Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Χριστίνα Κοντοβά: Μιλά για την απόφασή της να υιοθετήσει την Ada από την Ουγκάντα

κοντοβά

Μετά από 2 χρόνια προετοιμασίας, 13 μήνες στην Ουγκάντα και την ολοκλήρωση της υιοθεσίας, η Χριστίνα Κοντοβά κρατά στην αγκαλιά της την μικρή Ada και είναι πιο ευτυχισμένη από ποτέ.

Μητέρα και κόρη βρίσκονται στην Ελλάδα και έχουν ξεκινήσει την κοινή ζωή τους.

Η σχεδιάστρια μόδας για πολλούς μήνες είχε μοιράσει τον χρόνο της ανάμεσα στη χώρα μας και την χώρα της Αφρικής. Πολλές φορές είχε αναφερθεί στις χρονοβόρες διαδικασίες, αλλά και την αγωνία της για να ολοκληρωθεί η υιοθεσία.

Στο τέλος τα κατάφερε και τώρα απολαμβάνει μοναδικές στιγμές με την μικρή στο σπίτι τους στην Αθήνα.

«Είχα φοβερή ανυπομονησία και ενθουσιασμό, μέχρι να τη συναντήσω, αλλά όταν ήρθε η στιγμή της γνωριμίας μας, ήμουν φοβισμένη. Φοβόμουν, πώς θα με δει, πώς θα με νιώσει, πώς θα συνεννοηθούμε μέχρι να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα – εκείνη ακόμα έλεγε λίγες λέξεις στην τοπική διάλεκτο. Ένιωσα πολύ περίεργα γιατί συνάντησα για πρώτη φορά ένα παιδί – που δεν ήταν βρέφος – καταλάβαινε τα πάντα – και τα επόμενα λεπτά το πήρα αγκαλιά και έφυγα. Τα είχα χαμένα. Δεν ήξερα πώς να τη φροντίσω, με αποτέλεσμα να την ταΐζω συνέχεια», περιγράφει η ίδια σε συνέντευξή της στην ελληνική Vogue.

Επίσης, μιλά για τους ανθρώπους που συνάντησε στην Ουγκάντα: «Είναι άνθρωποι χαμογελαστοί, ευγενικοί, πρόθυμοι να σε βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστείς. Και φυσικά με πολύ διαφορετική νοοτροπία από τη δική μας. Καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ανθρώπους που κύριο θέμα τους είναι το άγχος της επιβίωσης. Από εκεί και πέρα, δεν βλέπεις άλλα άγχη, ούτε υπερβολικές απαιτήσεις. Μπορεί να είναι χαρούμενοι με απλά πράγματα. Αν ο καιρός είναι καλός, πολλές φορές τους αρκεί. Μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με την Ελλάδα είναι ότι δεν βλέπεις φωνές και τσακωμούς στο δρόμο».

Όσο για την απόφαση που πήρε να υιοθετήσει ένα παιδί στα 43 της χρόνια, σημειώνει: «Είμαι 43 ετών και αισθάνομαι πιο νέα από ποτέ, για να μπορώ να ζήσω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί της. Επίσης, η μητρότητα είναι μια αρχή που προσφέρει πολλές αρχές. Οτιδήποτε κάνεις πρώτη φορά με το παιδί σου είναι μια νέα αρχή».

 

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες της Χριστίνας Κοντοβά με την κόρη της:

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου