Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Το κυβερνητικό σχέδιο για τις ραδιοφωνικές άδειες

Ενημέρωση πολιτικών συντακτών απο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου. Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021 (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών της ελληνικής επικράτειας και των περιφερειακών τηλεοπτικών καναλιών, σύμφωνα με τον αρμόδιο επί των Μέσων υπουργό, Γιάννη Οικονόμου.

Ετσι, έπειτα από χρόνια μπαίνει τέλος στην άναρχη λειτουργία του ραδιοφωνικού τοπίου στη χώρα, κάτι που είχαν υποσχεθεί σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων είκοσι χρόνων. Μετά την ψήφιση του Ν. 4779/21 και τη σύσταση ομάδας εργασίας για την επεξεργασία θεμάτων που αφορούν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ξεκινά, με πρωτοβουλία του κυβερνητικού εκπροσώπου, συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες, που διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις και πολυετή εμπειρία σε ζητήματα που αφορούν τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία, για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Η εν λόγω συνεργασία κρίνεται αναγκαία λόγω της πολυπλοκότητας, του εξειδικευμένου αντικειμένου και της αναγκαίας ενσωμάτωσης των σύνθετων τεχνικών προαπαιτουμένων, έτσι ώστε, από κοινού με τους αρμόδιους κατά περίπτωση φορείς και τα συναρμόδια υπουργεία, να εκπονηθεί το πλέον άρτιο από ουσιαστικής, νομικής και τεχνικής πλευράς νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών της ελληνικής επικράτειας.

«Η κυβέρνηση, με αποφασιστικότητα, σταθερά προσηλωμένη στη διαφάνεια και τον διάλογο, με διαχρονικές αξίες κάθε ευνομούμενης πολιτείας, με την κατάρτιση νέου θεσμικού πλαισίου, αντιμετωπίζει τις στρεβλώσεις και την ιδιότυπη ομηρία των ραδιοφωνικών σταθμών, που λειτουργούν μέσα σε ένα άναρχο ραδιοφωνικό τοπίο. Προχωράμε λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις της ομάδας εργασίας για την επεξεργασία θεμάτων που αφορούν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και κάθε άλλη πρόταση που στο μεταξύ έχει διατυπωθεί», τόνισε σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για την κατάρτιση νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών.

«Είναι αυτονόητο ότι πριν από την οριστική διαμόρφωση του νέου θεσμικού πλαισίου που θα οδηγήσει στην αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών, θα υπάρξει διάλογος και πραγματική και ουσιαστική διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα, το ΕΣΡ και όλους τους εμπλεκομένους», συμπλήρωσε. Επίσης, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η κυβέρνηση, σταθερά προσηλωμένη στις δημοκρατικές αρχές της διαφάνειας, του εποικοδομητικού διαλόγου και της αντικειμενικότητας, θα προχωρήσει σε ευρεία διαβούλευση του υπό κατάρτιση νομοθετικού πλαισίου», υπογραμμίζοντας ότι σε επόμενη φάση, μετά την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των ραδιοφώνων, θα ακολουθήσουν και οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00