Connect with us

Hi, what are you looking for?

slider

Φουρθιώτης: Θα περάσει τη νύχτα στο ΚΑΤ – Ισχυρίζεται ότι τον χτύπησαν μέσα στην Εισαγγελία

Ο Μένιος Φουρθιώτης που συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι, ισχυρίζεται ότι δέχτηκε χτύπημα την ώρα που βρισκόταν στην Εισαγγελία Εκτέλεσης Ποινών, και θα περάσει τη νύχτα στην ορθοπαιδική κλινική του ΚΑΤ.

«Νοσηλεύομαι στην Ορθοπαιδική κλινική του ΚΑΤ έπειτα από χτύπημα που δέχθηκα από πρόσωπο που εργάζεται στην Εισαγγελία Εκτέλεσης Ποινών. Από το χτύπημα έσπασε ο ένας από τους τρεις κοχλίες του αριστερού ισχυου. Όσον αφορά το θέμα της σύλληψής μου, έχω παραδώσει στην εισαγγελία όλα τα ιατρικά έγγραφα από το ΚΑΤ και της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών όπως και του νοσοκομείου φυλακών Κορυδαλλού που αποδεικνύουν ότι χρήζω 24ωρης παρακολούθησης.

Δυστυχώς αγνοήθηκε αυτό και έτσι η ζωή μου τέθηκε σε κίνδυνο. Μάλιστα διατάχθηκε προφυλάκιση σε κέντρο κράτησης από το οποίο δεν υπάρχει πρόσβαση για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζω. Προσφεύγω αύριο πρωί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και καταθέτω μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το ατύχημα που έχω υποστεί. Οτιδήποτε μου συμβεί την ευθύνη έχει η εισαγγελέας εκτέλεσης πονών», υποστήριξε  ο Φουρθιώτης στο protothema.gr.

Η προφυλάκιση

Ο Μένιος Φουρθιώτης συνελήφθη το πρωί της Τρίτης λόγω παραβίασης των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για την αποφυλάκισή του τον Οκτώβριο του 2021. Αρχικά ο σχεδιασμός ήταν να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά εν συνεχεία αποφασίστηκε να μεταφερθεί στις φυλακές Ναυπλίου για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρουσιαστής ενημερώθηκε ότι λόγω της απόφασής του να παραβιάζει συστηματικά τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί τον Οκτώβριο του 2021, όταν είχε αποφασιστεί η υπό όρους αποφυλάκισή του, εκδίδεται βούλευμα για την εκ νέου προφυλάκισή του, πήρε την πρωτοβουλία να εμφανιστεί αυτοβούλως στην Εισαγγελία.

Στα δικαστήρια, ενημερώθηκε αρμοδίως ότι η προφυλάκισή του αποφασίστηκε με βούλευμα καθώς δεν εμφανιζόταν, ως όφειλε, στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα, όπως όριζαν οι περιοριστικοι του όροι.

Ο παρουσιαστής επικαλέστηκε κινητικά προβλήματα, όμως συνελήφθη όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Οι κατηγορίες

Υπενθυμίζεται ότι ο Μένιος Φουρθιώτης είχε κατηγορηθεί -μεταξύ άλλων- και με βάση τη δικογραφία, για εμπλοκή στην υπόθεση με πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στη Νέα Ερυθραία.

Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελία άσκησε στο παρελθόν δίωξη για σύσταση συμμορίας, ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία, ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία, ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία, ηθική αυτουργία στην προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδής καταγγελία και πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00