Connect with us

Hi, what are you looking for?

slider

Σάσα Σταμάτη: Αγωγή στο «κέντρο» που φιλοξενούσε τον πατέρα της

Πριν από περίπου δύο χρόνια, ο πατέρας της Σάσας Σταμάτη αναγκάστηκε να νοσηλευτεί σε κέντρο αποκατάστασης για κάποια κινητικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Μετά από 60 ημέρες, η υγεία του αντί να βελτιωθεί, επιδεινώθηκε, με συνέπεια να μεταφερθεί στα Eπείγοντα.

Πέρυσι έφυγε από τη ζωή, με τη γνωστή δημοσιογράφο να βυθίζεται σε βαρύ πένθος. Η Σάσα Σταμάτη ωστόσο έχει καταθέσει αγωγή στο κέντρο αποκατάστασης, γιατί, όπως υποστηρίζει, ο πατέρας της υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατό του.

Σύμφωνα με την αγωγή της οικογένειας, ο Ιωάννης Σταμάτης νοσηλεύτηκε στο «κέντρο» από τις 11.09.20 έως 25.10.20, μετά από γνωμάτευση του ΕΟΠΥΥ, για 60ήμερη περίθαλψη κλειστής νοσηλείας, προκειμένου να λάβει υπηρεσίες αποκατάστασης λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας του, σχετιζόμενων πρωτίστως με εγκεφαλικό επεισόδιο.
Ωστόσο στις 25.10.20 διακομίσθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου και διαγνώσθηκε με βαριά νεφρική ανεπάρκεια(!) με άμεσο κίνδυνο της ζωής του. Λόγω δε της βαρύτητας της νεφρικής ανεπάρκειας διακομίσθηκε εκ νέου στο Θριάσιο Νοσοκομείο και μπήκε αμέσως σε αιμοκάθαρση.

«Όπως προκύπτει από τις σχετικές ιατρικές γνωματεύσεις τόσο του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, όσο και του Θριασίου Νοσοκομείου, κατά την εισαγωγή του στα εν λόγω νοσοκομειακά ιδρύματα, που ακολούθησε της νοσηλείας του στο κέντρο αποκατάστασης, έπασχε ήδη από βαριά αφυδάτωση που μπορούσε ευχερώς να γίνει αντιληπτή».

Στην αγωγή επίσης αναφέρεται ότι ενώ υπήρξε δραματική επιδείνωση της υγείας του, ουδέποτε ενημερώθηκε η οικογένειά του για την κατάστασή του.
«Ο άνθρωπος ήταν σε άθλια κατάσταση, ήταν πολύ βαριά αφυδατωμένος, είχε πολύ χαμηλή πίεση. Μετά τις εξετάσεις που κάναμε διαπιστώσαμε ότι είχε σήψη και οξεία νεφρική ανεπάρκεια, δηλαδή τα νεφρά του είχαν παραλύσει» υποστηρίζει ο γιατρός Σωτήρης Παπαδημητρίου, που τον παρέλαβε στο νοσοκομείο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Σταμάτη, Θανάσης Ζαμάνης, αναφέρει σχετικά: «Έχουμε καταθέσει μια αγωγή από το καλοκαίρι η κ. Σταμάτη και τα λοιπά μέλη της οικογένειάς της καθώς θεωρεί και με βάση τα ιατρικά έγγραφα και κάποιες άλλες αποδείξεις που έχουμε ότι ο πατέρας της, ο θανών, έπεσε θύμα ιατρικού λάθους. Κάποια όχληση δεν έχουμε από τη συγκεκριμένη δομή, υπήρχε κάποια επικοινωνία σε αρχικό στάδιο, πλην όμως έχει διακοπεί και δεν έχουμε περαιτέρω ενόχληση». Η απάντηση του κέντρου αποκατάστασης είναι: «Δεν φέρουμε καμία ευθύνη».

 

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time στις 23 Σεπτεμβρίου 2022

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου