Connect with us

Hi, what are you looking for?

slider

Φαίη Ξυλά: Μετά το #metoo βλέπω διαφορά στο θέατρο προς το καλύτερο

Η Φαίη Ξυλά βρέθηκε καλεσμένη της Σίσσυς Χρηστίδου στο πλατό της εκπομπής Χαμογέλα και Πάλι στο MEGA.

Η γνωστή ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στην παρουσιάστρια του MEGA, αναφερόμενη στις παραστάσεις που πρωταγωνιστεί αυτήν την περίοδο, στη μητρότητα, αλλά και στο κίνημα #Metoo στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η Φαίη Ξυλά θεωρεί σπουδαία την κίνηση πολλών ηθοποιών να μιλήσουν ανοιχτά, ενώ πλέον εκείνη βλέπει αισθητή διαφορά σε σχέση με παλαιότερα: «Αλαζονεία υπάρχει παντού, όχι μόνο στο θέατρο. Το θέμα είναι να εξυγιανθούν και οι υπόλοιποι χώροι. Το θέατρο για μένα είναι ένας χώρος με πολλά λαμπερά και χαρισματικά πλάσματα που δεν μπορούν να επισκιαστούν με τρεις μεμονωμένες περιπτώσεις ίσως και κάποιες άλλες που δεν γνωρίζουμε. Θεωρώ ότι ήταν πολύ τολμηρό εκ μέρους των ανθρώπων του θεάτρου να αντιδράσουν με αυτόν τον τρόπο να εξυγιάνουν τον χώρο, και νομίζω βλέπω μία διαφορά προς το καλύτερο»

Η ίδια, συνέχισε λέγοντας: «Μέσα σε όλο αυτό το δύσκολο που συνέβη, υπήρχε η πρόσβαση στα μέσα, είναι ένας χώρος που τα τραβάει. Υπό αυτήν την έννοια, ήταν πιο εύκολο. Ελπίζω ότι θα λειτουργήσει και στους υπόλοιπους χώρους γιατί θεωρώ ότι αυτά υπάρχουν παντού. Μετά το #Metoo υπάρχει μία ηρεμία, με όλη τη δυσκολία που υπήρχε για όλους μας. Πια τα θύματα αισθάνονται πιο ασφαλή να αντιδράσουν».

Η ηθοποιός μίλησε για τις δικές της εμπειρίες αλλά και για την σχέση της με την Άννα Μαρία Χαραλάμπους. «Για μένα είναι πάντα καλύτερα όταν με σκηνοθετεί ηθοποιός. Ξέρει ακριβώς να μου πει αυτό που χρειάζεται. Είναι πάντα πιο εύκολη διαδικασία».

Η Φαίη Ξυλά αναφέρθηκε και στην οικογένειά της. «Είμαι όπως είμαι και γενικότερα σαν άνθρωπος. Προσπαθώ πολύ να είμαι αυστηρή. Συζητάω πολύ, παίζω πολύ, υπολογίζω πάρα πολύ τη γνώμη του. Θέλω να τα ξέρει όλα, να του τα αναλύω όλα. Προσπαθώ να μην τον κακομαθαίνω και να υπάρχουν κάποια όρια γιατί αυτά παρέχουν και ασφάλεια».

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00