Connect with us

Hi, what are you looking for?

Διεθνή

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: O «πάγος έσπασε» – «Επιτέλους ειρήνη» γράφουν στην Ισπανία για την επανένωση Λετίθια – Μαρί Σαντάλ

Βασιλείς, μέλη βασιλικών οικογενειών και πλήθος πολιτών αποχαιρέτησε τη Δευτέρα τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Μάλιστα, η κηδεία του τέως βασιλιά στάθηκε αφορμή για να «σπάσει ο πάγος» ανάμεσα σε κάποιους. Τα διεθνή μέσα, μάλιστα, εξακολουθούν να σχολιάζουν τα όσα συνέβησαν στην τελετή.

Ειδικά τα ισπανικά Μέσα, δεν σταματούν να δημοσιεύουν φωτογραφίες από το δείπνο που παρέθεσε η οικογένεια του εκλιπόντος στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία». Τα πλάνα από τις τελευταίες αναχωρήσεις των υψηλών προσκεκλημένων, τα πηγαδάκια, η επανένωση του Βασιλιά Φελίπε με τον πατέρα του και το αγκαζέ της Λετίθια με τη Μαρί Σαντάλ, προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον στους Ισπανούς.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν δημοσιεύματα με τίτλους, όπως «επιτέλους ειρήνη» και «ήρθε η συγχώρεση».

Και είναι λογικό, καθώς ο βασιλιάς Φελίπε εδώ και τέσσερα χρόνια όχι μόνο δεν φωτογραφιζόταν με τον πατέρα του, αλλά δεν συνυπήρχε καν μαζί του στον ίδιο χώρο. Η κηδεία του Κωνσταντίνου, όμως, τους έφερε κοντά και βοήθησε να «σπάσει ο πάγος».

Οι δυο τους δεν αντάλλαξαν ούτε μια λέξη στη Μητρόπολη, αλλά στη συνέχεια, στην ταφή ο Φελίπε αγκάλιασε τον τον ηλικιωμένο πια Χουάν και τον φίλησε.

«Όλα κύλησαν ομαλά στη συνάντησή τους» σημειώνουν τα Ισπανικά Μέσα, τα οποία εκθειάζουν και τη Σοφία.

Ένα άλλο πρόσωπο που απασχόλησε το κοινό ενδιαφέρον ήταν η Λετίθια. Και αυτό, γιατί κανείς δεν περίμενε να την δει αγκαζέ με τη Μαρί Σαντάλ.

«Η βασίλισσα Λετίθια και η Μαρί-Σαντάλ πραγματοποιούν τη συμφιλίωση τους στην κηδεία του Κωνσταντίνου της Ελλάδας», γράφει η El pais.

«Ο Φελίπε, η σύζυγός του και οι επίτιμοι βασιλιάδες, Δον Χουάν Κάρλος και Ντόνα Σοφία, συναντιούνται ξανά στην Αθήνα για την ταφή του τελευταίου βασιλιά των Ελλήνων», σχολιάζει σε άρθρο του άρθρο ο σταθμός RTVE, συμπληρώνοντας «Βασίλισσα Λετίθια και Μαρί Σαντάλ: τι πραγματικά συνέβη μεταξύ τους;».

Υπενθυμίζεται πως οι δυο γυναίκες είχαν συγκρουστεί παλαιότερα, με αφορμή μία δημόσια διαμάχη μεταξύ της Λετίθια και της πεθεράς της Σοφίας. Τότε, η σύζυγος του Παύλου δεν είχε διστάσει να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της δημόσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πάντως, φαίνεται πως αυτά τώρα δεν έχουν πια καμία σημασία, αφού οι δυο γυναίκες ήρθαν και πάλι κοντά.

Η γερμανική έκδοση του περιοδικού Gala αναρωτιέται: «Έχει τακτοποιήσει τις διαφορές της η Λετίθια με τη Μαρί-Σαντάλ;». Μάλιστα, υπενθυμίζει ότι οι δύο γυναίκες Λετίθια και Μαρί Σαντάλ είχαν παρευρεθεί και στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ, όμως, τότε δεν υπήρξε κανένα στιγμιότυπο που να τις δείχνει να έχουν λύσει τις διαφορές τους.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00