Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Αφιέρωμα στην κοινοβουλευτική ημερίδα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή το νέο τεύχος του Περιοδικού της Βουλής

Στην Ημερίδα της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς «Εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» που διεξήχθη πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη είναι αφιερωμένο το νέο, 42ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής «Επί του …Περιστυλίου!» που αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του Κοινοβουλίου.

Στις σελίδες του καταγράφονται οι παρεμβάσεις όλων των ομιλητών στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς και της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου 2022 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα:

• Ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης μίλησαν στην ημερίδα ο υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης και η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

• Ως εκπρόσωποι των κομμάτων μίλησαν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (βουλευτής ΝΔ), η Θεοδώρα Τζακρη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), ο Ιωάννης Δελής (βουλευτής ΚΚΕ) και η Μαρία Απατζίδη (βουλευτής ΜεΡΑ25).

• Ως εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης μίλησαν ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, δήμαρχος Πυλαίας και πρόεδρος περιφερειακής Ένωσης Δήμων, ο Λάζαρος Κυριζόγλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων και η Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

• Ως εκπρόσωποι Προσφυγικών Σωματείων: ο κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.), ο κ. Αντώνης Οραήλογλου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.), ο κ. Αριστείδης Χρυσόπουλος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, ο κ Κωνσταντίνος Σαμουρκασίδης, Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων(ΠΟΠΣ) και ο Πολύβιος Στράντζαλης, εκπρόσωπος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ.).

• Με φυσική παρουσία η διαδικτυακά μίλησαν οι Βουλευτές κ.κ.: Μανούσος-Κωνσταντίνος Βολουδάκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Δημήτριος Κούβελας και Κωνσταντίνος Μπλουχος από τη ΝΔ, Ιωάννης Αμανατίδης, Θεοδώρα Αυγέρη, Εμμανουήλ Θραψανιώτης και Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

• Τέλος από την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού εκτός από τον Πρόεδρο Λεωνίδα Ραπτακη μίλησαν επίσης οι, Vagelis Doules από την Αλβανία, Andreas Borgeas από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Emmanuella Lampropoulos από τον Καναδά, Ester Passaris από την Κένυα, Katerina Theophanous από την Αυστραλία και Μarietta Karamanli από την Γαλλία.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου