Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Ολική επαναφορά για τον Γιώργο Αλκαίο με «Προμνησία» και ξεσηκωτικό Σπίτι με το MEGA

Ο Γιώργος Αλκαίος μετά από έντεκα χρόνια απουσίας επιστρέφει στα μουσικά δρώμενα για μια μοναδική βραδιά στο Σπίτι με το MEGA στις 8 Ιανουαρίου.

Ο συνθέτης και τραγουδιστής που άφησε το δικό του στίγμα στην ελληνική σκηνή παρουσιάζει μία ξεχωριστή βραδιά αποκλειστικά για τους τηλεθεατές του MEGA. Την εκπομπή παρουσιάζει η Κατερίνα Καραβάτου.

Ο Γιώργος Αλκαίος, με τη μοναδική του ικανότητα να συνδυάζει στη μουσική του ελληνικά, ανατολίτικα και σύγχρονα ποπ στοιχεία, κάνει μία αναδρομή σε τραγούδια που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, όπως τα «Με δυο μαρμάρινα φιλιά», «Τι Τι;», «Συρματόπλεγμα», «Σ’ αγαπάω», «Opa», «Μάτια θλιμμένα» και πολλά άλλα που έχουμε αγαπήσει.

Μαζί με τους αγαπημένους του φίλους Λένα Παπαδοπούλου και Άκη Δείξιμο μοιράζονται στη σκηνή την κοινή τους αγάπη για το καλό ελληνικό τραγούδι, χαρίζοντάς μας μία μουσική συνάντηση γεμάτη κέφι και μοναδικά ντουέτα. Δίπλα τους θα βρεθούν ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Θανάσης Βασιλόπουλος και του βιολιού Νίκος Χατζόπουλος.

Ολική επαναφορά με την Προμνησία

Μετά από δέκα χρόνια ηρεμίας από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, ο Γιώργος Αλκαίος επέστρεψε γιορτάζοντας και αναπολώντας μισό αιώνα ζωής με μια πολυσυλλεκτική πρόταση με τίτλο «ΠΡΟΜΝΗΣΙΑ».

 

Η «ΠΡΟΜΝΗΣΙΑ» αποτελείται από τέσσερα μέρη. Ένα ντοκιμαντέρ, για το πώς ο ίδιος βίωσε τα μέχρι τώρα πενήντα χρόνια ζωής του, μουσικά, προσωπικά, επαγγελματικά και συναισθηματικά. Σε δική του αφήγηση, μοντάζ, κείμενα και εκτέλεση με αδημοσίευτο προσωπικό υλικό και σκέψεις που πλέον στις μέρες μας δεν ακούγονται »ξένες», όπως θα ακούγονταν πριν κάποια χρόνια.

 

 

Μέσα από το ντοκιμαντέρ θα δούμε και θα ακούσουμε το νέο του άλμπουμ με τίτλο «MOSAIC» με δέκα νέα τραγούδια, τα οποία εδώ και σχεδόν δύο χρόνια γράφει και ενορχηστρώνει, με μουσικούς από όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου, φέρνοντας πιο κοντά συνεργασίες που στο παρελθόν θα φάνταζαν απίθανες!

Μέσα στο project περιλαμβάνονται και άλλα δύο νέα ορχηστρικά άλμπουμ »ZERO» και »MY UTOPIA» με το καθένα να έχει τη δική του σημασία.

Το »ZERO» είναι ένα άλμπουμ που μας ταξιδεύει μουσικά στο σημείο μηδέν που έχει φτάσει ,πλέον, ο πλανήτης και ο άνθρωπος.

 

 

Το »MY UTOPIA» είναι ένα άλμπουμ βασισμένο και σχεδιασμένο με μουσικές συχνότητες σύμφωνα με την θεωρία του Νίκολα Τέσλα , που βοηθούν την ανθρώπινη φύση μας να έρθει σε αρμονία με το γύρω μας αλλά κυρίως με το μέσα μας.

Η »ΠΡΟΜΝΗΣΙΑ» κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες καθώς θα κυκλοφορήσει και σε περιορισμένο αριθμό βινυλίων μέσα στο 2022.

Σπάνιο Μωσαϊκό σε μουσική Αλκαίου

Το MOSAIC είναι ένα μωσαϊκό που δημιουργήθηκε από 42 συντελεστές από όλο τον κόσμο (μουσικοί, τεχνικοί, φωνητικά) μέσω του διαδικτύου.

Ένα μωσαϊκό από διαφορετικά είδη μουσικής, με στοιχεία από την δεκαετία του ’80 μέχρι και σήμερα, ώστε ο καθένας να διαλέξει αυτό που του αρέσει και να γίνει ένα ακόμα κομμάτι του μωσαϊκού.

Το MOSAIC είναι ένα από τα τρία άλμπουμ του project ΠΡΟΜΝΗΣΙΑ (PROMNESIA) και κυκλοφορεί σε όλες τις πλατφόρμες του διαδικτύου.

Την μουσική υπογράφει ο Γιώργος Αλκαίος, ενώ στους στίχους βρίσκεται για άλλη μία φορά με την Νίκη Σπυροπούλου και την Εύη Ζευγαρά.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου