Connect with us

Hi, what are you looking for?

slider

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Ανατριχίλα από τα αρχεία σκληρού πορνογραφικού υλικού που διατηρούσε

Ανατριχίλα προκαλούν τα ευρήματα από το υλικό παιδικής πορνογραφίας που είχε στην κατοχή του ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας αφού ταυτοποιήθηκε από παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στο σπίτι του στη Γλυφάδα, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι.

Παράλληλα, από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια εντοπίστηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Περίπου 100 βίντεο με σκληρό πορνογραφικό υλικό με παιδιά βρέθηκαν στην κατοχή του, τα οποία «κατέβηκαν» και αποθηκεύτηκαν στον υπολογιστή του στη διάρκεια των τελευταίων πέντε χρόνων.

Σε όλα τα βίντεο που βρέθηκαν, η ηλικία των παιδιών ήταν 10-12 ετών και το περιεχόμενο είναι ανατριχιαστικό.

Ο συγγραφέας βρισκόταν για πέντε μήνες υπό παρακολούθηση από τις αρχές.

Ειδικός σαρωτής τον «ξετρύπωσε»

Ειδικός σαρωτής -ειδικό λογισμικό που εντοπίζει αρχεία παιδικής πορνογραφίας- εντόπισε στο Διαδίκτυο τον συγγραφέα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του μετά από στοιχεία που είχαν από το εξωτερικό.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος χρησιμοποίησε για την έρευνά της το σύστημα Child Protection System, που εντοπίζει τα πρόσωπα που διαχειρίζονται υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Το εν λόγω εργαλείο «μαρκάρει» τέτοιου είδους βίντεο όταν τα «κατεβάζουν» οι χρήστες του διαδικτύου, ώστε να μπορούν να αναζητηθούν τα ίχνη τους στη συνέχεια.

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία της έρευνας αυτής, μετά από ενημέρωση των αρμόδιων δικαστικών Aρχών, πραγματοποιήθηκε η έρευνα στο σπίτι του.

Ποια είναι η εφαρμογή «e-mule»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγγραφέας χρησιμοποιούσε τη διαδικτυακή εφαρμογή «e-mule» για να κατεβάζει τα βίντεο που, όπως υποστήριξε, θα χρησιμοποιούσε για τη συγγραφή του νέου του βιβλίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η εφαρμογή αυτή υπάρχει εδώ και 20 χρόνια, ωστόσο η διαφορά της με τις νεότερες, όπως το Dropbox, είναι ότι βρίσκει αρχεία στο cloud και όχι από τον σκληρό δίσκο κάθε υπολογιστή.

«Χρησιμοποιείται σαν ένα δίκτυο ανταλλαγής αρχείων. Γίνεται η αναζήτηση μέσα από συγκεκριμένες λέξεις και ετικέτες. Όταν κάποιος θέλει να κατεβάσει κάτι, ξέρει και τη συνάφεια του αντικειμένου που θα κατέβει» εξήγησε στο MEGA η Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας.

Χρειαζόταν… «πρωτογενές υλικό»

Σύμφωνα με τον ίδιο αλλά και με τον δικηγόρο του, ο συγγραφέας «χρειαζόταν πρωτογενές υλικό για νέο βιβλίο», στο οποίο ήθελε να καταπιαστεί με το θέμα της βίας και της κακοποίησης των παιδιών.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος Σταύρος Γεωργόπουλος είπε για τον εντολέα του: «Η θέση του είναι ότι οι εικόνες και τα βίντεο από το υλικό που κατασχέθηκε προκαλούν και στον ίδιο αποστροφή και απέχθεια».

«Ο λόγος που βρέθηκαν στην κατοχή του, ήταν ότι ήθελε να αναζητήσει πρωτογενές υλικό το οποίο θα επεξεργαζόταν, θα το διύλιζε στο δικό του μυαλό ως συγγραφέας, για να μπορέσει να συγγράψει ένα βιβλίο που θα καταγγέλλει, θα στηλιτεύει περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων».

«Είχε κάνει έρευνα, είχε αποκαλύψει ότι είχε σκοπό να γράψει τέτοιο βιβλίο» συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Τα ίδια φέρεται να είπε και ο ίδιος κατά την απολογία του στο ανακριτή, ωστόσο δεν έπεισε ούτε τον ανακριτή ούτε τον εισαγγελέα αφού διέταξαν την προφυλάκισή του.

«Άτακτα πράγματα που ήθελα να τα ζήσω, τα ζω μέσα από τους ήρωές μου»

Καθώς οι εξελίξεις στην υπόθεση του Βασίλη Παπαθεοδώρου είναι ραγδαίες και όσο η έρευνα προχωρά, νέα ντοκουμέντα βλέπουν τα φως της δημοσιότητας,

Μάλιστα, το πρωί της της Πέμπτης το «Πρωινό» δημοσιοποίησε δύο βίντεο με δηλώσεις του, οι οποίες αφορούν την καριέρα του ως συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Στο δεύτερο από αυτά τα βίντεο, μιλάει σε δυο παιδιά σε εκδήλωση πριν από λίγα χρόνια.

«Στο σχολείο κάποια πράγματα, επειδή ήμουν καλός μαθητής και δεν έκανα αταξίες, μετά από χρόνια κάποια πράγματα πιο άτακτα που ήθελα να τα ζήσω, τα ζω μέσα από τους ήρωές μου στα βιβλία» λέει.

Στο μεταξύ ο συγγραφέας πραγματοποιούσε επισκέψεις σε σχολεία επί σειρά ετών, όπως κάνουν πολλοί συγγραφείς που μιλούν για το έργο τους και συζητούν με τους μαθητές.

Σύμφωνα με την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα, ο ίδιος είχε δηλώσει σε ραδιοφωνική συνέντευξη:

Ο ίδιος είχε δηλώσει σε ραδιοφωνική συνέντευξη, σύμφωνα με την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα: «Οταν πηγαίνω στα σχολεία η επικοινωνία είναι αμφίδρομη. Εγώ προτιμώ τη συζήτηση με τα παιδιά. Προτιμώ να πηγαίνω εκεί και να ακούω τι θα μου πουν. Θέτω εγώ ερωτήματα τα οποία αρκετές φορές είναι και κατά κάποιο τρόπο προκλητικά, να τσιγκλήσω τα παιδιά για να βγάλω αυτό που έχουν μέσα τους».

«Και φυσικά το πρώτο που τους λέω είναι »ξεχάστε ότι είναι εδώ οι καθηγητές σας». Το ιδεώδες θα ήταν να έφευγαν οι καθηγητές από την τάξη και να ήμουν εγώ με τα παιδιά».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου