Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Εύκολη γαλατόπιτα με βελούδινη όψη

Με σιμιγδάλι, κανέλα και απίστευτη γεύση.

Υλικά

1 1/2 λίτρο γάλα
400 γρ. ζάχαρη καστανή
200 γρ. σιμιγδάλι
ελάχιστο αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
4 αυγά (βιολογικής γεωργίας)
κανέλα
150 γρ. βούτυρο (βιολογικής προέλευσης)

Οδηγίες

Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα που έχουμε αποσύρει από τη φωτιά.

Προσθέτουμε και το βούτυρο μέσα στη κρέμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε τη γαλατόπιτα για περίπου 40 με 45 λεπτά στους 180 C. Τη σερβίρουμε ζεστή αλλά και κρύα πασπαλίζοντας τη με κανέλα και λίγο ζάχαρη καστανή.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου