Connect with us

Hi, what are you looking for?

slider

Συγκλονίζει ο Ερρίκος Πετιλόν: «Ο εθισμός μου στις ουσίες κράτησε 25 χρόνια, πήγα σε 19 κέντρα απεξάρτησης»

Ο Ερρίκος Πετιλόν παραχώρησε συνέντευξη στη εφημερίδα Espresso και μίλησε για τον εθισμό του στις ουσίες ο οποίος όπως είπε κρτάτησε 25 χρόνια.

«Έχω ολοκληρώσει σε 19 κέντρα απεξάρτησης, εντός και εκτός Ελλάδας, με 5,5 μήνες εγκλεισμό κατά μέσο όρο. Στην Ελλάδα έκανα τα τέσσερα. Πριν από τρία χρόνια το τελευταίο στη Θεσσαλονίκη. Στη Γερμανία, στην Αγγλία και στο Βέλγιο τα υπόλοιπα. Στην Ελλάδα έχει ένα δυο κέντρα αποκατάστασης της προκοπής. Δεν έχει παραπάνω. Ο καθένας έχει το θέμα του. Εγώ, ας πούμε, είχα διπλή διάγνωση. Έχω γεννηθεί με οριακή διαταραχή προσωπικότητας και συγχρόνως είχα και το σύνδρομο της ασθένειας του εθισμού. Από τη γιαγιά μου το πήρα, που ήταν μανιοσχιζοφρενής», είπε αρχικά ο ηθοποιός για να συνεχίσει: «Το πρόβλημα μου ήταν ότι μου πήρε πολλά χρόνια να το καταλάβω. Δεν το καταλάβαιναν ούτε οι γιατροί. Αυτό που περνούσα έχει κατάθλιψη, θυμούς, οργή και διάφορα άλλα στοιχεία, και στην προσπάθεια να τα κατευνάσεις όλα αυτά ίσως εθίζεσαι. Ένας βασικός παράγων που με πισωγυρνούσε ήταν αυτός. Μετά βρήκα το πρόβλημα και ηρέμησα. Μέχρι να το βρω, όμως, πέρασαν χρόνια. Άλλα τόσα πέρασαν μέχρι να βρω τον κατάλληλο γιατρό».

Για το αν αναγνωρίζει τα λάθη του λέει: «Ναι, θα ήθελα να είχα μάθει πιο νωρίς τη διπλή διάγνωση και να το είχα αντιμετωπίσει. Είχα άγνοια. Στα 48 το διέγνωσα. Τώρα είμαι 60. Λάθη ζωής εν θα έλεγα ότι έκανα. Ήμουν επιπόλαιος, αλλά αυτό θεωρώ ότι ήταν μέρος της ανωριμότητας μου, λόγω ηλικίας τότε. Άρα δεν μπορώ να τα ορίσω σαν λάθη. Μετανιώνω μόνο για τα χρόνια που ήμουν εγκλωβισμένος στη διπλή διάγνωση και στις υποτροπές που έχω κάνει. Ο εθισμός μου κράτησε 25 χρόνια».

Ο ηθοποιός μίλησε για την απόφασή του να βάλει τέρμα σε όλο αυτό: «Εγώ το αποφάσισα. Αλλά και το να έχω φτάσει κοντά στον θάνατο το έχω νιώσει πολλές φορές. Υπήρχαν στιγμές φόβου για τη ζωή μου, αλλά δυστυχώς στον ενεργό εθισμό δεν το σκέφτεσαι έτσι, το προσπερνάς. Αδιαφορείς. Στον ενεργό εθισμό οι συμπεριφορές που βγάζεις και ο τρόπος που σκέφτεσαι τα προσπερνάει αυτά. Δεν τα λαμβάνεις υπόψη σου».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00