Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Λαζάρου στα Παραπολιτικά 90,1 για το «Piraeus Taste Festival – Sea Food and More»: Ο Πειραιάς ανοίγει ένα άλλο πρόσωπο, ένα άλλο κεφάλαιο

Ο σεφ, Λευτέρης Λαζάρου , μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, με αφορμή το 1ο γαστρονομικό φεστιβάλ «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More», προέβη στις εξής δηλώσεις:

«Ο Πειραιάς αυτή τη στιγμή ανοίγει ένα άλλο πρόσωπο, ένα άλλο κεφάλαιο. Τα καταστήματα αγκαλιάσανε αυτή την πρωτοβουλία, προσφέρουν κάποιους ιδιαίτερους και ξεχωριστούς μεζέδες σε μια άλλη τιμή για να πούμε ότι η θάλασσα του Πειραιά είναι απ’ όλες πιο γλυκιά. Όλα αυτά τα χρόνια που ο κ. Μώραλης είναι δήμαρχος προσπαθώ να του πω μερικά πράγματα κάποια έχουν αρχίσει και γίνονται, μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι ότι η γαστρονομία είναι κουλτούρα, είναι πολιτισμός, το φαγητό είναι πολιτισμός. Πάμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να τους κρατήσουμε στον Πειραιά όχι μόνο τους Πειραιώτες αλλά να φέρουμε και τους Αθηναίους στον Πειραιά όπως κάποτε το επίνειο της Αθήνας ήταν το Μικρολίμανο, ήταν το Πασαλιμάνι…».

«Επειδή η ακτογραμμή του Πειραιά είναι πάρα πολύ όμορφη μπορεί να δώσει φοβερά αποτελέσματα στην πόλη μας και να την βάλει στο γαστρονομικό χάρτη της Ευρώπης και όχι μόνο. Το Σάββατο θα γίνει ένα live cooking από μένα έξω από το Βαρούλκο με στόχο ο Πειραιάς να αφήσει το αποτύπωμά του. Τα τελευταία χρόνια έχουμε έναν εισβολέα στην Ελλάδα που λέγεται λεοντόψαρο αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην αλιεία, καταστρέφει τα δολώματα κλπ. Είναι ένα ψάρι που στα αγκάθια του όπως και η Δράκαινα και η Σκορπίνα έχει δηλητήριο αύριο λοιπόν δημόσια για πρώτη φορά να συνταγογραφήσω το λεοντόψαρο. Εκτός από αυτό θα υπάρχει το μπλε καβούρι, που γενναιόδωρα ο δήμος το έχει υποστηρίξει που είναι ελληνικό καβούρι και θα έχει και ένα καρπάτσο λαυράκι που θα το γευτεί ο κόσμος από αυτούς τους καλεσμένους που θέλουμε να γράψουνε για τον Πειραιά, θέλουμε να μιλήσουνε για τον Πειραιά».

 

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου