Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Σε 3 μήνες η απόφαση για την άγνωστη «κόρη» του Σπανουδάκη

Ενώπιον του Τριμελούς Πρωτοδικείου συζητήθηκε χθες η αίτηση αναψηλάφησης που έχει καταθέσει η Μαριλένα Σπανουδάκη, η οποία ζητά να αναγνωριστεί ως γνήσιο τέκνο του μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη.

Στην αίτησή της, η 48χρονη γυναίκα αναφέρει πως είναι κόρη του συνθέτη. Παράλληλα, αμφισβητεί τη δικαστική απόφαση, που είχε εκδοθεί το 1976, σύμφωνα με την οποία είχε κριθεί πως πρόκειται για «μη γνήσιο τέκνο» του Σταμάτη Σπανουδάκη.

Επιπρόσθετα, η ίδια αμφισβητεί την τότε πραγματογνωμοσύνη της βιολόγου και ισχυρίζεται πως τα τεχνολογικά μέσα της εποχής δεν επέτρεπαν να δοθούν σίγουρες απαντήσεις, κάτι που μπορεί να λυθεί με ένα test DNA. Ο δικηγόρος της κ. Θέμης Σοφός υποστήριξε ότι η Μαριλένα Σπανουδάκη χρησιμοποιεί το επίθετο «Σπανουδάκη» με τη δική του σύμφωνη γνώμη.

«Η αίτηση αναψηλάφησης συζητήθηκε και αυτό που ζητά η Μαριλένα από το δικαστήριο είναι να της δοθεί η δυνατότητα μίας επανεξέτασης της υπόθεσης με τη διερεύνηση των προϋποθέσεων από το δικαστήριο για μία νέα έκθεση DNA» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σοφός. Η Φωτεινή Π., μητέρα της Μαριλένας Σπανουδάκη, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης και εν συνεχεία οι δικαστές αποσύρθηκαν για να βγάλουν την απόφαση.

Η διαδικασία διήρκεσε λίγα λεπτά, ενώ η απόφαση θα βγει εντός του επόμενου τριμήνου. Το κείμενο της αίτησης αναφέρει πως το 1969 η μητέρα της Μαριλένας γνώρισε σε ένα ξενοδοχείο στην οδό Φιλελλήνων τον Σταμάτη Σπανουδάκη.

Οι δυο τους σύναψαν ερωτικές σχέσεις και στις 5 Ιουνίου του 1970 προχώρησαν σε θρησκευτικό γάμο, όπου παραβρέθηκε όλη η καλή κοινωνία της Αττικής. Μετά την τέλεση του γάμου, το ζευγάρι εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κηφισιά. Τον Μάρτιο του 1971, ο μουσικοσυνθέτης έμαθε πως σύντομα θα κληθεί να υπηρετήσει ως φαντάρος κι έτσι αποφάσισε να μετακομίσει στο Παρίσι. Η απόφαση αυτή δεν βρήκε σύμφωνη τη γυναίκα του, Φωτεινή. Για ένα χρόνο τον επισκεπτόταν συχνά, ενώ παράλληλα αλληλογραφούσαν.

Η Μαριλένα Σπανουδάκη αναφέρει πως τα σύννεφα δεν άργησαν να φανούν στη σχέση τους. Τον Μάιο του 1972, η Φωτεινή βρέθηκε και πάλι στο Παρίσι, οπού εκεί υπέπεσε στην αντίληψή της πως ο μουσικοσυνθέτης αλληλογραφούσε με μια άλλη γυναίκα.

Εκείνη την περίοδο η γυναίκα του ανακάλυψε πως κυοφορούσε και στο άκουσμα της είδησης ο Σταμάτης Σπανουδάκης φέρεται να εξερράγη. Ωστόσο, η μητέρα της Μαριλένας αποφάσισε να κρατήσει το παιδί και να επιστρέψει στην Ελλάδα. Στις 16 Φεβρουαρίου του 1973, έφερε στον κόσμο το παιδί που κυοφορούσε. Ωστόσο, ο Σταμάτης Σπανουδάκης, παρά το γεγονός ότι πληροφορήθηκε για τη γέννησή του, παρέμεινε αδιάφορος τόσο για το νεογέννητο όσο και για τη μητέρα του.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου