Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Νίκος Κουρής – Θεοδωράκης για Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Όσες αιτήσεις και αγωγές και να κάνει θα απορριφθούν

Ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή – Θεοδωράκη απάντησε σε όσα τηλεοπτικά είχε υποστηρίξει ο δικηγόρος της Μαραγαρίτας Θεοδωράκη, μετά την στην απόφαση του δικαστηρίου.

Πληροφορήθηκα ότι στην εκπομπή «Happy Day» της 15/03/2022 , εμφανίστηκε ο κ. Β. Πανανιωτακόπουλος, δικηγόρος της κ. Μαργαρίτας Θεοδωράκη, ο οποίος στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την πρόσφατη απόρριψη της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων της κ. Μαργαρίτας Θεοδωράκη κατά του εντολέα μου Νίκου Κουρή (Θεοδωράκη), ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων, ότι παραβιάστηκε η αρχή της εκατέρωθεν ακροάσεως των διαδίκων και κατέφυγε σε, τουλάχιστον ανακριβείς, ισχυρισμούς.

Προκειμένου να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις από τις δηλώσεις του, ότι εν προκειμένω «κάτι έγινε», και προς αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνω τα παρακάτω:

H Μαργαρίτα ζήτησε και πήρε αναβολή

Α. Κατά την αρχικώς ορισθείσα δικάσιμο της 30/11/2021, η κ. Μαργαρίτα Θεοδωράκη δια των δικηγόρων της ζήτησε και πήρε αναβολή για την δικάσιμο της 25/01/2022. Τότε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (της ισχυρής χιονόπτωσης), τα δικαστήρια δεν λειτούργησαν και η υπόθεση αναβλήθηκε εκ νέου. Η νέα δικάσιμος αναρτήθηκε στην διαδικτυακή πλατφόρμα solon.gov.gr, απ’ όπου τα διάδικα μέρη όφειλαν να εισέλθουν και να ενημερωθούν. Με τον τρόπο αυτό ενημερώθηκα και εγώ, για τη νέα δικάσιμο. Είναι προφανές ότι για την μη παρουσία της αιτούσας στο δικαστήριο, ουδείς τρίτος ευθύνεται, και βεβαίως ουδόλως παραβιάστηκε η αρχή της εκατέρωθεν ακροάσεως των διαδίκων.

Απέρριψαν την αίτηση ως απαράδεκτη

Β. Επειδή στην διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ισχύει το «ανακριτικό σύστημα», η απουσία της αιτούσας, δεν θεωρήθηκε ως τεκμήριο σιωπηρής ομολογία αβασίμου της αίτησής της. Το Δικαστήριο, λοιπόν, δεν απέρριψε την αίτηση για τον λόγο αυτό, αλλά προχώρησε κανονικά στην συζήτηση και η αίτηση ερευνήθηκε, σαν να ήταν παρούσα και η κ. Θεοδωράκη. Και απέρριψε την αίτηση ως απαράδεκτη λόγω αοριστίας.

Ουδεμία απόφαση το έχει απαγορεύσει

Γ. Είναι αναληθές ότι η προσωρινή διαταγή, απαγόρευσε στον εντολέα μου να χρησιμοποιεί το επώνυμο Θεοδωράκης. Ουδεμία απόφαση το έχει απαγορεύσει. Διευκρινίζω ότι, επί της ουσίας, ούτε και με την προσωρινή διαταγή δικαιώθηκε σε ο,τιδήποτε η κ. Μαργαρίτα Θεοδωράκη. Η μόνη απαγόρευση της προσωρινής διαταγής, ήταν να μην δηλώνει προσωρινά ο εντολέας μου ότι είναι γνήσιο τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη. (:Ως «γνήσιο» τέκνο κατά την παλαιά νομική ορολογία, θεωρείται εκείνο του οποίου οι γονείς έχουν τελέσει νόμιμο γάμο, σε αντιδιαστολή με το «νόθον» τέκνον, το εκτός γάμου δηλαδή. Ο Νίκος, όμως, ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι οι γονείς του είχαν παντρευτεί!).

Δεν ήταν επιλογή ο δικαστικός αγώνας

Δ. Δεν ήταν επιλογή του εντολέα μου να ξεκινήσει κάποιον δικαστικό αγώνα. Μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του, όμως, πάντα με σεβασμό στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, ήταν υποχρεωμένος να αμυνθεί. Για τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν ευθύνεται ο ίδιος, αφού δεν υπήρχε άλλος τρόπος να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Όσες αιτήσεις και αγωγές και να κάνουν θα απορριφθούν

Ε. Όσον αφορά στις δηλώσεις του κ. Παναγιωτακόπουλου ότι θα προβεί -για λογαριασμό της εντολίδος του- σε άσκηση αγωγής ή σε αίτηση ανάκλησης της απόφασης, είναι βεβαίως αναφαίρετο δικαίωμά του. Όσες αιτήσεις και αγωγές και να κάνει, με το ίδιο περιεχόμενο, είναι βέβαιον ότι θα απορριφθούν.
Κυριάκος Λεων Ροζάκης

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου