Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Χριστουγεννιάτικος κορμός κάστανο

Θα κλέψει τις εντυπώσεις στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Υλικά:

Για το μπισκουί θα χρειαστούμε:

3 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
140 γρ. ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλιας
60 γρ. αλεύρι
20 γρ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
μία πρέζα αλάτι
50 ml νερό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
500 ml γάλα
2 κρόκους αβγών
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κορν φλάουρ
2 κάψουλες βανίλιας
300 γρ. κάστανα

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
200 ml γάλα
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
50 γρ. βούτυρο
Χριστουγεννιάτικος κορμός κάστανο

Εκτέλεση:

Για το μπισκουί

Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα, αρχικά στη μέτρια και στη συνέχεια στην υψηλή ταχύτητα, τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε το νερό και ανακατεύετε λίγο ακόμα. Τέλος, ρίχνετε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένα μαζί, και τις βανίλιες, και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χτυπάτε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι μέχρι να γίνουν μαρεγκάτα. Σε μια μπασίνα ρίχνετε το μείγμα των κρόκων, προσθέτετε τα μαρεγκάτα ασπράδια και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν και να μην ξεχωρίζει η μαρέγκα.

Απλώνετε το μείγμα σε φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολα, σε λεπτή στρώση, και ψήνετε στους 170°C για 10-12 λεπτά περίπου. Μόλις το βγάλετε από τον φούρνο, το γυρίζετε ανάποδα σε φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολα, και το ξεκολλάτε.

Για την κρέμα κάστανο

Βράζετε και καθαρίζετε καλά τα κάστανα. Κατόπιν, τα βάζετε στο μπλέντερ ώστε να πολτοποιηθούν και να γίνουν πουρές. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα με τη μισή ποσότητα ζάχαρης σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με το σύρμα χειρός τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια προσθέτετε το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί. Πριν ζεσταθεί τελείως το γάλα, παίρνετε περίπου το μισό και το ρίχνετε στο μείγμα των κρόκων.

Ανακατεύετε καλά. Μόλις το γάλα ξεκινήσει να βράζει, προσθέτετε το μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα χειρός μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τις βανίλιες και τον πουρέ κάστανο, και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για το γλάσο σοκολάτας

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα να βράσει. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τη σοκολάτα. Ανακατεύετε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να έχετε ένα λείο και ομοιόμορφο μείγμα.

Στήσιμο

Τοποθετείτε το μπισκουί σε μια λαδόκολα και απλώνετε σε όλη την επιφάνειά του την κρέμα κάστανο. Τυλίγετε σφιχτά σε ρολό και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Κατόπιν, το ξεκολλάτε από τη λαδόκολα και γαρνίρετε με το γλάσο σοκολάτας.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου