τους υποστηρικτές των θυμάτων, τους εκπροσώπους του κλάδου και τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για να συζητήσουμε πώς εκδηλώνεται αυτή η κακοποίηση σε όλο τον κόσμο, τις αιτίες και τις συνέπειές της, τα επόμενα σύνορα των προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπιστούν και τις στρατηγικές αποτροπής. Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε για να διατηρήσουμε τις πλατφόρμες μας ασφαλείς και να υποστηρίξουμε τα θύματα.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου