Connect with us

Hi, what are you looking for?

slider

New entry στο Αιγάλεω – Το sushi των δυτικών προαστίων στο Bento the Street Asian Meal

Η νέα ανακάλυψη, το Bento the Street Asian Meal στο Αιγάλεω είναι ο προορισμός για την παρέα και τους λάτρεις της ασιατικής κουζίνας.

Το νέο hot spot των δυτικών προαστίων, φέρνει για πρώτη φορά τη γεύση του sushi στην περιοχή σε μια εκδοχή που θα απολαύσουν όλοι.

Τι μπορεί να βρει κανείς

Εδώ, εκτός από τα κλασικά rolls, θα βρεις και επιλογές με κρέας –μοσχάρι και λουκάνικο!– για όσους είναι ορκισμένοι meat lovers. Ο Σαράντης Λιοσάτος που έχει την επιμέλεια του μενού ξέρει πολύ καλά πώς να χειριστεί την ασιατική κουζίνα ώστε να τη λατρέψουν όλοι κι αυτό οφείλεται τόσο στη μακρόχρονη εμπειρία του όσο και στην ταϊλανδέζικη καταγωγή του, που τον κάνει master του είδους.

Μέσα από προτάσεις που εκφράζουν μια fusion τάση της παγκόσμιας γαστρονομίας συνδυάζει διαφορετικά υλικά, ερμηνεύοντας την παραδοσιακή γιαπωνέζικη κουλτούρα σε μια ελληνική διάλεκτο.

Τα must tries

Οι surf ‘n’ turf προτάσεις με ψάρι και κρέας είναι musts try, ενώ δεν λείπουν από τον κατάλογο τα κλασικά bao buns. Μάλιστα, η ελληνική κουζίνα κλείνει και πάλι το μάτι στην ασιατική συνταγή, με το χοιρινό καλαμάκι να μαρινάρεται σε γιαπωνέζικα μπαχαρικά και να γεμίζει τα αφράτα ψωμάκια, συνοδεία τζατζικιού από αβοκάντο!

Τα rice balls και φυσικά τα noodles σε διάφορες επιλογές συμπληρώνουν το μενού του Bento που παίρνει το όνομά του από το περίφημο κουτί τύπου lunch box με χωρίσματα που έχει τις ρίζες του στον 5ο αιώνα μ.Χ., όταν οι Γιαπωνέζοι ήθελαν να πάρουν φαγητό μαζί τους στα χωράφια, το κυνήγι ή το ψάρεμα.

Εδώ, λοιπόν, θα βρεις προτάσεις bento με συνδυασμό από επιλογές του καταλόγου ώστε να κάνεις τη δική σου μικρή γευσιγνωσία στην κουζίνα της Ασίας – πίστεψέ με, αυτή είναι μια εμπειρία που πρέπει να δοκιμάσεις. Φυσικά, δεν θα παραλείψεις να δοκιμάσεις κάποιο από τα καταπληκτικά κοκτέιλ της λίστας που επιμελείται ο Θανάσης Κατσούλας, ο οποίος μεταφέρει όλη του την εμπειρία από το εξωτερικό σε μείξεις που θα σε εντυπωσιάσουν.

Όσο για τον χώρο, η άκρως ινσταγκραμική ατμόσφαιρα φέρει την υπογραφή του interior designer Στράτου Χιωτέλλη, ο οποίος αντιμετώπισε την πρόκληση να εκφράσει την ασιατική street κουλτούρα σε έναν πολύ μικρό χώρο και κέρδισε το στοίχημα!

Περισσότερες πληροφορίες

Το Bento the Street Asian Meal μοιάζει με ένα μικρό lunch box που μόλις το ανοίξεις θα σου προσφέρει μια εμπειρία την οποία δύσκολα θα ξεχάσεις. Σύντομα θα το δούμε και σε άλλα σημεία, σε Πειραιά και νότια προάστια, αλλά προς το παρόν τα βήματα της απόλαυσης οδηγούν στο Αιγάλεω, αφού πρώτα έχεις κάνει κράτηση!

Μάρκου Μπότσαρη 9, Αιγάλεω,

Facebook: Bento The Street Asian Meal,

Instagram: bentoasianmeal

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00