Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Αλέξανδρος Πονομάροβ: Δεν έχουμε μίσος προς τον ρωσικό λαό, αλλά δεν βλέπω ουκρανικά στρατεύματα στη Ρωσία

Ο Αλέξανδρος Πονομάροβ, ο οποίος είναι χορευτής, YouTuber, αλλά και οδοντίατρος μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους συμπατριώτες.

Ο νεαρός Ουκρανός, που ζει 14 χρόνια στην Ελλάδα, μοιράστηκε με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου την ενδιαφέρουσα πορεία της ζωής του.

«Έχω συγγενείς εκεί. Το πώς νιώθω εγώ, που δεν έχω βόμβες να πέφτουν έξω από το σπίτι μου, δεν έχει καμία σχέση με το πώς νιώθουν εκείνοι εκεί. Έχω συγγενείς στο Κίεβο, έχω τον πατέρα μου, την ετεροθαλή αδερφή μου και τον ξάδερφό μου, ανησυχώ πολύ», είπε αρχικά ο Αλέξανδρος Πονομάροβ.

«Μια φίλη μου ήρθε από το Κίεβο χθες. Δεν ξέρει πώς είναι το σπίτι της. Έκανε 3 μέρες για να έρθει. Ο μόνος τρόπος για να ταξιδέψεις είναι με αυτοκίνητο, αλλά δεν υπάρχει βενζίνη. Και να θέλει κάποιος να φύγει είναι δύσκολο, αλλά πολύς κόσμος προτιμά να μείνει. Σε όλη τη δυτική Ουκρανία υπάρχουν οργανώσεις που βοηθούν και πραγματικά οι εθελοντικές οργανώσεις έχουν βοηθήσει πολύ. Με τον πατέρα μου μίλησα. Του είπα να έρθουν. Κάποιοι επέλεξαν να μείνουν στην τοπική άμυνα ή να πάνε στον στρατό. Πολλοί άνθρωποι πάνε εθελοντικά να μπουν στον στρατό.

»Πολλοί φίλοι μου μου έλεγαν κάποια πράγματα για την Ουκρανία που δεν ίσχυαν με αυτά που έχουν γίνει. Έκανα ένα βίντεο με το τι έχει γίνει στην Ουκρανία. Αυτή τη στιγμή, έχουν εισβάλει ρώσικα στρατεύματα στην Ουκρανία. Έχει συμβεί ξανά το 2014, αλλά τότε δεν έγιναν με φανερό τρόπο και μετά είχαμε πόλεμο στον Ντονμπάς. Τότε ρώσικα στρατεύματα πήραν ουκρανικά εδάφη προς όφελός τους. Ποτέ κανείς δεν περίμενε ότι κάποτε ο αδερφικός λαός θα του επιτεθεί. Θέλω να διευκρινίσω πως δεν έχουμε μίσος προς τον ρωσικό λαό, αλλά δεν βλέπω ουκρανικά στρατεύματα στη Ρωσία. Είδα φίλους και σχόλια που έλεγαν ότι καταδικάζουν τον πόλεμο, αλλά, ωστόσο, μήπως φταίει η Ουκρανία. Σε έναν επεκτακτικό πόλεμο δεν υπάρχει δικαιολογία» τόνισε ο Αλέξανδρος Πονομάροβ.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00