Connect with us

Hi, what are you looking for?

slider

Ελένη Ράντου: Χιλιάδες σεξιστικές συμπεριφορές όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλά επιβραβεύονται

Μπροστά σε ένα μισογυνιστικό περιστατικό βρέθηκε η Ελένη Ράντου και περιέγραψε όσα διαδραματίστηκαν χωρίς να μασά τα λόγια της. Κάνοντας μία ανάρτηση την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η ηθοποιός εξηγεί -μέσα από τη δική της ματιά- πώς από την υποτίμηση μίας γυναίκας από έναν άνδρα φτάνουμε στο φόνο αυτής από τα χέρια του ίδιου άνδρα.

«Σήμερα, περπατώντας στο δρόμο, ακούω μία κυρία να διαπληκτίζεται έντονα στο τηλέφωνο. Ένας τύπος την ακούει περνώντας και μονολογεί: “Σκάσε κυρά μου. Φταίμε εμείς μετά που σας σκοτώνουμε;”. Κάποιοι περαστικοί γέλασαν. Το βρήκαν αστείο!

Συνέχισα κι εγώ το δρόμο μου, σκεπτόμενη σχετικά με όλη αυτή την έκρηξη βίας εναντίον γυναικών, ότι μέχρι να φτάσουμε στο φόνο, στον εκβιασμό ή στην έκνομη πράξη, έχουν προηγηθεί χιλιάδες μικροί ανεπαίσθητοι βιασμοί για την καθεμία, χιλιάδες σεξιστικές συμπεριφορές, που όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλα επιβραβεύονται. Πολλές φορές κι από τις ίδιες τις γυναίκες. Αυτές οι μικρές καθημερινές στιγμές βίας, που έχουν μέσα τους βαθιά υποτίμηση και τεράστιο φόβο μη χαθεί ο έλεγχος από τα αντρικά χέρια.

Ο κύριος στο δρόμο μπορεί να μην έκανε φόνο, βιασμό, εκβιασμό, αλλά μου έφερε την ίδια αποκρουστική αίσθηση» σημειώνει η Ελένη Ράντου.

Πάνω από 300 χρήστες συμφώνησαν με αυτή τη διατύπωση της ηθοποιού και κοινοποίησαν την ανάρτησή της. Παράλληλα, εκατοντάδες εξέφρασαν τη δική τους άποψη κάτω από το post της. «Το μόνο σίγουρο ότι δεν πάμε καθόλου καλά. Δεν θεωρώ ότι αυτό που είπε ο κύριος είναι νορμάλ» ισχυρίστηκε ένας. «Η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει μέσα από την οικογένεια. Πρέπει να μεγαλώνουμε σωστά τα παιδιά μας. Να τα διδάσκουμε αγάπη, σεβασμό και δικαιοσύνη. Εγώ έχω γιο και κόρη. Ό,τι έμαθα στο ένα παιδί, το έμαθα και στο άλλο, χωρίς καμία διάκριση. Αυτή τη στιγμή ο γιος μου, έγινε πατέρας. Μοιράζονται όλες τις δουλειές και όλες τις ευθύνες με την σύζυγό του. Χαίρομαι να τους βλέπω, γιατί υπάρχει αγάπη και σεβασμός μεταξύ τους. Όλοι οι γονείς, πρέπει να έχουμε αυτόν τον στόχο και τότε ίσως να τελειώσει το κακό» δήλωσε ένας άλλος.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου