Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Κάτια Δανδουλάκη: Βγήκαν στο φως πράγματα τα οποία γίνονταν πάντα και δεν τα ξέραμε ή τα κρύβαμε

Για το ελληνικό #metoo μίλησε η Κάτια Δανδουλάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Με αφορμή την παράσταση «Το καινούργιο παιδί» έδωσε η Κάτια Δανδουλάκη συνέντευξη στο περιοδικό Gala όπου και αναφέρθηκε, μέσα σε όλα, στο κίνημα #metoo με μια πολύ σαφή τοποθέτηση.

Συγκεκριμένα, η αγαπημένη ηθοποιός δήλωσε πως «βγήκαν στο φως πράγματα τα οποία γίνονταν πάντα και δεν τα ξέραμε ή τα κρύβαμε.

Ήταν μια συγκυρία για να μπορέσουμε να ξαναθυμηθούμε τι σημαίνει το δεν δικαιούμαι να καταπατώ την ελευθερία του άλλου, το δεν δικαιούμαι να καταπιέζω άνθρωπο. Είτε άνδρας προς άνδρα, είτε άνδρας σε γυναίκα, είτε γυναίκα σε άνδρα, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καταπιέζει κανέναν.

Ήταν η κατάλληλη στιγμή να ξεσπάσει, όταν κλειστήκαμε μέσα και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε πράγματα. Έτσι προέκυψε η ανάγκη «τώρα θα μιλήσω για όλα», άσχετα αν θόλωσε το θέμα κάποια στιγμή γιατί έβγαινε ο καθένας και έλεγε τη δική του μικρή ιστορία.

Ευτυχώς υπάρχει μια εγρήγορση στον κόσμο και θα υπάρχει για κάποια χρόνια – ελπίζω για πολλά. Εμείς δεν θα πάψουμε ποτέ να αναζητάμε τον απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη. Και να έχουμε το κουράγιο να λέμε την αλήθεια για όσους μας ακούσουν».

«Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρχει σεβασμός σε όσους δεν τολμούν να μιλήσουν. Προσωπικά τους σέβομαι πάρα πολύ διότι υπάρχει φόβος και υπάρχει ντροπή μέσα στον φόβο. Απλώς αυτοί που δεν φοβούνται, πρέπει να τους δώσουμε το χέρι», συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση αν έχει βιώσει ποτέ τέτοια είδους πίεση, δήλωσε πως πρέπει να πω ότι δεν δέχτηκα ποτέ ή δεν άφησα ποτέ περιθώρια να δημιουργηθεί η αίσθηση της καταπίεσης. Αυτό όμως το είχα από χαρακτήρα, έτυχε.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου