Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Δέσποινα Μοίρου: Συγκλόνισε το κοινό της Ύδρας και αποθεώθηκε με την ερμηνεία της ως Μπουμπουλίνα και Κολοκοτρώνης

Η πολυβραβευμένη διεθνής ηθοποιός, Δέσποινα Μοίρου επέλεξε να κάνει την πρεμιέρα του νέου έργου της, στην γενέτειρά της, το Σουφλί όπου της απονεμήθηκε βραβείο «Τιμής Ένεκεν» από το Υπουργείο και την περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης, για το έργο που έχει προσφέρει συνολικά. Το βραβείο της το αφιέρωσε στους αγρότες και στους συνοριοφύλακες του Έβρου.

Την επόμενη μέρα η εμφάνισή της στην Ορεστιάδα αλλά και στο Σουφλί, συγκλόνισαν. Το κοινό έκλαιγε συγκινημένο από την ερμηνεία της. Μάλιστα, σηκώθηκαν 15.000 άνθρωποι και έψαλαν μαζί της τον εθνικό ύμνο που έχει τοποθετήσει στο ρόλο του Κολοκοτρώνη, στο κλείσιμο του έργου της. Η ηθοποιός από τη συγκίνηση τραγούδησε με λυγμούς. Χιλιάδες φωνές κάλυψαν την μουσική υπόκρουση του εθνικού ύμνου…

Στην Ύδρα

Εκτός από τη γενέτειρά της, η Δέσποινα Μοίρου έπαιξε και στην Ύδρα όπου η Μπουμπουλίνα έζησε κατά περιόδους και συνεργάστηκε με μεγάλους επαναστάτες όπως τον Κουντουριώτη, αλλά και τον Κολοκοτρώνη, που φυλακίστηκε στο νησί αυτό.

Στην Ύδρα, η ηθοποιός αποθεώθηκε και καταχειροκροτήθηκε! Επίσης για άλλη μια φορά το κοινό του νησιού έψαλε μαζί της τον εθνικό ύμνο.

 

Η σπουδαία ηθοποιός έχει μεγάλη σύνδεση με την Υδρα. Άλλωστε στα Μιαουλια 2021 απήγγειλε τις βιογραφίες των Μιαούλη και Καμπέρου. Ευχαρίστησε την διευθύντρια του μουσείου κ. Ντίνα Αδαμοπούλου. Κατά την ξενάγηση της στο μουσείο, συγκλονίστηκε όταν είδε την αργυρά λήκυθο με την ταριχευμένη ΗΡΩΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ του Ναυάρχου ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΑΟΥΛΗ! Η ηθοποιός είχε δηλώσει: «Η καρδία αυτή είναι ζωντανή και ο χτύπος της θα ακούγεται εις τους αιώνες. Ο ήρωας άφησε πίσω το σαρκίον του αλλά η ψυχή, το πνεύμα, και η καρδιά του είναι ακόμα ζωντανά».

Δύο ήρωες

Ο ρόλος ήταν διπλός και απαιτητικός. Η Δέσποινα Μοίρου βάσισε το κείμενό της στα απομνημονεύματά του Κολοκοτρώνη και στην βιογραφία της Μπουμπουλίνας παίζοντας πλαγίως  τον έναν ήρωα, και γυρνώντας απ’ την άλλη πλευρά υποδυόμενη την Μπουμπουλίνα!

Το μόνο κοινό σημείο που κοίταξε ευθεία το κοινό ήταν κατά τη διάρκεια του όρκου που δίνουν και οι δύο ήρωες στο Ευαγγέλιο: ο όρκος της φιλικής εταιρείας.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα υποδύεται την Μπουμπουλίνα να περιγράφει το τέλος και την φυλάκιση του Κολοκοτρώνη, και τον Κολοκοτρώνη να περιγράφει το άδοξο τέλος της Μπουμπουλίνας.

Το κοινό της Ύδρας την αποθέωσε, και η διευθύντρια του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΥΔΡΑΣ κ. Ντίνα Αδαμοπούλου, την τίμησε απονέμοντας στην ηθοποιό ένα εξαιρετικό έργο του Φασιανού και ένα συλλεκτικό βιβλίο του Θεοφίλου.

Η διεθνούς φήμης ηθοποιός απέδειξε ακόμη μια φορά ποσό δυνατή είναι σε δραματικούς ρόλους Τον Σεπτέμβρη 2021 συντάραξε το Ηρώδειο με την ερμηνεία της ως Μαντώ Μαυρογένους. Όσο δυνατή είναι στην κωμωδία, άλλο τόσο συνταρακτική είναι σε τόσο απαιτητικούς δραματικούς ρόλους.

Μη ξεχνάμε ότι ο δάσκαλος της Αλ Πατσίνο της έδωσε τον μονόλογο της Σαλώμης, αναγνωρίζοντας το χάρισμα της σε δραματικούς ρόλους κλασικού ρεπερτορίου.

Σε μεγάλες πόλεις

Το έργο θα παιχθεί ενώπιων του απόδημου Ελληνισμού σε μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το  Σικάγο και το Λος Άντζελες.

Το θεατρικό μονόπρακτο της Δέσποινας Μοίρου: «Μπουμπουλίνα και Κολοκοτρώνης 1821-2021:οι δύο ήρωες της επανάστασης  συνομιλούν», είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου