Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Μιχάλης Οικονόμου: «Δεν έχουμε αποκτήσει το λεξιλόγιο να μιλήσουμε για αυτά, ακόμα σκοντάφτουμε σε λέξεις»

“Για την σεξουαλικότητα και τον έρωτα έχουμε λίγα ταμπού σαν κοινωνία” υπογραμμίζει ο Μιχάλης Οικονόμου.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Κυψέλη» βρέθηκε ο Μιχάλης Οικονόμου με αφορμή την επανάληψη της παράστασης «Η τριλογία των Λήμαν Μπράδερς» στο θέατρο του Νέου Κόσμου. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα κοινωνικά ταμπού και στην τάση που έχει σήμερα η κοινωνία να… σκοντάφτει σε λέξεις.

Ειδικότερα, ο Μιχάλης Οικονόμου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «σίγουρα υπάρχει μεγάλο περιθώριο και για την παιδεία και για την κοινωνία. Τόσα πράγματα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες που από την παιδεία και από το σχολείο δεν έχουμε αποκτήσει το λεξιλόγιο να μιλήσουμε για αυτά. Ακόμα σκοντάφτουμε σε λέξεις. Για όλα αυτά που συνέβησαν με το metoo, την διαφορετικότητα, πως αγκαλιάζουμε την αποδοχή και την ανεκτικότητα. Υπάρχουν λέξεις που τρέμουμε να τις χρησιμοποιήσουμε αλλά νομίζω πως σε άλλες χώρες αυτά τα μαθαίνουν τα παιδιά από το δημοτικό».

«Για την σεξουαλικότητα και τον έρωτα έχουμε λίγα ταμπού σαν κοινωνία. Παρόλα αυτά δεν μπορεί κανείς να ελέγξει την κοινωνία, να την αλλάξει. Αυτό που μπορεί να αλλάξει κανείς είναι ο εαυτός του και για αυτό κάνουμε ψυχοθεραπεία».

«Νιώθω ότι πάει σε μια αφύπνιση η κοινωνία γενικότερα. Από το πόσο μας αφορά το περιβάλλον, η κλιματική αλλαγή και πόσο ξαφνικά βγαίνουμε έξω και μιλάμε στις κάμερες για τα λάθη και τις πληγές μας. Αυτό δεν συνέβαινε πριν μερικά χρόνια και νομίζω πως υπάρχει μια αφύπνιση προς αυτό το κομμάτι» συμπλήρωσε ο ηθοποιός στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της ΕΡΤ2.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου