Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Σταρ της «10ης εντολής» βίαζε ηθοποιό και την ανήλικη αδελφή της

Δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ ζήτησαν οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές, που ερευνούν άλλη μια υπόθεση που προκαλεί σεισμό στο χώρο του θεάματος και αφορά περιστατικά επαναλαμβανόμενης σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών από γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη, ο οποίος κάνει καριέρα στο εξωτερικό. Ο 40χρονος ηθοποιός ελέγχεται μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του από 10 γυναίκες συναδέλφους του, ενώ η πλέον αποκρουστική από τις περιπτώσεις που μελετώνται είναι αυτή των δύο αδελφών, που φέρεται να βιάστηκαν κατ’ επανάληψη από το συγκεκριμένο άτομο όταν ήταν ανήλικες, με αποτέλεσμα η μία από αυτές να φτάσει ένα βήμα πριν από την αυτοκτονία.

Πρόκειται για τον τέταρτο κατά σειρά καλλιτέχνη που ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά τους ήδη προφυλακισμένους στις φυλακές της Τρίπολης Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη, και τον Θάνο Κοντογιώργη, στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό.

Ο λόγος για Καρδιτσιώτη ηθοποιό, σκηνοθέτη, μουσικό και ιδιοκτήτη σχολής υποκριτικής, που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Στη χώρα μας είχε γίνει γνωστός μετά τις συμμετοχές του στη σειρά «10η Εντολή», με εμφανίσεις σε συνολικά 5 επεισόδια του τρίτου κύκλου, το 2007.

Η υπόθεση του απασχολεί τους εισαγγελείς τους τελευταίους μήνες, καθώς οι γυναίκες που τον κατήγγειλαν πήραν δύναμη όπως είπαν από το κίνημα #MeToo. Ήδη από τον περασμένο Ιούλιο είχε γίνει γνωστή η μήνυση που είχαν καταθέσει σε βάρος του ηθοποιού δύο αδελφές (η μία εκ των οποίων είναι ηθοποιός) οι οποίες υποστήριζαν ότι είχαν πέσει θύματα βιασμού κατά συρροή από το συγκεκριμένο άντρα, κατά την περίοδο 2008-2014, που ήταν και οι δύο ανήλικες, και μάλιστα χωρίς να γνωρίζουν η μία τον εφιάλτη της άλλης.

Στη μήνυση των δύο αδελφών, που είχε αποκαλύψει το dikastikoreportaz.gr, περιγράφονται αποτρόπαιες σκηνές βιασμού των έφηβων τότε κοριτσιών, με έντονα στοιχεία σαδισμού.

Σύμφωνα με την 29χρονη σήμερα ηθοποιό, εξαιτίας της χειριστικής συμπεριφοράς του, είχε αρχίσει να τον ερωτεύεται, ενώ λόγω της μικρής ηλικίας της, είχε σχηματίσει την εντύπωση πως έτσι λειτουργούν όλες οι σχέσεις: «Με πίεζε να υπομένω πράγματα που δεν ήθελα. Ασκούσε σωματική βία επάνω μου κατά τη διάρκεια της ερωτικής μας επαφής, χτυπώντας με στο πρόσωπο και στο υπόλοιπο σώμα μου, σε σημείο που μάτωνα στα γεννητικά μου όργανα. Κατά τη διάρκεια μιας επαφής λιποθύμησα, καθόσον εκείνος με έσφιγγε με τα χέρια του στο λαιμό. Όταν επανήλθα εκείνος συνέχιζε την πράξη μόνος του. Αντιλαμβανόμενη ότι όλα αυτά δεν αποτελούν φυσιολογική σχέση, τον Μάιο του 2013, διέκοψα τη σχέση μας», ανέφερε η 29χρονη.

Τα όσα κατήγγειλε η κοπέλα επιβεβαίωσε και η μικρότερη αδελφή της που βιάστηκε από τον ίδιο άνδρα σε ηλικία 14 ετών, την ίδια περίοδο που το «ανώμαλο αυτό κτήνος», όπως τον χαρακτηρίζει στη μήνυσή της, κακοποιούσε σεξουαλικά και την αδελφή της. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, η μικρότερη από τις αδελφές, το χειμώνα του 2012, λόγω απέχθειας και ενοχών, προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της, επιχειρώντας να πέσει από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου. Η αδελφή της την πρόλαβε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, την έβαλε στο μπάνιο για να την ηρεμήσει και χωρίς να καταλαβαίνει τι ήταν αυτό που ώθησε την αδελφή της σε αυτό το βήμα, ζήτησε τη βοήθεια του ηθοποιού, με τον οποίο ακόμα τότε είχε σχέση. Εκείνος, φτάνοντας στο σπίτι, έμεινε μόνος του με τη μικρότερη κοπέλα κι εκεί δεν δίστασε για άλλη μια φορά να ασελγήσει πάνω της. Μάλιστα, όταν το κορίτσι είχε μιλήσει, πριν από την απόπειρα αυτοκτονίας της, για την άσχημη ψυχολογική κατάστασή του στον ηθοποιό, εκείνος την προέτρεψε να πάει σε ψυχολόγο, αρκεί να τον ενημέρωνε για όσα γίνονταν στις συνεδρίες τους.

 

Στα όρια του σαδισμού

Μήνυση σε βάρος του 40χρονου καλλιτέχνη κατέθεσε την περασμένη Τετάρτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και μια 25χρονη σήμερα γυναίκα που γνώρισε τον ηθοποιό το 2014. Στη μήνυσή της, που δημοσίευσε η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», η 25χρονη κοπέλα μιλάει για έναν χειριστικό άνθρωπο, που υπερτερούσε κατά πολύ σε φυσική δύναμη. Ωστόσο, για άλλη μια φορά, εξαιτίας της χειριστικής συμπεριφοράς του, το νεαρό κορίτσι ερωτεύτηκε τον ηθοποιό, με τα όσα ακολούθησαν να φτάνουν στα όρια του σαδισμού, με χαστούκια, γροθιές και πίεση στο λαιμό σε βαθμό λιποθυμίας.

«Εγώ τον έσπρωχνα, φώναζα όχι, αλλά δεν μπορούσα να τον διώξω, γιατί βρισκόταν από πάνω μου, ένας τεράστιος σε όγκο άντρας, που με είχε ακινητοποιήσει με το μυϊκό του βάρος και με χτυπούσε. Είχα κυριολεκτικά τρομοκρατηθεί, γιατί μου χτυπούσε το κεφάλι και ζαλιζόμουν, παρά την αντίδρασή μου και δίχως να το θέλω. Εκείνη τη νύχτα φοβήθηκα στα αλήθεια ότι θα πεθάνω και αποφάσισα να μην τον ξαναδώ ποτέ στη ζωή μου…» αναφέρει η 25χρονη περιγράφοντας το βιασμό της τον Σεπτέμβριο του 2015.

Η εφημερίδα επικοινώνησε με τον ηθοποιό προκειμένου να τοποθετηθεί στη σοβαρή μήνυση που κατατέθηκε: «Καλησπέρα σας, πραγματικά με σοκάρει αυτό που μου λέτε. Δεν έχω ιδέα ούτε μπορώ να φανταστώ σε τι αναφέρεστε. Δεν έχω λάβει καμία κλήση από oποιαδήποτε αρχή για καμία καταγγελία σε βάρος μου. Και φυσικά ούτε μπορώ να φανταστώ πώς γίνεται να υπάρχουν δημοσιογραφικές πληροφορίες που να με εμπλέκουν σε τόσο αποκρουστικές πράξεις. Σας παρακαλώ πολύ πείτε μου σε τι αναφέρεστε, γιατί πραγματικά έχω πέσει απ’ τα σύννεφα».

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου