Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Χρήστος Συριώτης: Όταν συνεργαζόμουν με τον Φιλιππίδη, ανακάλυψα επίσης ότι έχω καρκίνο, ήταν επώδυνο

Μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο Χρήστος Συριώτης για την δύσκολη συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο ηθοποιός εμφανίστηκε στην εκπομπή «Πρωινό» και εξήγησε ότι η περίοδος εκείνη ήταν πολύ επώδυνη για τον ίδιο, καθώς ανακάλυψε πως έχει καρκίνο.

Ο ηθοποιός αρχικά τόνισε ότι ντρέπεται που αφορμή για να μιλήσει είναι ένα τέτοιο ζήτημα και εξήγησε τους λόγους.

«Κάπως ντρέπομαι που η αφορμή για να μιλήσουμε είναι ένα τέτοιο ζήτημα. Ντρέπομαι πρώτον, γιατί τη δουλειά που κάνω την αγαπώ πάρα πολύ, έχω μεγαλώσει μέσα στη δουλειά, αγαπώ πολύ τους ηθοποιούς και τους ανθρώπους που ασχολούνται με το θέατρο. Το θέατρο αποτελούσε ένα παιδικό όνειρο για εμένα, το οποίο έγινε πραγματικότητα. Το θέατρο για εμένα και οι άνθρωποί του είναι η μεγάλη μου λαχτάρα. Επίσης ντρέπομαι, γιατί ο πατέρας μου με μια μεγάλη εμπειρία στο θέατρο με μεγάλωσε με αρχές. Ήταν ένας αγωνιστής, κατάφερε να μας μεγαλώσει χωρίς να μας λείψει τίποτα και αυτή την στιγμή δεν ξέρει ότι θα βγω στον αέρα και μετά ενδεχομένως, να με μαλώσει και ίσως να μην έχει και άδικο», είπε αρχικά.

Στην συνέχεια εξήγησε πως η συνέντευξη που είχε δώσει έγινε με αφορμή την παράσταση που συμμετέχει αυτό το διάστημα, όμως μετά από μία ερώτηση για τον Πέτρο Φιλιππίδη, πήρε τελικά άλλες διαστάσεις.

«Εγώ με τον κύριο Φιλιππίδη δεν δούλευα πρώτη φορά. Είχαμε βρεθεί πρώτη φορά στο σίριαλ “Χάι Ροκ”, όταν πρωτοξεκινούσα και έκανα δυο guest εμφανίσεις ως νέος ηθοποιός. Στην συνέχεια με ζήτησε να παίξω στη “Μαύρη κωμωδία” και αυτή ήταν η πρώτη θεατρική συνεργασία μαζί του. Την ίδια χρονιά μου προτάθηκε να είμαι μαζί του στην “Ειρήνη” στην καλοκαιρινή περιοδεία και δέχτηκα με πολλή χαρά», αναφέρει ο ηθοποιός.

Τότε όμως, ανακάλυψε τελικά ότι πάσχει από καρκίνο. Αν και σχεδόν αμέσως, χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, αυτό δεν τον σταμάτησε από την υποκριτική. «Έκανα μία επέμβαση, το πρώτο χειρουργείο και ενώ οι γιατροί επέμεναν να κάτσω σπίτι μου, εγώ δύο μέρες μετά αποφάσισα να συμμετέχω στην παράσταση, νόμιζα ότι θα ήταν ψυχοθεραπευτικό. Ήταν πολύ δύσκολο, γιατί κάθε 15 ημέρες έπρεπε να κάνω κάποιες πολύ επώδυνες εξετάσεις», εξήγησε.

Στην συνέχεια περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονταν οι ηθοποιοί. «Δεν περίμενα αυτό που θα ακολουθούσε. Υπήρχε ένα ζωφερό κλίμα, απαράδεκτο που δεν είχα ξανασυναντήσει ποτέ και προς εμένα και προς τους υπόλοιπους. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Ήμασταν πολλοί ηθοποιοί, δεν ήμουν μόνος. Σκεφτόμουν μήπως μόνο εγώ νιώθω έτσι, αλλά έβλεπα συναδέλφους, άντρες δυο μέτρα στο ξενοδοχείο να κλαίνε. Ήταν τέτοια η βία εξουσίας, τέτοιος ο προσωπικός εξευτελισμός που έφτανε σε οριακά σημεία. Πολλές φορές ήταν έτσι και με το κοινό, ακόμα και σε έναν ηλεκτρολόγο. Υπήρχαν αυτά τα πράγματα. Για ‘μένα ήταν πρωτόγνωρο όλο αυτό. Το όνειρο κάθε καλλιτέχνη είναι να παίξει στην Επίδαυρο, εμείς δε θέλαμε να φτάσουμε στο θέατρο, δε θέλαμε να πάμε. Δε θα μιλούσα ποτέ γι΄αυτά, γιατί για μένα είχε τελειώσει αυτή η ιστορία και ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Πέρασα μια περίοδο που σκεφτόμουν ακόμα και να αφήσω το συγκεκριμένο επάγγελμα εξαιτίας αυτής της συνεργασίας», τονίζει ο Χρήστος Συριώτης.

Τέλος, αναφέρει πως εκείνος και ο υπόλοιπος θίασος έκαναν καταγγελία για την απάνθρωπη συμπεριφορά του ηθοποιού εκ μέρους ενός συναδέλφου τους, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στην ζωή.

«Η καταγγελία που κάναμε και εγώ και οι υπόλοιποι συνάδελφοι αφορά έναν συνάδελφό μας, που δεν είναι πια στη ζωή, ο οποίος και δέχτηκε την πιο βίαιη συμπεριφορά που μπορεί να υποστεί ένας άνθρωπος σε μια καλλιτεχνική δημιουργία. Συνέβη μπροστά μας, δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω», κλείνει.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου