Connect with us

Hi, what are you looking for?

Video

Καρολίνα Πελενδρίτου: Με μία μόνιμη ελπίδα, ζεις για το μετά και όχι για το τώρα (Βίντεο)

Η χρυσή παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου μιλάει στην εκπομπή «Ελένη» και τη δημοσιογράφο Δέσποινα Τσόκου, για την απώλεια της όρασης της, που έχει φτάσει στο 97%, αναφέρεται σε τραυματικές συμπεριφορές που βίωσε και στην επιφύλαξη της ως προς την απόκτηση παιδιού.

H Kύπρια τρις χρυσή παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου στα 9 της χρόνια άρχισε σταδιακά να χάνει την όραση της.

Αρχικά είχε απώλεια όρασης 90%, πλέον έχει 97%. Οι γονείς της την πήγαν σε όλον τον κόσμο και για χρόνια η Καρολίνα άκουγε για πειραματικές θεραπείες, ώσπου κατάλαβε ότι η ελπίδα κάποιες φορές στη ζωή σε κάνει να μην αποδέχεσαι τον εαυτό σου.

Η ίδια βρισκόταν σε άρνηση για πολλά χρόνια, κάτι που άρχισε να αλλάζει, όταν στα 16 μπήκε στο Παραολυμπιακό κίνημα.

Η Καρολίνα αναφέρεται σε μια τραυματική εμπειρία που την στιγμάτισε, όταν ένας δάσκαλος την έβαλε επίτηδες να παραδεχτεί στην τάξη ότι δεν μπορεί να διαβάσει μπροστά σε όλη την τάξη, για να την «εκδικηθεί» επειδή μιλούσε με τη διπλανή της.

Συμπεριφορές τέτοιες από ανθρώπους σε θέσεις-κλειδιά την έκαναν να νιώθει ότι επειδή έχει αυτό το πρόβλημα, δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρεται όπως οι υπόλοιποι…να μιλάει, να γελάει.

Μιλάει για τον σύζυγο της, τον γνωστό αθλητικογράφο Δημήτρη Χατζηγεωργίου, με τον οποίο παντρεύτηκε το 2018, λέγοντας ότι πολλές φορές είναι δύσκολα για αυτόν.

Λόγω της κατάστασης της, αμφιταλαντεύεται για το αν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει με ένα παιδί, λέγοντας όμως ότι δεν θεωρεί ότι γίνεσαι οικογένεια μόνο αν αποκτήσεις παιδί και πως ένας άνθρωπος πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά, αν είναι σε θέση να μεγαλώσει ένα παιδί.

«Δεν μπορείς να πιστεύεις ότι θα κάνεις παιδιά και είναι υποχρεωμένοι οι γύρω σου να σε εξυπηρετούν», τονίζει.

 

Δείτε το βίντεο:

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00