Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Ο Νίκος Γκέλια μιλάει για τον ρατσισμό που έχει βιώσει και δίνει spoiler για το Μαύρο Ρόδο

Καλεσμένος στην παρέα του «MEGA Καλημέρα» ήταν ο Νίκος Γκέλια, τον οποίο γνωρίσαμε ως Σαράντο στην αγαπημένη σειρά του MEGA «Μαύρο Ρόδο».

Ο ηθοποιός μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη για τον ρόλο του στη σειρά, τονίζοντας πως ο Σαράντος είναι ένας βαθιά πληγωμένος άνθρωπος.

«Είναι ένα πολύ πληγωμένο πλάσμα. Στην αρχή ήταν λίγο κακότροπος, όμως αυτό είναι άμυνα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Νομίζω είναι ένας βιοπαλαιστής στη ζωή, γιατί δεν του χαρίστηκε τίποτα, έπρεπε να παλέψει για πάρα πολλά. Ακόμα παλεύει. Σιγά σιγά το κοινό καταλαβαίνει ότι ο Σαράντος είναι βαθιά πληγωμένος».

Οι εξελίξεις στη σειρά είναι ραγδαίες, καθώς ο Σαράντος προχωρά σε μεγάλες αποκαλύψεις για τον πατέρα του, Στέλιο Διακοσάββα.

«Αυτή την εβδομάδα έρχεται μία μεγάλη αποκάλυψη για τον Σαράντο. Μαθαίνει πράγματα, γιατί βρίσκει ένα λάπτοπ. Βοήθησε πολύ η Ελισάβετ (Φωτεινή Παπαθεοδώρου) στο να το βρούμε. Τι βρήκε όμως μέσα… δεν λέγεται εύκολα».

«Ο Σαράντος ξεκινά μία διαδικασία ανεύρεση της αλήθειας. Πρέπει να συνδέσει πολλά πράγματα, να ρωτήσει κόσμο, να καταλάβει… Θα με λυπηθείτε πάρα πολύ! Εδώ εγώ με λυπάμαι που το βλέπω, λέω “τι τραβάει αυτό το παιδί”», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

Εμπόδια για τον «Πέτρο» και την «Ελισάβετ»

Ο Νίκος Γκέλια αναφέρθηκε και στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι, τους οποίους υποδύονται η Φωτεινή Παπαθεοδώρου και ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το πάθος και η ορμή του «Πέτρου», αλλά και η συστολή της «Ελισάβετ» κρατούν στα ύψη την αγωνία του κοινού που θέλει το ζευγάρι μαζί.

«Για να έρθουν κοντά πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα. Θα περάσουν μία δυσκολία, γιατί συμβαίνουν πράγματα που θα τους φέρουν σε απόσταση και πολλές φορές η απόσταση κάπως ενώνει. Μέχρι τώρα έχουμε δει και τον Πέτρο, ο οποίος προσπαθεί, θέλει, τη δημιουργεί την κατάσταση. Βέβαια, έρχεται αντιμέτωπος με μία Κατερίνα Διδασκάλου, την ηγουμένη, που είναι σκληρή. Αυτό που θα δούμε είναι ότι μέσα από τις αντιξοότητες αρχίζει μία διαφορετική επικοινωνία».

Η ανάγνωση των σεναρίων επιφυλάσσει συνεχώς εκπλήξεις για τον ηθοποιό και τον κρατούν σε αγωνία, ενώ όπως αποκάλυψε στο «Μαύρο Ρόδο» έρχονται θάνατοι. «Υπομονή άλλα πέντε επεισόδια», ήταν το spoiler του Νίκου Γκέλια.

«Οι δυσκολίες στη ζωή μου μού έδωσαν θάρρος»

Ο Νίκος Γκέλια αναφέρθηκε και στα παιδικά του χρόνια και τον ρατσισμό που βίωσε επειδή ήταν παιδί οικονομικών μεταναστών. Η ηθοποιός κατάγεται από την Αλβανία και ήρθε στην Ελλάδα στην ηλικία των 5,5 ετών. Η οικογένειά του αναγκάστηκε πολλές φορές να μετακομίσει και να αλλάξει γειτονιές επειδή τους έδιωχναν από τα σπίτια λόγω της καταγωγής τους.

«Κάθε παιδί μεταναστών, από οποιαδήποτε χώρα, έχει τέτοιες μνήμες, γιατί μεγάλωσε με αυτό, τα ζει. Ο καθένας έβρισκε δική του δικαιολογία, πως έπρεπε να το νοικιάσει αλλού ή ανέβαζαν κατά πολύ το ενοίκιο. Αυτό έτυχε να μου δώσει θάρρος για να μπορώ να ανταπεξέρχομαι στη ζωή μου με πολλούς τρόπους. Δεν φοβάμαι κάτι. Πράγματα που φοβάμαι πλέον δεν αφορούν εμένα, αφορούν το παιδί μου. Εμένα μου έδωσε δύναμη. Όταν ο δάσκαλός μου μού είπε ότι δεν έχω δικαίωμα να μιλάω για την ελληνική ιστορία επειδή δεν είμαι Έλληνας, εμένα η κίνησή μου ήταν να διαβάσω ελληνική ιστορία», δήλωσε.

Ο ηθοποιός θεωρεί πως πολλά έχουν αλλάξει στο θέμα ρατσισμού, ωστόσο «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά. Πολλές φορές έχει σκεφτεί πως μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με ρατσισμό η κόρη του, η οποία είναι 3 ετών.

«Θα της δώσω όλα τα εφόδια για να μπορέσει να το δεχτεί, να το συζητήσει, να το καταλάβει», δήλωσε.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου